Като гледам мерките в оригинала /без превод/ според мен това са пропорциите:
Сместа се смила с кафемелачка и се залива с разтвор на 700 мл /7dl/ спирт в 300 мл /3dl/ вода. Оставя се на хладно за десетина дни.
Филтрира се през фин филтър (става бавно). Получената настойка може да се съхранява продължително.
Карамелизират се без загаряне 300 г /30 dekagram /захар и се разтварят в 300 мл /3 dl/ вода.
http://vbox7.com/play:177a24b9d6&start=101 350 мл /3,5 dl/ от охладения сироп се смесват с алкохол (?) и се добавят 5-8 cl от настойката.
Само се чудя спирта за настойката с какъв % vol трябва да бъде?
1 милилитър / 1 ml / = 0.001 литър
1 сентилитър / 1 cl / = 0.01 литър
1 децилитър / 1 dl / = 0.1 литър
1 хектолитър / 1 hl / = 100 литра
1 килолитър / 1 kl / = 1000 литра
ПП: SiteAdmin, за Jagermeister на готовия продукт намирам един път – 35 % vol, друг път – 25 % vol. Има ли някакъв технологичен умисъл в тази разлика?