Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:45

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2016, 13:24 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
бай Танас написа:
С житните дестилати може да се пробва и:
Сирец на 40-50% - настойка - разреждане - дестилация.

Идеята ми бе да се пробва с малко по-водна отколкото спиртна екстракция, защото сегашната настойка е грубовата и наистина "бие" в носа. Не знам как ще се отрази дестилирането, но може би е добре да се опитат екстракции с различна концентрация на спирта.

@akiro, благодаря ти!

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2016, 14:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Да, изглежда вариантите са много.
Гледам експериментът е от 27-ми. Или това са 12 дни до вчера. Аз току-що заложих, но ще я тестваме следващата събота (има повод за парти). Да видим дали става нещо за 1 седмица. Нямам и свежи сурови лешници, та взех 2х70г готови опечени в пакетчета и 700 мл водка Савой. 1:5 идва ама по-малко ще стои. Да видим с хептен подръчни суровини...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 18:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Бай Танасе, готов ли е експеримента за проба вече? :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 19:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Добър въпрос, а трябва и жури. Накрая да не се окаже, че "дърти ракиджии си киснат лешниците" :megagrin:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 20:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
:lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 23:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Flanker написа:
.....Накрая да не се окаже, че "дърти ракиджии си киснат лешниците" :megagrin:
Цели ли ги киснат? Нали в рецептата пише, че трябва да са счукани. :? Пък и трябва да се поопекат малко :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2016, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Днес 3-ти ден и вече доволно се усеща лешника. До събота трябва да заприлича.
Мисля да го поднеса на гостите с десерта, може би шоколад или сладолед...ако остане до събота. Не беше честно да питате толкова рано.
Мдаа, ще върви като дижестив, най-подир, отзад.
Та...ще го приготвя...онова с накиснатите лешници :D за отзад :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2016, 21:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
бай Танас написа:
Та...ще го приготвя...онова с накиснатите лешници :D за отзад :lachtot:

Лешников вазелин! Браво бе! Много сте напред с материала! :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима