Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 10:51

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2011, 20:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
е пробвай тази технология ще си доволен от кебапчетата които направиш


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2011, 21:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Интересна рецепта понеже е без сланина в месото.Не става ли сухо и не се ли разпада?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2011, 21:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
Това мезе закъсня :mocken: При нас джанките вече ги гълтаме в течен вид :prost2:

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2011, 21:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
е това е рецепта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2011, 21:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
не не се разпада ако добре се овалат в олио това май забравих да пиша


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2011, 22:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
можеш да направиш един експеримет --две парчета месо сложени на скара така се слепват че не можеш да ги разделиш то мисля че може да се направи тема скара но има си хора за това


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2011, 23:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
купувам си пиле някъде към 800 грама--почиствам го добре потапям го във вряща вода за около минута- осолявам го добре и завито в хартия няколко дни като го обръщам-измивам го добре намазвам с малко оцет и на кукичка на простира за около 5 дни като го снема правя кашичка от оцет счукан чесън и червен пипер и го натривам с нея --държа го два дни в хладилник и готово --това се прави през зимата


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 01:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
някалко зърна бахар -семена от копър 1 лъжичка- 1глава чесън обелена на скилидки-черен пипер половин лъжичка- резен от корен на целина-листа от лющян и няколко корена от магданоз--завързва се в тензух и се вари в половин литър вода минерална около 30 минути.След като изстине се смесва с един литър 6% оцет от ябълки но от по скъпия.В бутилките в които ще го наливаме слагаме по една червена лютива чушка- листа от целина -листа от магданоз-някоя и друга скилидка от чесън.Затваряме с коркова тапа и на тъмно и хладно място.Трае до две години стига оцета да не е менте.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 01:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Черният дроб както и да го правите става на подметка сух и твърд но не и с моята рецепта.Дробът като го купите го изкисвате във вода и малко оцет за около 2 часа--измивате добре и отцеждате.Заливате го с прясно мляко и го оснавяте поне 5 часа.Един час преди да го готвите му слагате както е с млякото 1 лъжичка сода бикарбонат.Вадите го измивате добре и е готов за готвене.Ще се пече ли или запражва няма значение--аз го правя на шишчета с парценца сланина помежду.От бял дроб пък става страхотна супа за сутришна употреба с повече оцет и за охлаждане студена биричка.
Е това е последното което пиша че май омазних форума както някои ми писаха- следващият път ще пиша за това колко струват сливите или за това защо това приспособление за варене на ракия се казва казан и защо е направен от мед а не от друг метал--тези две последни неща са ми ясни чел съм за тях и то доста но сливите на каква цена вървят не знам е това беше пак се изложих но не е за сефте


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 17:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Вече всичко свързано с мезета ще го пиша тук--наистина доста пространство заех с моити нови теми но късно се усетих че в една тема мога да ги пиша :datz: :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 20:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
А сега "копи" всичките рецепти и тука в тази тема.
За да мога като готва от вкусотийте ти,да знам къде да чета... :megagrin:
МЕРСИ.............

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Последна промяна MONI BARONA на 23 Авг 2011, 23:07, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 20:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
да но вече ще пиша само в тази тема късно разбрах


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 20:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
е другите ги изтрийте да не запълвам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2011, 20:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
сега едно мезе от бял боб и свински крачета--бобът и крачетата се варят на бавен огън на вторият час крачетата са готови вадим ги и обезкостяваме и обратно в боба .В тиган запражваме лук и малко домати и пак при боба посоляваме и варим още 20 минути.Изсипваме в подходяща тавичка и на хладно.На другият ден всичко е желирано -поръсваме със счукан чесън оцет и олио


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 11:42 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
кебапче се прави от най лошото месо .. силно шарено към тлъсто обикновено само свинско ,по желание може и овче а по някога и телешко .. ,водата за месенето е хубаво да е газирана ,майсторлък е да втасват почети до вкисване на каймата ,ама тук много внимателно да не ги изхвърлите ..... :megagrin: теоритично колегата е прав ,кебапчето за да е сочно се запечатва и се вари в собствените си сокове , ама както е обяснил с това търкаляне не виждам как се пекат 100 кебапчета ... :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: biohazard и 22 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима