Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 16:07

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 19:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Доста хора се заяждат с мен това че пише рецептите на юлиян не значи че са мои просто някои са преработени и другите са на познати .За разлика от някои хора които не познават и комшиите си аз имам много приятели и познати по цяла България.Това че някои рецепти ги има в интернет не означава че този който първи е публикувал нещо ще си остане негов създател.Всеки се учи от другия добавя нещо маха нещо и така.Перфектно изучен човек досега не се е родил всеки чете записва си гледа другите какво са направили без да го мрази че е по напред от него--примерно ако е постигнал нещо.Това е .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 20:29 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
julian1960 написа:
имам приятел рибар той я прави мисля по този начин наистина е много добро мезе --тя ли беше рибката която трябва да одереш и след това да пражиш?


Цъ, костурът се дере, ноооооо аборигените ядат това, което са уловили. Напредналите хора ходят на раболов (не само) заради самото удоволствие. С други думи са пивърженици на "CATCH AND RELEASE". То и затова имат риба...

п.п.
това беше лееееко лирично отклонение

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 21:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
е аз не съм риболовец пазаря в магазин за риба с пари на аборигени които нямат представа за електричество и не си мисли че сме по напред от тях--те си имат жилища и неща в това жилище-от първа необходимост- а това че си риболовец не значи нищо -днеска има утре няма- с това семейство не се храни братле това също е отклонение от лириката --понякога пиша глупости --не забелязвай-поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 21:39 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
само до споделя ,че при всичките тия "рецепти" все пак би трябвало да познаваш видовете риба...поне така по-разпространените...
Сори обче лично аз,тая съмнения за гастрономическите способности...яхнии и МАНДЖИ.
Според мен просто НАСПАМИ форума със съмнителни рецептурни бъркочи...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 21:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
А ето и лютите чушлета:
За маринатата:равни части оцет,олио и вода.Сипвам в тенджера оцета и водата.Добавям сол и захар/повече захар намаля лютивината./Добавям олиото и няколко зърна черен пипер и бахар.Опуках леко чушките на една тенекия.След като маринатата заври слагам чушките в нея да поврат около 3-4 мин. и ги вадя с решетката.Като изстинат нареждам в буркан като между тях слагам няколко скилидки чесън.Накрая заливам с марината като в бурканите разпределям черния пипер и бахара.Затварям и слагам бурканите на хладно/не се стерилизират/.
П.П.Надявам се Юлиан да не се сърди,че му ползвам темата.Просто исках да споделя и моите произведения.
Да ви е сладко :prost2:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 22:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
не се сърдя радва ме но не слагаш ли аспирин аз слагам по един на бурканче


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 22:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
Казаха ми,че аспирина развалял вкуса на чушките.

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2011, 22:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
може това не го зная но все пак е химиа може да са прави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2011, 13:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Приготвяне на симит с нахутова мая.
грахамово брашно-500гр.
нахутова(леблебия) мая 10гр.
гроздова мъст 150гр
едно яйце-белтъка в брашното-жълтъка за намазване.
вода.....колкото е необходимо за направата на тестото.
След втасване се правят гевречета поръсват се по желание с
сусам, може и белени семки,счукани ядки.
Нахутова мая да намериш трудна работа та една рецепта и за нея.
Взимате 100г нахут(леблебия) леко я сварявате да омекне.
Исцеждате час от водата(не всичката, да остане малко) и стривате на каша в купичка добавяте малко намачкан хляб(по възможност ръжен),
оставяте така за около денонощие на постояна стаина температура.
щом шупне маята е готова, внимание да се исползва веднага щом шупне,много фкисната мая дава лоши резултати. :)

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2011, 16:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
това трябва да е доста стара рецепта моята баба правеше нещо подобно но нямам много спомени бил съм малък


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима