Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 22 Авг 2017, 18:26 Дата и час: 22 Авг 2017, 18:26

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2017, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1039
Местожителство: Плевен
Това е шунка.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2017, 19:16 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6189
Местожителство: София
Шунката се вари доста повече,под натиск и т.н...няма общо с горното.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2017, 21:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1039
Местожителство: Плевен
Е,кво е горното??


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2017, 09:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юни 2014, 16:42
Мнения: 7
Нов продукт :dance: , някакъв хибрид между шунка и кайзерована пастърма. Иначе шунката може да се вари(във форми за шунка), може и само да се обжарва, зависи от продукта.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 00:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 6
Едно от последната партида .
Утре ще кача снимки на целия процес .


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Надялках си малко от " Шунката ".
20170303_220133_opt.jpg
20170303_220133_opt.jpg [ 30.72 KiB | Прегледано 83 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 6
С това свършват мъките по приготвяне и чакането е 10 -15 дни преди да се сложат на трапезата


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Окачени да се веят
20170223_172758_opt.jpg
20170223_172758_opt.jpg [ 55.84 KiB | Прегледано 81 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 6
Намазано с подправки .
С течение на времето намазката изсъхва , а филето е крехко и ароматно


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Така да се каже -кайзеровано
20170223_172446_opt.jpg
20170223_172446_opt.jpg [ 42.16 KiB | Прегледано 81 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 6
Суха смес от подправки по ваш избор. Овалва се след като се "свари"за 90 секунди .
Щавенето се прави на принцип бланширане при зеленчуци.
Да побелее месото , да няма микроби и да се запечата .


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Овалване в суха смес
20170223_165832_opt.jpg
20170223_165832_opt.jpg [ 62.24 KiB | Прегледано 80 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 01:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Яну 2017, 20:56
Мнения: 6
Осолено .
Вече ги разполовявам предварително -2 кг едното и ги заривам в едни пластмасови кутии от гъби.
Само сол.


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Осолено
20161130_095653_opt.jpg
20161130_095653_opt.jpg [ 39.72 KiB | Прегледано 80 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
 [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима