Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 19:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 15:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 175
Здравейте. Преди 2 месеца си направих Лимончело по следната рецепта: 1 л. спирт 95 градусов, 1.5 л. вода, 1.2 кг. захар и корите от 10 лимона. Така направено по мойте сметки излиза, че изходната продукция е 38 градуса...Това не е ли малко много за ликьор? Някой знае ли оригинално колко градуса е оригиналната напитка?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 16:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
В чужди форуми за домашното лимончело пише 28%

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 16:19 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
Рецептата дава тегловно 22%, а обемно... дявол го знае с тази захар... :?

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 16:23 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
https://wineshop.bg/product/34991?alc_opt=27%25

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 16:48 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Имам едно сицилианско (не знам дали има значение) което е 30%. Ей такова:
http://www.wine-searcher.com/find/distil+bottega+limoncino+a+grappa+limoni+sicilia+liqueur+italy/0


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 20:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 175
Значи около 28 градуса трябва да е...., но такава е рецептата, което ме учудва. Интересното е, че никъде не пише да се разрежда преди употреба, а в това състояние е все едно пиеш сироп за кашлица :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 20:58 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 563
Местожителство: София
Ами да, такова е - "сироп за кашлица".
Пие СЕ след десерта.
То не е аперитив.
И добре охладено се пие.

Едит - бях пропуснал едно СЕ. Извинявам се.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Последна промяна lhristov на 19 Фев 2014, 09:20, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 22:22 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
lhristov написа:
...
И добре охладено се пие...


:thumbs1: Точно така казаха и италианците


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2014, 22:43 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2013, 23:20
Мнения: 74
Местожителство: от Враца
Аз в Италия съм го пил в десетки ресторанти и на гости и никога охладено.
Абе, тяхно питие си е и те си го харесват, за мене това е булшит паток.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима