Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 05:29

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 376 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2016, 14:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2014, 21:40
Мнения: 43
Местожителство: Варна
stanilabg вчера в къщи ми мрънкаха за кифлички, та се сетих за твоята печка. Значи, аз моя Раховец трябва да го чакам половин час да вдигне 200 градуса за кифлички и за това рядко правя. Обаче ти ако замесиш няколко по-малки козуначета или кифлички ще ти се опекат в твоята печка, без да изгарят отвън. Естествно, че може да се наложи на два пъти да ги печеш, но това е вариант. И гледай да не ги изгориш де, аз 130 грамови като правя, за около 15 минути са готови. Също, пробвай наистина захарта да понамалиш, 200, най-много 250 грама на килограм брашно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2016, 11:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2014, 21:40
Мнения: 43
Местожителство: Варна
Последната ми дисертация:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0250940884

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BD%D0%B0

Весел празник!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Май 2016, 06:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2015, 09:26
Мнения: 7
Местожителство: Пловдив
Хлебари ентусиасти, здравейте :-)))
Купих си каменна мелничка за брашно, но ми е трудно да намирам материал а.к.а. Пшеница :-р
В търговската мрежа са само разфасовки по 500 грама на безпредметно високи цени. . .дайте идеи за нещо по-далаверско към Пловдив. :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Май 2016, 07:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Потърси някой земеделец от близките села.Предполагам,няма да ти откажат.А някои отглеждат и от така модерния напоследък Лимец.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Май 2016, 16:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
Breackk написа:
Хлебари ентусиасти, здравейте :-)))
Купих си каменна мелничка за брашно, но ми е трудно да намирам материал а.к.а. Пшеница :-р
В търговската мрежа са само разфасовки по 500 грама на безпредметно високи цени. . .дайте идеи за нещо по-далаверско към Пловдив. :megagrin:

Пробвай в Първенец, посока циганската махала - имало няколко мелничари.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Май 2016, 19:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Юни 2015, 09:26
Мнения: 7
Местожителство: Пловдив
Намерих в търговската мрежа за покълване и върши работа :-)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 19:16 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Здравейте! Имам едни проблем с направата на хляб и се надявам някой от знаещите да помогне. От скоро си купих пекарна и си прави хляб в къщи. Хлябът е вкусен и в това отношение съм доволен от резултата. НО ... хлябът като цяло втасва много добре - набухва хубаво. Когато обаче започне печенето хлябът почва да "спихва" по средата, като в някои случаи става една голяма "яма". Проблемът е най-очевиден когато е със суха мая, малко по-слаб с прясна и липсва когато е със сода. По отношение на брашното - спихва най-много при чисто лимецово брашно, а най-малко при 50/50 пълнозърнесто и бяло. Само с бяло не съм пробвал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 20:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
rosbal написа:
Когато обаче започне печенето хлябът почва да "спихва" по средата, като в някои случаи става една голяма "яма"
"спихва" какво значи това???
Аз съм от центрана България и това ми звучи като ''смее се"

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 21:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
MONI BARONA написа:
rosbal написа:
Когато обаче започне печенето хлябът почва да "спихва" по средата, като в някои случаи става една голяма "яма"
"спихва" какво значи това???
Аз съм от центрана България и това ми звучи като ''смее се"

спихва-спада :)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 22:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2015, 21:03
Мнения: 10
Пробваи да го печеш на средно положение на изпичане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Май 2016, 21:35 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1110
Местожителство: Дупница
Причината е в количеството на маята - когато тя е в повече или пък времето за втасване е в повече в тестото се образуват големи шупли. При печене те се пукат , защото нишките на глутена не могат да удържат такъв голям мехур и те така...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Май 2016, 11:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
rosbal написа:
Здравейте! Имам едни проблем с направата на хляб и се надявам някой от знаещите да помогне.

Аз пък имам друг проблем. Пека хляб от пълнозърнесто, ръжено брашно, спелта, във всякакви комбинации. Освен, че ми спада леко, в сравнение с набухването преди печене, се получава нещо като въздушен джоб между кората и останалото надолу. При рязане кората се рони, което е доста неприятно. :( Ефекта е еднакъв, дали ще направя разрези или не, по горната част преди печене.

П.П. Спадането едва ли се дължи на превтасване, защото дори не оставям тестото да увеличи обема си 2х. По скоро го отдавам на газовата фурна - в Бг нямах такъв проблем. :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Май 2016, 13:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2016, 10:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
Това е друго нещо. ;)
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2016, 16:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
Ако е твое производство :https://www.youtube.com/watch?v=LrQkw1oU_u8

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 376 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима