Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 00:11

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2011, 17:38 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
Преди време открих рецептата в някакъв сайт на английски. Реших да я направя и останах много доволен.Тази чудесна напитка има по-скоро вкус и характер на безалкохолна, но тъй като се самогазира в резултат на ферментацията, може да бъде причислена и към слабоалкохолните напитки. Известна е като джинджифилова лимонада, джинджифилова бира а също така и като джинджифилов ейл.
А ето и самата рецепта:

съставки:
- 2 супени лъжици джинджифил на прах
- 200 до 240 грама захар
- сокът на един лимон
- 1/4 чаена лъжичка суха мая
- вода

В двулитрова бутилка от безалкохолна напитка се поставят продуктите и се долива вода. Бутилката се затваря плътно, разклаща се до разтваряне на захарта и се оставя в топло помещение за едно или повече денонощия. Готова е за консумация когато бутилката стане твърда - при натискане с палец не поддава. Тогава се съхранява в хладилник, за да не продължи ферментацията.

Наздраве !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима