Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 10 Дек 2016, 17:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 12:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Никой не споменава кое всъщност е основното при кебапчето-смилането на каймата!!!
Каймата практически е развлачена...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 12:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Каймата за кебапчета я меля на ситна решетка но да направиш хубаво сочно кебапче си трябва майторлък.Жена ми е химик и доста пъти ми е обеснявала за тези подобрители и набухватели--аз си знам моето навремето такива химии не е имало и кебапчетата си бяха добре


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 13:25 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Дай нещо с патладжани, че много ги харесвам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 13:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Режеш патладжана на шайби леко го посоляваш и оставяш да се изцеди.Режеш и домати на шайби и нареждаш в тавичка заедно с вече изцедения патладжан намазваш продуктите добре с олио и оставяш така за 30 мин.Слагаш тигана на котлона но без олио и започваш да запържваш доматите и патладжана става нещо като печено --правиш сандвичи парче патладжан парче домат-помежду им слагаш малко счукан чесън и намазваш със зехтин и оцет--можеш да си го залееш с кисело млеко


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 14:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
julian1960 написа:
Режеш патладжана на шайби леко го посоляваш и оставяш да се изцеди.Режеш и домати на шайби и нареждаш в тавичка заедно с вече изцедения патладжан намазваш продуктите добре с олио и оставяш така за 30 мин.Слагаш тигана на котлона но без олио и започваш да запържваш доматите и патладжана става нещо като печено --правиш сандвичи парче патладжан парче домат-помежду им слагаш малко счукан чесън и намазваш със зехтин и оцет--можеш да си го залееш с кисело млеко

после те скъсва стомаха от киселини...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 14:26 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
ilu6a ами развлачена кайма се получава от тлъстото месо ,друга техника аз не знам ...някой мелят по два пъти но тлъста кайма два пъти си е мъка .... месене му е майката ,месене,вода газирана,месене ,почива един ден и пак повтаряш ,месене,вода ..подправки ..черен пипер и КИМ ... не кимион .. :D много силна скара поне 3 кв .. на малка скара трудна работа . задължителна добавка е судена бира :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 14:30 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
патладжана е разкошно вкусен но и доста тежка храна ....задължително посипън със сол минимум 2 часа . та белеш патладжана режеш на ветрило и в тенджерата и солта 2 часа ... после измиваш добре и пълниш патладжана със смес от извара 80%+20 сирене ,счукан чесън,копър и магданоз, ветрилото е плънка,пресен домат патладжан е това се запича във фурната ,пожелание в края запечатваш с кашкавал. задължително студено се яде .. да ви е сладко ,същото става с кайма или пиле но най е вкусен посен :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 15:06 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
масторе julian1960 хвала ти за мерака и майсторлъка ,но нека кажа и моята рецепта за едно от двете най БЪЛГАРСКИ мезета шкембе чорбата :D за кебапчетата писах ..
та забравете брашно лук и не знам си какви още глупости за шкембе чорба . хубава щкембе чорба става от прясно телешко шкембе но такова рядко се намира затова спокойно ползвайте свинско става също добра и силна . най трудното е измиването и след като си направил тази манипулация да ти се яде после :D ...
заливаш шкембето с вряла вода и започваш да стържеш здраво и дълго докато на теб ти хареса ,че е изчистено ,после го натрий със сол и залей оцет и така да постои час два , отново измиваш със студена вода . много е важно когато купуваш шкембето да си купиш две крачета свински и измитото шкембе и крачета слагаш в тенджера да кипнат и пет ,шест минути препенваш докато се избистри ,така препененото шкембе и крачета прехвърляш в тенджера под налягане сипваш около два литра вода и вариш около 2,5 часа . през това време се сваряваш и литър може и два прясно мляко . когато шкембето е готово вадиш от тенджерата и режеш на по едри парчета ,да има да се дъвче .. :) а буляно където са врели го изсипваш в свареното мляко и оставяш на тих огън да къкри ,нарязаното шкембе го връщаш в тенджерата ,джолана ако искаш и него може да сложиш в тенджерата аз лично не го слагам / джолана естествено сгъстява бульона и няма нужда от брашна / .
настъргваш си два моркова и разтопяваш в тигана солидно количество КРАВЕ МАСЛО морковите оцветяват и овкусяват мазнината ,внимаваш да не се препържи ,тази мазнина се поставя в метална цедка и се изтисква в къкрещият бульон ..
допълнително счукан чесън и лют червен пипер + оцет . много люта и гореща шкембе чорба със студена бира това е рецептата ..

съотношението бульон мляко 1/1 или 60 бульон /40 мляко по желание ...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 15:37 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
ilu6a написа:
julian1960 написа:
Режеш патладжана на шайби леко го посоляваш и оставяш да се изцеди.Режеш и домати на шайби и нареждаш в тавичка заедно с вече изцедения патладжан намазваш продуктите добре с олио и оставяш така за 30 мин.Слагаш тигана на котлона но без олио и започваш да запържваш доматите и патладжана става нещо като печено --правиш сандвичи парче патладжан парче домат-помежду им слагаш малко счукан чесън и намазваш със зехтин и оцет--можеш да си го залееш с кисело млеко

после те скъсва стомаха от киселини...


А бе то си е и до стомах. Мен киселини не ме плашат засега, да чукна на дърво. И така с домати си го правя на "плакия" в тава - ред патладжани, ред домати, между тях на едро парчета лук и чесън, става много добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 15:55 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Ц -не е до стомах..
Има правила при добавяне и готвене със сурови домати...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 16:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Бану Atabay е като Ути и Звездев взети заедно в Турция.
İşkembe Çorbası,ще забележете че оригиналната рецепта на чорбата е съвсм дтуга.
Кисало млеко(bardagi yogurt),брашно се застройва с жълтук и лимонов сок,шкембето е говеждо (по обесними причини).
http://www.youtube.com/watch?v=NkCEaRf3cEc

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 16:47 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
:megagrin: мони никакви яйца брашно и незнам си какво ..чорбата трябва да ухае на масло и мляко да се чувства аромата ... става и с хубава сметана ,гъстотата си я предава бульона а бе важното е да е много люта гореща и мнооогоо бира ...това е най доброто


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 17:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
ika написа:
:megagrin: мони никакви яйца брашно и незнам си какво ..чорбата трябва да ухае на масло и мляко да се чувства аромата ... става и с хубава сметана ,гъстотата си я предава бульона а бе важното е да е много люта гореща и мнооогоо бира ...това е най доброто

:respekt: това е...никакво брашно,кромид,яйца.Аз предпочитам телешко защото е по месесто,но аромата си идва от млякото,пипера и накрая от счуканият чесън с оцет.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 17:27 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
телешко ама трудно се намира ,затова писах,че и със свинско става и то добра шкембе чорба ,важното е да измито добре и сварено както трябва ... :D
приятен апетит на всички любители на шкембе чорбата .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 17:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
добра си е рецептата шкембе с крачета не съм се сещал.Аз правя крачета с бял боб


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима