Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 19:54

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 19:00 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
не е шкембе с крачета , а просто ,като за всеки добър бульон се варят кости и сухожилие ,най добре е джолан ....затова ползвам крачета защото бульона става добър .. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 19:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
да страхотна рецепта записах си я ще я пробвам и да питам като сложиш чорбата на хладно не се ли желира или млякото пречи за това


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 19:20 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
а ми кой ти знае какво става тя свършва бързо :megagrin: ... не не ми се е желирала но и дори да протича този процес след като се стопли нещата са си ок . :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
тя ако се желира ще е страхотно мезе за вино


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 19:25 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
ПИЧ МОИТЕ УВАЖЕНИЯ НО НЕ СЕ ГАВРИ СЪС ШКЕМБЕ ЧОРБАТА ......МОЛЯ


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 19:25 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Юлиян,е
Може би няма да е лош резултатът в случай , че на ден се ограничиш до три кулинарни писания.
Все пак тук , в този форум, се разисква начинът за постигане и качеството на домашното пиене
Поради което отново ще те помоля да се ограничиш до към три писма на ден.
Ако обърнеш внимание аз в темата за мезетата също има някакъв принос
Надявам се да бъда правилно разбран

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2011, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
просто питам не се гавря с чорбата казах че ще я пробвам добра е рецептата


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2011, 19:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
Юлиане/ако така се казваш и ако мога да се обръщам на ,,ти"/,кажи някаква рецепта за салата ,,Ропотамо",че ми донесоха 5 кила прясна каракуда.Благодарско предварително и.....наздраве на всички :prost:

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2011, 21:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Рибата се почиства от люспи , глави и вътршности , след което се измива много добре със студена вода. С ножица се орязват опашката , перките и хрилните кости (дъги). Нарязва се на парчета по 4-5 сантиметра в голяма тава за варене на сладко , посолява се "на вкус" и се залива с една бутилка олио и една 2/3-ти бутилка качествен оцет , изсипва се и едно пакетче чер пипер. Рзбърка се добре , завива се с алуминиево фолио и се пече три часа на бавна фурна. Фурната се изключва и тавата се оставя вътре до пълно изстиване (една нощ).
За това количество се подготвят: два буркана (0.800) доматено пюре(троен концентрат) , в които се изсипват и разбъркват добре по едно пакетче финно млян кимион, един буркан(0.800) стерилизирани краставички ( нарязани на колелца) , един буркан (0.800) маринована червена капия ( нарязана на парченца) , 0.5 кг много добре сварен стар фасул , едно пакетче( 0.4-0.5кг.) замразен млечен грах Подготвят се 25 бурканчета 0.400мл. , рибата се изгребва с решетъчна лъжица и се нарежда много плътно на редове в бурканите. Между всеки ред се слага по една лъжица пюре и по малко от всичко останало . Наредените вече буркани се заливат с по 1-2 супени лъжици от маринатата която остава в тавата. Бурканите се затварят с метални капачки и се варят 2 часа и 30 минути.
По тази рецепта може да се консервира всякаква риба , особенно такива изявени "арматуристи" , като каракуда , платика , скобар , бабушка,кефал ....
Практически , рибата се изчиства и на пакети се прибира във фризер до като се посъберът 10-12 кг , за да не се правят по 5-6 бурканчета през няколко дена.
Консервите "вървят" за мезе на всичко.ТОВА Е ЗА 10кг риба


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2011, 21:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
Ееееее,Юлиане разочарова ме :mocken: Това не е твоя рецепта.Всеки може да попита чичо Гугъл.Аз исках твоя изпитана рецепта
:? Освен ако това не си ти :?
http://ribata.com/forum/viewtopic.php?f=53&t=406

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2011, 21:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
Като чета и се сещам за старата консерва копърка и скумрия от едно време, сега вече нама с тоя вкус......кисала краставичка доматен сос малеее ... гладни воинишки години .
Аза гугала не е той там само 42 мнения за година( да ги е разцепил от рецепти) а тука малеее.... :lachtot: :lachtot: :lachtot:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2011, 22:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
Да рецептата не я моя не съм правил такава риба-просто прочетох няколко и тази най ми хареса.Такава риба прави мой познат но в момента не е в страната


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2011, 22:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
julian1960 написа:
Да рецептата не я моя не съм правил такава риба-просто прочетох няколко и тази най ми хареса.Такава риба прави мой познат но в момента не е в страната

Тази и аз я знам.Търся нещо изпробвано.
П.С.Абе,да не би всички твои рецепти да са от чичката ГООГЛЕ? :? Трябва да проверя.Иначе и аз започнах да събирам книжлетата на бай Данчо,но виждам доста грешки в рецептите му.

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2011, 22:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
всичко се постига с четене питане и изпробване.Като готвя също прочитам няколко рецепти и от всичките правя 1.В розали ком доста нещо написах и повечето неща са копирани и сега с друг автор особено технологията за кебапчета.Записвам си в тетрадка това което става


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2011, 14:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2011, 15:29
Мнения: 84
бай Данчо готвачът на Т.Живков ли беше?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 130 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Борби, pantalev, начинаещ и 26 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима