Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 22:46

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2014, 09:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Да и аз се учудих на споменатите 37%...за магазинната мрежа...защото мастиката я продават(така твърдят)на 47%..

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2014, 10:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
petiomalchev написа:
Тази година си усъвършенствах рецептата за Мастика, от всичко пробвано до сега така ми харесва най-много.
От таз годишната гроздова ракия двойна преварка си оставих 7 литра не разредена и не оцветена.
Ако ракията е двойна преварка и няма наситен аромат може да не се пречиства с активен въглен моята е от димят и шардоне, не ползвам активен въглен.
В едно бирено шише слагам ракия и гореща вода така че да се разреди ракията на 50%ал. Колко вода и колко ракия да сложа така че да се разреди на 50%ал.съм установил предварително, при стаина температура.
Слагам две чаени лъжички захар /средни/, 20 капки анетол и разклащам докато се разтвори захарта.
Най-важната част в рецептата е анетола пробвал съм няколко но напоследък ползвам Анетол на ХИМАКС ФАРМ, 5мл. 1,90лв. купувам го от аптеки Марешки може и другаде да го има.

Необходими продукти:
1. 500мл. ракия двойна преварка /може и спирт/ разредена на 50%ал.
2. 2 чаени лъжички /средни/ захар.
3. 20 капки анетол.

При консумация в чашата се добавя вода 20-30% от количеството мастика. :prost2:


Още довечера ще пробвам
За много години , да си жив и здрав


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2014, 20:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
Язък няма да днес, май анетола е заминал
Купих го преди около 2 месеца от Винарко и го сложих на вратата на хладилника и вече не може да се втечни стои като замръзнал а цял ден вече е в кухнята
Ако някой знае някаква врътка да се втечни да пише


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2014, 06:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Чиднинка страннинка, пробвай на водна баня.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2014, 16:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:25
Мнения: 61
Местожителство: ПЛЕВЕН
krivanovvv написа:
Язък няма да днес, май анетола е заминал
Купих го преди около 2 месеца от Винарко и го сложих на вратата на хладилника и вече не може да се втечни стои като замръзнал а цял ден вече е в кухнята
Ако някой знае някаква врътка да се втечни да пише


"В случай че анетолът е кристализирал е необходимо предварителното му затопляне на водна баня."

http://vinarko.com/magazin/%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F/%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB

:buch: :buch: :buch: :buch: :buch:

_________________
„Важното е, не да създадем нещо за напиване, а да сътворим напитка, на която ще се наслаждаваме напивайки се !” Бай Илия Илиев®


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2014, 19:46 
Offline

Регистриран на: 26 Фев 2009, 16:35
Мнения: 43
Местожителство: Montana
Здравейте

Направих опит за мастика в следната пропорция :)
2,5 гр Анетол
1 л ракия 52 град.
1 с.л. захар

Но
Няма кристали,на вкус е ароматна и мека
Питам се дали се получават кристалите от мед. дъвка(сакъз),защото него не успях да разтворя и го прецедих


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2014, 20:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2014, 17:30
Мнения: 22
Местожителство: Плевен
Кристали се получават само от анетола. На 3л. ракия добавям едно шише анетол и имам много кристали. В шише 0.5л. затоплям малко ракията в микровелето и прибавям шишенцето с анетол и след 1 мин. енергично разджуркване го връщам към останалата ракия. Слагам две пакетчета захар за кафе. След като преседи две седмици слагам в фризера и става на кристали като купешката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2014, 20:46 
Offline

Регистриран на: 26 Фев 2009, 16:35
Мнения: 43
Местожителство: Montana
Анетола който ползвах го купих от аптека..утре ще погледна за фирмата производител, не съм затоплял ракията,а се разтвори доста лесно(до колкото разбрах от предишни коментари се разтваря сравнително трудно)..
..в крайна сметка най-вероятно е причината в анетола..
би ли споделил от къде си купил анетола и на коя фирма е

едит:защо е необходимо да затопляш ракията в която разтваряш анетола


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2014, 22:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Аз напоследък ползвам готов микс http://www.zavinoto.com/Aromat_Mastika няма подробно описание на съставките, но става супер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2014, 23:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Окт 2014, 17:30
Мнения: 22
Местожителство: Плевен
Анетола го купувам от аптека. Етерично масло е и според мен трябва трудно да се разтваря. За това затоплям малко ракията но разджурквам(да се разбие анетола) само 1мин. Ако се опитваш да го разтвориш напълно може и да няма кристали. :nixweiss:

https://www.dropbox.com/s/t7p2donhk95tq ... o.jpg?dl=0


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2015, 10:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Мар 2015, 15:32
Мнения: 3
Здравейте за първи път правих анасонов алкохол по гръцка рецепта дадена ми от един приятел
начина е следният - в преварена ракия с патоки се смила и накисва анасон за 24ч най-малко количеството анасон се определя спрямо градусите 1гр.на алкохолен градус.Добавят се 5-6 ябълки 2-3 дюли 3-4 глави кромид 3-4 сухи царевици 5г мастикова дъвка всичко това в казана.
Вързах на чучура една марля с дъвка да тече през нея .Резултата е много силен аромат сладникав вкус и побелява при добавяне на вода ще чакам да отлежи извесно време

За анасона купих го от Гърция но ми се вижда по различен от нашия .Мастиковата дъвка и нея пак от Гърция я взех


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2015, 10:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Грам на алкохолен градус на литър ли?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2015, 15:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Мар 2015, 15:32
Мнения: 3
Имаме 20 л ракия на ×50 градуса което прави 1000 градуса и 30 л патоки ×30 градуса са 900 градуса или общо имаме 1900 градуса което е = 1900 гр. Анасон


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2015, 21:27 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Преварена ракия с патоки???
Има ли патоки в крайния продукт?-тоест разреждаш ракията с патоки?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2015, 14:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Мар 2015, 15:32
Мнения: 3
Смесва се ракията с патоките в които се накисва анасона и се дестилира до 45 гр.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима