Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 20:49

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2016, 20:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
Koky написа:
Ще го пробвам и аз това кампари,но откъде намирате спирт и какъв % да е?В аптеката продават по 100мл. на 96%,от него ли?


Аз ползвам точно този спирт.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2016, 23:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
Това с джина е също екзотика,ама алкохола му е слаб... Ако е над 90 процента става. Целта е след осмозата да се получи около 50 градуса лкохол иначе ще се получи краен продукт под 15 градуса, а целта е да е над 25 алкохолни градуса...Аз лично бих пробвал различни рецепти ,но с готов продукт....

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2016, 00:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
За подправките нищо не каза. Къде е по-удачно? Във виното или при грейпфрута?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2016, 11:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
Не знам Иво,не съм пробвал...най-качествен екстракт ще получиш при50град. алкохол,значи при готовия вече грйпфрут....що не пробваш в готово кампари-хем в малко количество.....Ако нещо се издъни работата...

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2016, 17:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Сложих пръчица ванилия, пръчица канела и розов пипер във виното. За проба. Ако ми харесат нюансите на ароматите, които ще се долавят след известно време, ще сложа и при грейпфрутите със спирта.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2016, 21:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
Канелата не я дръж дълго,да не стане Glühwein...

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2016, 18:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
Жоре, вади вече спирта от грейпфрута.... :prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2016, 20:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
И аз извадих спирта от грейпфрута. Канелата я извадих след 3 дена, но ванилията и розовия пипер стояха в спирта до последно. Аромата е уникален. Обаче опропастих процедурата за две секунди недоглеждане. :datz: Вместо шишето със сироп от вишни сипах шишето със сироп от малини. Еднакви са на външен вид и едно недоглеждане и ....... :wallbash: Не, че не е приятно и с малините, но не е същото. :(


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2016, 20:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
А с доволно лед ли го пробва ???Абе, от самото начало си личеше ,че си много екзотичен !!!! :lachtot:
Майтап ей !!! :prost: :prost: :prost:
Ивак, много, ама много от човешките открития така са ставали.... :respekt:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2016, 21:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Още не съм го пробвал с лед. Сложих и вишнев сироп и се пооправи положението. Сега трябва да добавя още малко вино, че сладни малко повече. Обаче пръчката ванилия и зърната розов пипер придават загадъчен уникален аромат в комбинация със спирта и грейпфрута. Пробвай, няма да съжаляваш! :prost:

ПП: Да напомня, че вместо спирт използвах джин. И той много добре си пасва с грейпфрута и подправките.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2016, 21:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
Преди морето пробвах кампарито без лед -не ми хареса, затова взехме за Созопол само литър и половина :wallbash: С много лед е истината, понеже няма нищо общо с оригиналното кампари- имам предвид, че го правят с пръдня боя в истинския смисъл....Нито хубаво вино слагат нито истински сироп може и есенция от грейпрут да слагат . Затова и цветът му е светло червен-розовее и с малко лед и готово.... а моя е тъмно-наситено червен !!!! Та, домашното е много концентрирано и иска много лед.... Абе разликата е точно като от магазинска ракия и домашна ,ама от майсторската!!! ;) Айде,че ми се допи а няма.... :prost:

П.П. Като се прибера (края на август) ще пробвам с твойте такъми !!!
:prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2016, 18:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
akiro написа:
...... С много лед е истината.....

Наистина е така! :2thumbs:
Наздраве с ледено домашно кампари. :prost:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2016, 01:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
Наздраве Иво :cry: :cry: Тук в момента е 15 градуса и съм с яке и съм на друго питие... :cry: :prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2016, 00:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 478
Местожителство: Варна
akiro написа:
Жоре, вади вече спирта от грейпфрута.... :prost:


Утре, т. е. днес го вадя. Прецеждане до бистро, сиропа, виното и много лед. :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кампари
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2016, 01:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 233
Местожителство: Пловдив
Кампарито не го дръжте в хладилника,за да може леда по- бързо да се топи- иначе една агония....дълга.... :D

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима