Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 15:52

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2016, 17:24 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 268
В един литър 55 градуса спирт добавих 2,5 г анетол и мастикс както е по рецептата тук, вече втори ден във фризера, ама никакви кристали? Наитина от какво зависи количество кристали?

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2016, 18:09 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1126
Местожителство: Дупница
Отдели си една проба в която да добавиш вода до 48% и я сложи във фризера до другата!!!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2016, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Колкото е по-лош анетола, по-малко кристали и "побелява" на по-висок градус алк. и обратно по-качествен може да остане бистър и при 42-43 С.алк. Но рядко такъв ще намерим......Така,че да внимаваме откъде купуваме....И като намерим да споделяме.. :D

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2016, 13:21 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Аз не сложих сакъз защото нямах , но анетолът го вложихв 200мл в затоплен спирт и го клатушках до побъркване. След това смесих с остатъка/ спирт с подсладената дистилирана вода/ пак с бъркане.
Така мастиката поставена в хладилника е бистра на кристали, а във фризера побелява.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2016, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Намерих истински анетол.... http://vinarko.com/magazin/esentzii-za- ... tol-detail
Наистина качествен продукт....-думи на баща ми доцент във ВИХВП беше....видял е и френски и всякакъв анетол... не правя реклама....Просто ме е яд,че има фирми, които СЪЗНАТЕЛНО продават боклуци.... Не си давайте парите и ЗДРАВЕТО на случайни фирми и продавачи....Вече един литър прекрасна мастика замина ... :prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2016, 19:56 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1126
Местожителство: Дупница
Колкото по-бавно се извършва изкристализирането на един разтвор , толкова по-едри са образуваните кристали! При хладилника имаме бавно охлаждане=едри кристали , а във фризера се получава бързо охлаждане и затова мастиката изглежда мътна - защото е с микроскопични кристали.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2016, 22:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Анетола, който препоръчах, не става на кристали........Той става на парцали !!!!!! ;)

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2016, 10:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 235
Местожителство: Пловдив
Да поясня...,че стават грешки "Вият бури, вият хали, сняг се сипе на парцали " Демек хубави кристали като снежинки,които пък се слепват на парцали..... а в действителност нищо не се слепва- просто се сетих за тази стара градска песен.. :D
Абе... невероятен анетол !!!!

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима