Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 19:58

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2009, 16:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2009, 21:07
Мнения: 15
Местожителство: гр.В.Търново
Когато разчиствах библиотеката на село попаднах на една книжка джобен формат на издателство "Земиздат" от1967 г. озаглавена "Справочник на винаря".
Четейки я попаднах на любопитни неща - рецепти за напитки и други продукти от грозде и други плодове, които мисля да споделя за любителите на експерименталното и нетрадиционното.
Ето и първата за направата на грог:
І вариянт:
Възварява се подсладена вода, към която се прибавя съобразно вкусовите желания ром, коняк, стара ракия, лимонов или друг плодов сок.
ІІ вариянт:
Смесва се вино, ракия, чай и лимонов сок, подслажда се, загрява се и се поднася топла за консумация

Към грога по желание може да се добави канела или чер пипер.

_________________
Акълът идва бавно и болезнено.
Много е вероятно въобще да дойде.
Тогава остава само болката...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2009, 16:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2009, 21:07
Мнения: 15
Местожителство: гр.В.Търново
Калугерска ракия
В хубава гроздова ракия със слаб аромат или почити без такъв се се прибавя на вкус спиртен извлек от 2 зелени орехчета, 2 индийски орехчета, 5 г карамфил, 5 г канела, 5 г исоп, 5 г сакъз, 2 г нишадър, 5 г дафинов лист, 5 г анасон, 2 жълт кантарион, 5 г жълт равнец, 7 г пелин, 2 г джоджен, 2 г червен кантарион, 2 г седефче и 2 г градински чай.
:prost:

_________________
Акълът идва бавно и болезнено.
Много е вероятно въобще да дойде.
Тогава остава само болката...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2009, 16:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2009, 21:07
Мнения: 15
Местожителство: гр.В.Търново
Другите утре, че службата ме зове. ;)

_________________
Акълът идва бавно и болезнено.
Много е вероятно въобще да дойде.
Тогава остава само болката...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2009, 16:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2009, 21:07
Мнения: 15
Местожителство: гр.В.Търново
Хидромел(Медовина)
Използва се водата от промиването на съдовете при прибирането на мед и към нея се прибавя мед, за да се получи медова вода с гъстота, при която потопено яйце плува на повърхността. Вари се три часа и след 24 часа се филтрира, след което се налива в бутилки, които се превързват добре през тапите и се съхраняват в хладно помещение, където става бавна ферментация. Пие се полуферментирало..

_________________
Акълът идва бавно и болезнено.
Много е вероятно въобще да дойде.
Тогава остава само болката...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2011, 12:18 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
http://www.ldm.bg/?page_id=catalog&category_id=40

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима