Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Окт 2017, 15:02 Дата и час: 24 Окт 2017, 15:02

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2012, 16:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Даже са орташки със сестра ми - за мен и моите чаавета остават по-малко от половината.
Те са отскоро на терасата и намаляват ...
Добре че ме подсети да ги преброя пак :megagrin:

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2012, 14:08 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 229
Местожителство: Добрич
Ето го и второто прасе:
Прикачени файлове:
Изображение0643.jpg
Изображение0643.jpg [ 93.74 KiB | Прегледано 1492 пъти ]

мятам го с горелката :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2012, 14:16 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 229
Местожителство: Добрич
Три пъти с горелката.След първото и второто минаване се стърже на сухо.След третото минаване с горелката се полива обилно със гореща вода,завива се с найлон и някакво старо одеяло да се задуши.После се стърже със стар нож ,като се полива обилно с топла вода.След изстъргването се мие със сол и става много беличко :megagrin:
Прикачени файлове:
Изображение0645.jpg
Изображение0645.jpg [ 92.09 KiB | Прегледано 1492 пъти ]

Прикачени файлове:
Изображение0646.jpg
Изображение0646.jpg [ 101.26 KiB | Прегледано 1492 пъти ]

Прикачени файлове:
Изображение0647.jpg
Изображение0647.jpg [ 71.12 KiB | Прегледано 1492 пъти ]

И после за по -спорно ,че да не се става постоянно от масата и да се ходи до бурето за вино се ползват нововъведенията на Европа :megagrin: :megagrin: :megagrin:
Прикачени файлове:
Изображение0628.jpg
Изображение0628.jpg [ 69.54 KiB | Прегледано 1492 пъти ]

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2012, 14:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6466
Местожителство: София
Ле лееее мъките ви край нямат!!!!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2012, 10:57 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 229
Местожителство: Добрич
Тъй е то!Едни са родени да живеят ,а други да се мъчат! :megagrin: :megagrin: :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2012, 04:06 
Offline

Регистриран на: 07 Авг 2007, 18:20
Мнения: 12
И една книжка , която можеше да си изтеглите : http://tzilkovi.files.wordpress.com/201 ... i_riba.pdf


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Фев 2012, 12:47 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 229
Местожителство: Добрич
Благодаря на колегата rahhan за полезната информация!!!

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 09:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Хубав човек, хубава тема...

И аз направих един малък опит явно остарявам :) Рецептата я напипах в интернет, понеже майка ми прави на дивечовото месо сухо осоляване и става соленко та реших да сменя стратегията и дано съм взел правилно решение.
Цъкнете на снимката за да видите рецептата от близо :)
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 15:14 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 423
един съвет ,това месо е добре да стои 10 дни в суха сол и после 7 до 10 дни в саламурата и най важното МЕСОТО ДА СЕ ОБЕЗСОЛЯВА ПОНЕ 24 ЧАСА и тогава да бъде притискано за да се отцеди . да ви е сладко .


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 19:13 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
От къде се купува селитра


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2012, 19:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6466
Местожителство: София
от всеки един агромагазин или аптека...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2012, 12:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 673
Местожителство: Пловдив
Борисе, как се получи пъстърмата при теб като твърдост и соленост? Кое си променил в рецептата. И аз съм заложил един експеримент та да го променям докато е време :D

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2012, 12:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ами значи по рецепта е да седи в саламурата 7 дни (80 гр. сол 1 литър вода, мерил съм с електронната везна) , аз я държах 6 и по рецепта е да се обезсолява 4 часа във голям съд с вода аз я обезсолявах 6 часа. Като я хапнах не беше пресолена, добре беше приятелите я харесаха така, обаче ако може да е една идея по-безсолна ще е по-добре.
Другото за съхненето, съхне по бързо от външната част и от вътре е по-мека незнам как може да се направи така, че да съхне равномерно. Сега със следващите правя експеримент свалих ги от "простора" и ги завих в пликчета и в хладилника с идеята влагата която е в центъра да се разпростре равномерно навсякъде пък ще видим може и да не се получи.
Месото е телешко контрафиле.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2012, 14:27 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 423
мое мнение ,че месото минимум трябва да узрява в сол и саламура 15/20 дни
аз го държа 7 дни в сол и 7 дни в саламура обезсолявам под течаща вода 24 часа


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2012, 15:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
Ами четох и аз в една книжка подобно нещо, това ли е причината за равномерно изсъхване ?


Върнете се в началото
  
 
 [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима