Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 21:23

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011, 09:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Някой ако е пробвал лично , и ако иска , да даде рецепта за вермут ,
ако може
от вино и ракия като суровина ?

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011, 10:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Амии вермута всъщност е вино. Най-близкото до вермута е нашенският "наложен" пелин . Получава се от добро , отлежало бяло вино , цели гроздове и пелин .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011, 15:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
А от тук ,
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 1%83%D1%82
можеш да избереш , какъв точно вермут искаш , след което, да го побългарим.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011, 16:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Червен , пия го вместо вода . :D И сега добавям понякога захар , но не е като дори ефтиният от 5 лв вермут .
Има ли разлика и какво е вредното във вино с остатъчна захар , и каква е разликата при завършило ферментацията докрай вино с добавена после захар ?

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2011, 20:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Емо , да ти кажа малко съм объркан :? Не мога , да разбера , какво точно питаш - как да подслаждаш вино или как да направиш вермут (вермута не е просто подсладено вино) ?
Относно захарта във виното...ми не знам , нека биохимиците се произнесат . Това, което ми идва, на момента е че, ако виното не е стабилизирано( а пък май и да е), в "коремчето" се подновява ферментацията , отделят се въгледвуокис , сероводород и .... и после :kaffee: .
Може би затова си е по-добре , да се замезва с пържоли и суджуци, вместо с бонбони и щрудели. :) .Но, понеже "кеф цена няма", да пием както ни е сладко, пък после ще си плащаме цената. :aspirin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2011, 22:59 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Намерих сериозни материали за вермута...всякакви обезцветявания на вината спиртования киселинности и прочие сложнотии ОБАЧЕ най-важното е :
Внасясе екстрат за напитката ЧИНЦАНО... и това е)))а екстакта се купува от Италия ...-баси и учебника...хем уж сериозно помагало и от Риберо Гийом...обаче за вкуса и мириса нъцки инфо...Чинцано и това е...та ако ти трябва такъв материал...мога да пратя.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима