Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 21:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2016, 23:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 232
Местожителство: Пловдив
Ще купя за срещата малко- ако има такава,ако не ....Органо- лептични, а вече така наречените сензорни.....удоволствия....а остатъка(ако остане) :D в уискито-като супер есенция..... :prost:

опс.. мислех,че пиша в Пловдивската група...... :datz:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2016, 12:42 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 09:37
Мнения: 202
Местожителство: София
Сподели кой е този магазин, от който си купил ракията.

_________________
Моята колекция ракии: http://rakiyata.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2016, 14:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 232
Местожителство: Пловдив
В Берлин е за съжаление..... :prost2:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2016, 20:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 618
Днес видях в Кауфланд небелени култивирани лешници, то диви откъде, - 17 и нещо.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2016, 21:39 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1843
Местожителство: София
Само като се замисля за беленето и двойната, че и отгоре цена на белените, вече изобщо не ми се струва чак толкова висока... :?

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2016, 22:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 232
Местожителство: Пловдив
Ето го човека с хубавите цени.... http://grad.bg/o-1006746-%D0%9F%D1%80%D ... 0%B8%D0%BA

И то ядка !!!!

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2016, 02:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 618
Че са хубави цените е видно. Само че при изкупна цена по висока от тази, да не се окаже, че и мезето сме си купили. :)

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2016, 07:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Ное 2010, 11:31
Мнения: 91
Купих 2 шишенца от тинктурата- реса от леска и капнах около 50 капки в 0.700 мл. Стана невероятна. Много мека, с лек дъх на лешник :prost2:

_________________
victoryvt написа:
Извод : Уискито е най-евтината ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2016, 21:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Яну 2016, 14:45
Мнения: 96
Аз, като пръв експериментатор, реших да опитам. Купих 200 грама лешници, непечени, жена ми ги опече във фурната, смля ги, и ги накиснах в 5 литра 60 градусова оризова-житна-царевична ракия. Сипах и половин шепа някакви стърготини от дъб, уж френски. След 10 дни този бъркоч имаше вид на разредена боза. Прецедих го през памучен филтър, опитах го, стана невероятна ракия. Бистра, прозрачна, леко оцветена, вкус на нещо нечувано и не опитвано. Не е коняченият вкус от дъбово буре, не е и вкус на шотландско уиски, просто няма нещо, на което да наподобява. Опитайте, няма да съжалявате. И, най-важното, става за по-малко от десетина дни. Сега съм наумил останалото да го запечатам за 6 месеца, с риск да прецакам вкуса, който е в момента. Ще пробвам, и ще го опиша по Коледа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2016, 21:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 618
Не се разбра, има ли някакъв вкус на лешник, защото както го описваш май всичко идва от стърготините.
Кога успя 10 дена да отлежи, като темата е от 11, ти на 18 докладваш? :)
Този експеримент ще го почна утре, без нищо друго, само лешник, и ако има ефект на есен пак, но с див такъв.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2016, 22:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
А колко трябва да са препечени лешниците?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2016, 02:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 232
Местожителство: Пловдив
Мисля,една-две идей по-препечени от тези за консумация???А лично аз бих направил3-4 различи степени- от всяка по малко по-различен аромат ;) Леле... засърбяха ме ръцете... ако от настойка има ефект-в което се съмнявах....То с ферментацията....мисля,че ще е далеч по-по.....Пък тогава може да се дооблагороди продукта с настойване..Днес купих 0,5 лтр.за срещата...Така и така ще е само за дегустация!!!Не съм циция,ама е по 42 евро литъра....За сравнение по магазините което съм купувал най-доброто е 10 евро половинката...


В момента я пробвам и сравнявам с хубаво уиски-(GLENMORANGIE -The QUINTA RUBAN port cask finish )наистина си заслужава цената !!! Така,че дерзайте !!!!!!-Интересна и разкошна напитка !!! :prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2016, 06:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Намерих малко информация. С бадеми се процедира по същия начин. Тук обаче лешниците са сурови и не се пекат, за извличане на повече съставки. Можеш ли да пуснеш снимка на шишенцето и етикета?
https://dazedandinfused.wordpress.com/2 ... /hazelnut/
http://www.gradinar.net/3371-Pribirane-na-leshnika


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2016, 08:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Яну 2016, 14:45
Мнения: 96
"Не се разбра, има ли някакъв вкус на лешник, защото както го описваш май всичко идва от стърготините.
Кога успя 10 дена да отлежи, като темата е от 11, ти на 18 докладваш?"
Тук си напълно прав, наистина са минали само 5 дни. Не съм ги сметнал и съм го написал наизуст, защото имам доста други експерименти в действие, включително с липов цвят. Вчера прецедих само двеста-триста грама, за да опитам какъв е ефекта. Определено не е от дъбовите стърготини, от тях се е получило оцветяването, доста слабо, междувпрочем, но плътния приятен вкус на отлежала ракия си е точно от лешника. Щом и жена ми я хареса, че и я бях разредил до 45-47°, значи не се самозаблуждавам. Впрочем, който не вярва- да опита, ще остане изненадан от резултата. Аз отивам да разбъркам джанките, че моите познати цигани всеки ден ми носят по 40 кила, вече не ми стигат съдовете:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2016, 11:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 232
Местожителство: Пловдив
Тази, за която говоря е наливна.....Аз си нося шише, щото и те са бутикови и с хубави цени, но мога да нащракам по магазинете различни марки... Да снимам ли ???

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима