Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Апр 2018, 15:30 Дата и час: 20 Апр 2018, 15:30

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2017, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1169
Местожителство: Плевен
Това е шунка.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2017, 19:16 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6858
Местожителство: София
Шунката се вари доста повече,под натиск и т.н...няма общо с горното.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2017, 21:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1169
Местожителство: Плевен
Е,кво е горното??


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2017, 09:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юни 2014, 16:42
Мнения: 23
Нов продукт :dance: , някакъв хибрид между шунка и кайзерована пастърма. Иначе шунката може да се вари(във форми за шунка), може и само да се обжарва, зависи от продукта.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 00:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 14
Едно от последната партида .
Утре ще кача снимки на целия процес .


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Надялках си малко от " Шунката ".
20170303_220133_opt.jpg
20170303_220133_opt.jpg [ 30.72 KiB | Прегледано 505 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 14
С това свършват мъките по приготвяне и чакането е 10 -15 дни преди да се сложат на трапезата


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Окачени да се веят
20170223_172758_opt.jpg
20170223_172758_opt.jpg [ 55.84 KiB | Прегледано 503 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 14
Намазано с подправки .
С течение на времето намазката изсъхва , а филето е крехко и ароматно


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Така да се каже -кайзеровано
20170223_172446_opt.jpg
20170223_172446_opt.jpg [ 42.16 KiB | Прегледано 503 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 14
Суха смес от подправки по ваш избор. Овалва се след като се "свари"за 90 секунди .
Щавенето се прави на принцип бланширане при зеленчуци.
Да побелее месото , да няма микроби и да се запечата .


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Овалване в суха смес
20170223_165832_opt.jpg
20170223_165832_opt.jpg [ 62.24 KiB | Прегледано 502 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 14
Осолено .
Вече ги разполовявам предварително -2 кг едното и ги заривам в едни пластмасови кутии от гъби.
Само сол.


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Осолено
20161130_095653_opt.jpg
20161130_095653_opt.jpg [ 39.72 KiB | Прегледано 502 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2017, 18:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2016, 12:50
Мнения: 4
В солта е достатъчно 8 часа.Една нощ.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2017, 22:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 14
Не , 48 часа за едно такова филе.

Новата партида.


Прикачени файлове:
20171127_171837_opt.jpg
20171127_171837_opt.jpg [ 44.4 KiB | Прегледано 280 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2017, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2016, 14:14
Мнения: 44
Сложих свинско филе в колагеново фолио, като предварително заразих със стартерни култури и осолих с нитритна сол 25гр. на кг. Обмазах с червен пипер и семена от хвойна. Съхна 60 дни, след което обвих в кухненско фолио и държах 10 дни в хладилника. Получи се уникално филе. Хем изсъхнало, хем меко, а аромата неповторим.


Прикачени файлове:
20170420_205521.jpg
20170420_205521.jpg [ 67.06 KiB | Прегледано 210 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 13:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юни 2014, 16:42
Мнения: 23
Какво имаш в предвид под заразих със стартерни култури


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 15:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Окт 2011, 15:48
Мнения: 171
Местожителство: Варна
https://yo-aktiv.com/products/yo-aktiv- ... er-culture


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 16:06 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6858
Местожителство: София
Aз ползвам този метод:
http://digital-bushman.com/?p=469

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Hubavelko63 и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима