Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 00:45

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 09:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Вчера като го видях туй джоланче туко що докарано в магазина тъй се изкуших че го взех :) и от радост забравих да си купя лимонче. Е и без него ще мине де.
Нагласяме постното покрай джоланчето , всичко натюрел.
чушчица, чесънче ,червен лук, морковче ,чери доматенца , магданоз, целина , девисил и джожден
Прикачени файлове:
310720121403S.jpg

Обмазвам хубаво джоланчето със зехтин или олио който няма. Шпиковам го на разстояние 1-1,5 см. натърквам със сол навсякъде наръсвам с малко лимонов сос (поради липса на лимона) и после със соев сос , натърквам и с червено пиперче. След това му слагам постничките нещица :) - малко е лошо качеството ама с мазни ръце е така :)
Прикачени файлове:
310720121404S.jpg

и в крайна сметка отгоре слагам зелениите заливам около 1 пръст бира на дъното и го оставям да се овкусява , за довечерка :prost2:
Прикачени файлове:
310720121408S.jpg


Дано не забравя да го снимам и печено ....


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 09:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
:klatsch:
Екстра е, и аз много обичам джолан. Правя го в гювеч и на слаба фурна - 110-120 гр. за 4 часа. После докато го пипнеш и се отделя от кокала.
Обаче нещо много мат'риал му слагам и става предимно на манджа. Ще трябва да се пробва и само месце с туй онуй за овкусяване.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 10:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Викторчо тази рецепта съм я тествал многократно, направо се разтапя месцето. Ако се наложи на края му махам малко капака да се запече хубаво на цвят. Само биричка да има да разкарва :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 09:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
За изгледа вие ще кажете, но вкуса е убийствен :)
Това е след изваждането
Прикачени файлове:
010820121409S.jpg

да го заголим малко
Прикачени файлове:
010820121410S.jpg

режем и опитваме с биричка естествено :)
Прикачени файлове:
010820121414S.jpg

Прикачени файлове:
010820121415S.jpg

а как се е опекло кокалчето се е отлепило :)
Прикачени файлове:
010820121416S.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 09:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Ааааа, няма да се разберем тъй ...
Довечера и аз ще го забъркам.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 09:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Няма да сбъркаш :) аз за довечера по скромно съм нагласил едни вратни пържолки и мисля да пална скаричката


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 18:31 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Ох Мамииииии!!!
Сега съм на работа ,но утре като изляза минавам през магазина и довечера съм на джолан :megagrin: :megagrin: :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 09:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Прикачени файлове:
djolan.jpg


5 картофа, 5 главички лук, 5 чушки, 5 моркова, 2 домата, 250 гр. гъби, 2 джолана по 1.2-1.3 кг всеки, 250мл. бира (от моята), 200 мл. вода, подправки - червен и черен пипер, сол, соев сос, 2 глави чесън вкарани в джоланите, чубрица, девесил и магданоз отгоре като клонки.
Забъркано снощи, ще бъде опечено в късния следобед за 4 часа на 120 гр., та до 20 ч. да е готово.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 10:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Охаааа май ще се разпалваме само :)
Май май скоро може една изненада в гърненце да направя - жили по Горнооряховски по тайна рецепта с която е посрещан цар Борис на времето :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 09:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Прикачени файлове:
djolan-gotov.jpg


Крайният резултат.
Много се хареса, както винаги.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 17:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Садисти! :mocken:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 23:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
victoryvt идеално е станало :) Като направя бирата и щр правим сравнителна характеристика жолани и бири :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 12:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Малко по-здравословно мезе :
Бяла риба с доматки

1.6 кг. бяла риба на шайби
2 големи домата
сол, чер пипер, соев сос, чубрица, риган, чесън счукан, пресен магданоз, бира (поради липса на бяло вино)
два лимона на сок, зехтин

Мариноване с подправките и лимоновия сок, магданоза е на две части - малко скълцан и повечето на цяло, за да се махне после.
Прикачени файлове:
bela-riba1.jpg


След като престои в хладилника поне 2 часа, а ако може и повече се зарежда тавата като на дъното се редят шайби домат, отгоре шайбите риба, върху тях пак домат. Излях само половината от маринатата и пак стана доста сосесто, който го ибича по-сухо, да остави по-малко течност, че те и доматите пускат още.
Прикачени файлове:
bela-riba2.jpg


И ето какво се получава ...
Прикачени файлове:
bela-riba3.jpg


Е, бирата е от магазина. Но можеше да е и собствена :)


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 13:28 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
:megagrin: ааа това не е вкусно-вероятно е и кисело :lol:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2012, 09:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
да започваме подготовка за зимата :)
да започнем с телешката пастърмичка , че първо нейния ред ще дойде
Прикачени файлове:
12112012104S.jpg

И едно 13 кг. и нещо бутче за биричката март месец , ако не се прецака нещо
Прикачени файлове:
04112012097S.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Мартин85 и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима