Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Ное 2017, 02:50 Дата и час: 25 Ное 2017, 02:50

Часова зона: Европа/София




 [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: риба на скара
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 17:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Ето и една рецепта за шаран по провадийски на жар.Избирам шаран около1.5кг.почиствам го добре и оставям за час да не накисне във вода и малко оцет.Плънката я правя от сварен бял боб един картоф нарязан на кубчета един по голям морков и парче наденица също нарязана --пълня шарана и зашивам.Главата на шарана не отрязвам на мястото на хрилете слагам по едно парче лимон.Намазвам обилно с олио и го облепям с листа от лющян и целина.Завивам го във фолиои заравям в жерта.За около 30 минути е готов. Заедно с него правя и печени картофи по следният начин--подбирам средни по големина картофи измивам ги добре без да ги беля --от едната страна правя неголяма дупка която запълвам с чисто масло и копър-овивам във фолио и заравям в жерта.Заедно с шарана са готови и те. По този начин може да се приготви скумрия пастърва и почти всякаква риба


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: мезе от шкембе
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 18:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 554
Местожителство: г. Русе
:prost: :prost: браво !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: риба на скара
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 18:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 554
Местожителство: г. Русе
julian1960 поздравявам те за хубавите рецепти! Благодаря, че ги споделяш :prost:
Поздрави и наздраве !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: риба на скара
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 18:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
няма за какво да ги пазя имам още доста


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 19:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
правят се пражолки с диаметър 5-6 сантиметра овкусяват се и се завиват в листа от кисело зеле ако е през лятото се попарват зелеви листа.В тенджера се редят ред сърми ред пилешко месо и малко нарязана наденица.Поставя се чиния най отгоре и се вари на тих огън.За подправки всеки е с различен вкус-аз слагам цели моркови малко чубрица и един корен от целина нарязан на едро може и парценца сланина с кожичката.Ако е през зимата и зелева чорба


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 20:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
ЗЕЛЕНЧУЦИ--червени домати пиперки морков 2 люти чушки--всичко се опича на жар обелва се и нарязва прибавя се малко зехтин и съвсем малко оцет разбърква се добре.В тенджера се слага риба нарязана на едро и разбира се добре изчистена--хек или скумрия 1 дафинов лист глава лук морков листа от лющян корен целина нарязан на едро малко бахар и се вари до готовност.Изваждаме рибата обезкостяваме и на ситни парченца -половината в салатата половината в тенджерата.Салатата се обърква добре прибавят се маслини и магданоз --залива се с малко зехтин.А в тенджерата чорбата е готова-застройва се с белтъка от едно яйце прясно мляко и няколко капки оцет.Чорбата е за сутринта


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 20:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Избирам средни по големина тиквички разрязвам по дължина и издълбавам двете половини.Месото то си е ребра с повечко месо режа така че да се събере в тиквичката.Слагам малко краве масло копър склидка чесън и затварям тиквичката намазвам обилно с олио -овивам във фолио нареждам в тавичка на дъното малко водичка и във фурната на 200 градуса -може и на жар


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Заек чеверме
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
ползвам домашни зайци .За пълнежа пилешки дробчета леко сварени .Заекът се шпекова със парченца сланина и парченца морков заедно със сланината--морковът задържа мазнината.Нанизва се на шиша и добре се увива във фолио .Разстоянието от шиша до жарта трябва да е около 40 см.и на около 10 мин се завърта леко -за около 2 цяса е готов.Проверка може да се направи с голяма игла--прониква ли лесно в месото значи е готов но трябва опит.По този начин може да се напрами и пиле


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:28 
Online
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1544
Местожителство: Wallis and Futuna
Благодаря!!Ако и случайно знаеш рецептата за боб гулаш по унгарски...признавам ти дарбата! :megagrin: Да подскажа...много унгарска паприка,лютива също,боб и пушено месо,зависи от региона,пушени свински крачета или телешко.Ял съм го стотици пъти,но рецептата не знам


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Малко е пипкава работа.Значи вземам чушки лютиви и една по една ги обработвам--махам семенника им и ги пълня със смес от доматено пюре и мед затварям с маслина и редя в тавичка докато се запълни намазвам с мед разстворен с малко вода .Поръсвам малко сол и във фурната.Това което не се изяде го нареждам в бурканче и заливам със зехтин.В бурканчето слатам и склидки чесън и морков нарязани на ситно-ако има и семена от копър също.След като престоят стават страхотни


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Рецепта за унгарски гулаш мога да ти дам с боб месо или без месо


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
рецептата с бял боб вече не е унгарска по скоро от сърбия макар че унгарците също я правят


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:40 
Online
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1544
Местожителство: Wallis and Futuna
Боб гулаша е с кафяв боб и много паприка...нататък съм безпомощен :? На интернет има доста неща,но рецептите коренно се разминават с това което съм ял там


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
бобът първо се сварява но да остане малко суров изчежда се и настрана .В същата тенджера запражваме лук нарязан на ситно 1 пиперка и морков също нарязани -като са готови прибаваме 3 лъжици свинска мас и боба бъркаме добре прибавяме и червен пипер доливаме вода и варим на тих огън


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2011, 21:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
гулашът е нещо което се прави с животинска мазнина и червен пипер


Върнете се в началото
  
 
 [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима