Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Юни 2017, 05:01 Дата и час: 27 Юни 2017, 05:01

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2012, 13:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 513
Гецата написа:
А каква е ролята на захарта в цялата схема :?: знае ли някой?И ако не сложа какъв ще е ефекта или дефекта?

Да сладни. :D
Преди да прочета за тази рецепта, също не слагах захар, а само готова есенция - липсва само сладникавия вкус.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2012, 13:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
:) с 2,5 гр. хубаво сладни да ви кажа ли:) И преди наливане пак здраво разтръскване , лошото е че 1 бутилка изкарва едва седмица , а след химизацията мирише на анасон 2 дена особено ако капне нейде


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2012, 13:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 513
Защо 2,5 гр? Според рецептата е 40 гр захар.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2012, 14:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
За анетол говоря , захар не слагам въобще :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 09:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 513
Дайте идея как да разтварям Мастикса, защото каквото и да правя все се "пресича" - залепва се за лъжицата с която бъркам, и после не мога да я измия. Сипвах го в студен алкохол, в топъл алкохол, стрит на прах, без да го стривам. :?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 10:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2628
Местожителство: ''Survivor'' България
stanilabg написа:
Дайте идея как да разтварям Мастикса, защото каквото и да правя все се "пресича" - залепва се за лъжицата с която бъркам, и после не мога да я измия. Сипвах го в студен алкохол, в топъл алкохол, стрит на прах, без да го стривам. :?

Алкохола трябва да е над 48градуса за да не се пресича.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 10:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 513
MONI BARONA написа:
Алкохола трябва да е над 48градуса за да не се пресича.

Хм, ползвам 40° водка от магазина. :afraid:
Значи няма друг начин?
Толкова ли са фатални тези 8° разлика?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 10:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2628
Местожителство: ''Survivor'' България
Пробвай предварително да загрееш анетолът /мастиката/ на водна баня и след това е прибави в спирта / водката/ може и да стане.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 11:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 513
Аз говоря за Мастикса (Mastix), не за анетола. :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 11:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2628
Местожителство: ''Survivor'' България
viewtopic.php?t=53 виж поста на SiteAdmin.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 12:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Авг 2011, 19:36
Мнения: 40
Местожителство: София
stanilabg написа:
Дайте идея как да разтварям Мастикса, защото каквото и да правя все се "пресича" - залепва се за лъжицата с която бъркам, и после не мога да я измия. Сипвах го в студен алкохол, в топъл алкохол, стрит на прах, без да го стривам. :?

Аз реших проблема :D като не слагам мастикс,ползвам ракия 48-50 градуса.Ти като ползваш водка тя си е достатъчно омекотена и мисля,че също може да го пропуснеш.Пробвай.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2012, 18:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 513
MONI BARONA написа:
виж поста на SiteAdmin.

За съжаление не открих отговор на въпроса си.

Гецата написа:
Аз реших проблема :D като не слагам мастикс,ползвам ракия 48-50 градуса.Ти като ползваш водка тя си е достатъчно омекотена и мисля,че също може да го пропуснеш.Пробвай.

Преди не слагах, но като опитах ми харесва повече.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2012, 22:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Ай осрах я тоз път :explode: сипах и слана на едни бели люспи все едно лед ,ама ще си я изпия де


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2012, 14:48 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 991
Местожителство: София
Дъвката се разтваря трудно. Иска търпение.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2012, 17:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Аз , аз слагам само анетол и така ми харесва:)


Върнете се в началото
  
 
 [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима