Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Сеп 2017, 16:34 Дата и час: 20 Сеп 2017, 16:34

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2011, 19:09 
Offline

Регистриран на: 23 Юли 2011, 18:12
Мнения: 1
когато завият вълци и задухат зимни хали това ми загрява душата и 1,5л. ракия естествено домашна на 100% от грозде.


Прикачени файлове:
мезе.JPG
мезе.JPG [ 77.9 KiB | Прегледано 2454 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2011, 15:26 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 229
Местожителство: Добрич
Ох мамииииииииии!!!!!
И аз имам такъв сач ,ама жената го ползва за подложка на една дървена саксия а в саксията едно келяво цвете :explode: :explode: :explode:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2015, 09:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
Купих си сач :? Някой да е готвил в домашни условия със сач? И книга си купих. Там пише най- общо, че първоначално се загрява вода или масло (нещо като спора за яйцето и кокошката) и след тази първа "обработка" можеш да готвиш, и никога не го миеш. Можеш да го загрееш на каквото се сетиш, но естествено от студено започваш загряването. Та ако някой има опит да сподели. Аз петък го почвам.

П.П. Керамичен.

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2015, 14:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 419
Намазваш го с масло, олио, мас - мазнина някаква и го изпичаш първия път само така. След това аз лично го мия -но внимавам да е изстинал и да не се оставя да кисне във вода.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2015, 15:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
Под изпичане какво да разбирам- докато мазнината изчезне? Ти на какво го загряваш?

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2015, 17:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1524
Местожителство: Wallis and Futuna
Сама го ползвам и на директен огън и на котлоните на печката,които са стъклени.
Мия го също.Гледай да не го сложиш измит и веднага на огъня,че тогава може да се пукне.За първото ползване..ми нарежи една глава кромид и една чушка и масло и сложи на котлона да се пече,докато изчезне мазнината,после си готов :zauf2:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2015, 08:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
Благодарско, хора! :megagrin:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2015, 11:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 552
Местожителство: Варна
Остана да се похвалиш какво си приготвил в него. :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2015, 10:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 549
Местожителство: г. Русе
От нета- Майсторски сач (рецепта за котлон)
Отзиви (0)
Майсторски сач (рецепта за котлон) Необходими продукти: 300г свинско бонфиле, 200г пилешки гърди, 1 глава лук, 300г печурки, 2 домата, 4-5 чушки, 3 кисели краставички, 150-200г кашкавал, подправки (магданоз, чубрица, черен пипер), 1с.л. майонеза, 1с.л. горчица, 1с.л. соев сос, 3-4 скилидки чесън. Начин на приготвяне: В купичка смесвате майонезата, горчицата, соевия сос, счуканите скилидки чесън. С тях намазвате нарязаното на парчета месо и го поставяте в хладилник за час и половина. Сипвате олио в сача и запържвате месото. Добавяте нарязаните зеленчуци (без доматите) и оставяте така за известно време. Когато съставките останат само на мазнина, слагате настърганите домати. Готви се още около 5-10мин., овкусява се с подправки и се маха от огъня. Накрая настъргвате кашкавала.


http://i1065.photobucket.com/albums/u39 ... sb7e6p.jpg

http://i1065.photobucket.com/albums/u39 ... bfvbi9.jpg

http://i1065.photobucket.com/albums/u39 ... bfvbi9.jpg

:cooler:

Благодарско хора! :cooler:

п.п. Изображението не може да надхвърля 768 пиксела височина.

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 9 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: hanibal, SEV и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима