Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Ное 2017, 23:15 Дата и час: 20 Ное 2017, 23:15

Часова зона: Европа/София




 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2012, 18:36 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 662
Местожителство: София
Колеги, помогнете с изпитана рецепта за ликьор от вишни.
Рових по форумите и, познайте откъде, от "ВG мама" преписах една.
" 1 кг вишни се посипват с 1 кг захар, по желание се добавят листа от вишна за повече аромат. Престояват така 6-7 дни на слънце, покрити с марля. Едва тогава се заливат с 1литър 50* ракия. Престява още 4-5 седмици и се цеди.
Е, хубаво, направих вчера двойна доза, но резултатът малко ме съмнява.
Имам плод, захар, висока температура-какво да очаквам- ферментация или загниване. Плода си стой цял и захарта на кристали.
Прилагам снимка за по-нагледно.


Прикачени файлове:
Коментар на файл: 2 кг вишни, 2 кг захар, малко шумки и. . . нищо след 24 часа
2012-06-25 18.35.30.jpg
2012-06-25 18.35.30.jpg [ 89.07 KiB | Прегледано 2866 пъти ]

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2012, 20:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1541
Местожителство: Wallis and Futuna
Смачкай вишните...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2012, 21:33 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 662
Местожителство: София
Ок. Дадено.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2012, 18:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Юли 2011, 20:48
Мнения: 67
Цитат:
Едва тогава се заливат с 1литър 50* ракия
:lol: :lol: :lol:
Не се обиждай,ама-язък за ракията!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2017, 16:20 
Offline

Регистриран на: 26 Окт 2017, 15:53
Мнения: 1
А как се получи вишньовката?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2017, 14:53 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 662
Местожителство: София
Я, ... аз съм правил тази глупост!
Честно да си призная, не помня продължението. Най-вероятно съм го изхвърлил! Щом нямам спомен, а и в къщи няма вишновка...
Явно резултата не ме е удовлетворил. И съм предпочел да спестя ракията... :party:

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2017, 16:38 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 304
Най-хубавао става ако ракията е сливова.

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2017, 19:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 335
Местожителство: София
Тук във форума имаше рецепта за домашно кампари и по нея една от съставките беше червено вино. Миналата година по нея добавих и червено вино към рецептата посочена по-горе и се получи особено сполучлива вишновка/ поне за мен /, жените всички я харесаха.
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима