Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 15:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кампари
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2016, 10:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 228
Местожителство: Пловдив
Лято е и е грехота да не напиша рецептата:

Два големи грейпфрута нарязани с корите на дребно,(тука тайната е:колкото по-месести са корите толкова по-добре-респективно жълтия гр. е по-подходящ)
300 мл. спирт
Заливат се нарязаните грейпфрути и се настойват 15-20 дни.
Изстисква се и се прецежда,добавя се 350мл. вишнев СИРОП+1 литър ХУБАВО червено вино.....
:prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2016, 11:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 247
Местожителство: София
Звучи добре, но това оригиналната рецепта ли е или тип "цар киро"?
За това време е чудесно джин/водка/100мл., кампари-40мл.,100-150мл. тоник, резен лимон и листенце мента и много лед и .....
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2016, 13:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 228
Местожителство: Пловдив
Това е рецепта която баща ми правеше от преди 35 години във ВИХВП-т. Не знам от къде точно идва,но но все-пак там катедрите по тези напитки-не са тип цар Киро, сега-В МОМЕНТА го пия и през ум не ми минава да го смесвам с друго ( не,че не обичам коктейлите)но е така чудесно-не,разкошно е !!!!! с много лед !!!!! Само май ще се озорите със сиропа от вишни-ама хубав сок от вишни +захар,смятам,че ще компенсира .... :prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2016, 18:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 247
Местожителство: София
Утре ще бера грейпфрути
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2016, 21:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
Orel написа:
Утре ще бера грейпфрути
:prost:


Ако не те хванат, набери и на мен. :lachtot:

Аз също ще опитам тази рецепта. Кампарито си е хубаво нещо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2016, 21:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 228
Местожителство: Пловдив
Хора..... не жалейте хубавото вино !!!!Моето е с мерло 14-14.5 %алк.
Седя на терасата в хотела до морето в Созопол.... имам за пиене от пиле мляко (и прясно и кисело)- даже и от хубавата мастика- виж в "мастика"- ама пия само от кампарито :datz: 10 дни съм тук и днес чак го "почнахме"- не очаквах- наистина !!!!!
:prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 12:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
Голям зор с тоя сироп от вишни! Още не съм намерил. Има какви ли не даже от плод на бъз, ама от вишни няма. Продължавам с търсенето. Ако не намеря ще опитам със сок и захар.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 12:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Жоро, в Метро има замразени вишни. По-добре с тях, ако не намериш други.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 12:43 
Online
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 866
Местожителство: Плевен
Със сладко дали ще стане?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 13:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
IVO 68 написа:
Жоро, в Метро има замразени вишни. По-добре с тях, ако не намериш други.


Благодаря за информацията! Някой има ли представа колко вишни и колко захар ще трябват за 350 мл сироп?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 13:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 228
Местожителство: Пловдив
Това, което пия в момента, поради липса на сироп по магазините е направено с домашен сироп( да е жива и здрава майка ми )
Разредено с вода сладко също става- барабар с вишните- още по-хубаво....

Следващата доза ще бъде от хубав вишнев сок + захар= сироп :) :prost:
Жоре, не си играй да се клепаш......

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 15:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
akiro написа:
Следващата доза ще бъде от хубав вишнев сок + захар= сироп


Коя марка фиксираш под "хубав"?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 19:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 228
Местожителство: Пловдив
Още не знам..... ще пробвам....

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 20:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 563
Местожителство: София
Жоре, да ти пратя бутилка0,5 сироп от вишни? Мое производство.
Рецептата е лесно изпълнима, лошото е, че вишните отминаха.
Оригиналната (на майка ми): 40 бр вишни, 40 листа, литър вода, 1кг захар.
Аз естествено я позабързах. Няма как да броя до 40...
Бера около 2кг вишни, ожмулвам 2 шепи шумки и си играя с миенето. Шумките една по една. Заливам с 2 литра вода и кипвам. Да поврат 5-10 минути. Прецеждам през гевгир и взимам само сока. Добавям 2 кг захар и 1 пак (7 гр) лимонтозу. Докато това нещо ври се обира пяната. Много е. Пяната.
От там насетне разливането. Има два варианта. Ако е за прясна консумация, директно в мити и подсушени, топли бутилки. Затваря се с нова капачка и легнали. Е, като се отвори, трябва да стой в хладилника. Другият вариант - може и да е охладен сиропа. Разлива се, затваря се и се стерилизира. 10 минути поне.

Хм, най-добре да ви дам (изпратя) дръвчета вишна. При мен гора стана. Но трябва да е наесен. Да падне шумата. Или преди напролет.

Искате ли рецепта за сладко. Почти аналогично е. но има малко повече чанч - костилките... една по една...

А рецептата на автора на темата ще я пробвам. Звучи многообещаващо.

Поздрави, колеги!

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2016, 22:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
Пращай, Лъчо! Само кажи бартер срещу какво. :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима