Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 29 Апр 2017, 22:20

Часова зона: Европа/София [DST]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 09:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Вчера като го видях туй джоланче туко що докарано в магазина тъй се изкуших че го взех :) и от радост забравих да си купя лимонче. Е и без него ще мине де.
Нагласяме постното покрай джоланчето , всичко натюрел.
чушчица, чесънче ,червен лук, морковче ,чери доматенца , магданоз, целина , девисил и джожден
Прикачени файлове:
310720121403S.jpg
310720121403S.jpg [ 61.2 KiB | Прегледано 2624 пъти ]

Обмазвам хубаво джоланчето със зехтин или олио който няма. Шпиковам го на разстояние 1-1,5 см. натърквам със сол навсякъде наръсвам с малко лимонов сос (поради липса на лимона) и после със соев сос , натърквам и с червено пиперче. След това му слагам постничките нещица :) - малко е лошо качеството ама с мазни ръце е така :)
Прикачени файлове:
310720121404S.jpg
310720121404S.jpg [ 51.81 KiB | Прегледано 2624 пъти ]

и в крайна сметка отгоре слагам зелениите заливам около 1 пръст бира на дъното и го оставям да се овкусява , за довечерка :prost2:
Прикачени файлове:
310720121408S.jpg
310720121408S.jpg [ 36.94 KiB | Прегледано 2624 пъти ]


Дано не забравя да го снимам и печено ....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 09:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1650
Местожителство: В.Търново
:klatsch:
Екстра е, и аз много обичам джолан. Правя го в гювеч и на слаба фурна - 110-120 гр. за 4 часа. После докато го пипнеш и се отделя от кокала.
Обаче нещо много мат'риал му слагам и става предимно на манджа. Ще трябва да се пробва и само месце с туй онуй за овкусяване.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 10:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Викторчо тази рецепта съм я тествал многократно, направо се разтапя месцето. Ако се наложи на края му махам малко капака да се запече хубаво на цвят. Само биричка да има да разкарва :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 09:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
За изгледа вие ще кажете, но вкуса е убийствен :)
Това е след изваждането
Прикачени файлове:
010820121409S.jpg
010820121409S.jpg [ 76.1 KiB | Прегледано 2574 пъти ]

да го заголим малко
Прикачени файлове:
010820121410S.jpg
010820121410S.jpg [ 75.23 KiB | Прегледано 2574 пъти ]

режем и опитваме с биричка естествено :)
Прикачени файлове:
010820121414S.jpg
010820121414S.jpg [ 117.17 KiB | Прегледано 2574 пъти ]

Прикачени файлове:
010820121415S.jpg
010820121415S.jpg [ 57.77 KiB | Прегледано 2574 пъти ]

а как се е опекло кокалчето се е отлепило :)
Прикачени файлове:
010820121416S.jpg
010820121416S.jpg [ 60.77 KiB | Прегледано 2574 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 09:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1650
Местожителство: В.Търново
Ааааа, няма да се разберем тъй ...
Довечера и аз ще го забъркам.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 09:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Няма да сбъркаш :) аз за довечера по скромно съм нагласил едни вратни пържолки и мисля да пална скаричката


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 18:31 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 223
Местожителство: Добрич
Ох Мамииииии!!!
Сега съм на работа ,но утре като изляза минавам през магазина и довечера съм на джолан :megagrin: :megagrin: :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 09:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1650
Местожителство: В.Търново
Прикачени файлове:
djolan.jpg
djolan.jpg [ 196 KiB | Прегледано 2518 пъти ]


5 картофа, 5 главички лук, 5 чушки, 5 моркова, 2 домата, 250 гр. гъби, 2 джолана по 1.2-1.3 кг всеки, 250мл. бира (от моята), 200 мл. вода, подправки - червен и черен пипер, сол, соев сос, 2 глави чесън вкарани в джоланите, чубрица, девесил и магданоз отгоре като клонки.
Забъркано снощи, ще бъде опечено в късния следобед за 4 часа на 120 гр., та до 20 ч. да е готово.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 10:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
Охаааа май ще се разпалваме само :)
Май май скоро може една изненада в гърненце да направя - жили по Горнооряховски по тайна рецепта с която е посрещан цар Борис на времето :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 09:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1650
Местожителство: В.Търново
Прикачени файлове:
djolan-gotov.jpg
djolan-gotov.jpg [ 235.9 KiB | Прегледано 2481 пъти ]


Крайният резултат.
Много се хареса, както винаги.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 17:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Садисти! :mocken:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 23:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
victoryvt идеално е станало :) Като направя бирата и щр правим сравнителна характеристика жолани и бири :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 12:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1650
Местожителство: В.Търново
Малко по-здравословно мезе :
Бяла риба с доматки

1.6 кг. бяла риба на шайби
2 големи домата
сол, чер пипер, соев сос, чубрица, риган, чесън счукан, пресен магданоз, бира (поради липса на бяло вино)
два лимона на сок, зехтин

Мариноване с подправките и лимоновия сок, магданоза е на две части - малко скълцан и повечето на цяло, за да се махне после.
Прикачени файлове:
bela-riba1.jpg
bela-riba1.jpg [ 104.06 KiB | Прегледано 2350 пъти ]


След като престои в хладилника поне 2 часа, а ако може и повече се зарежда тавата като на дъното се редят шайби домат, отгоре шайбите риба, върху тях пак домат. Излях само половината от маринатата и пак стана доста сосесто, който го ибича по-сухо, да остави по-малко течност, че те и доматите пускат още.
Прикачени файлове:
bela-riba2.jpg
bela-riba2.jpg [ 149.34 KiB | Прегледано 2350 пъти ]


И ето какво се получава ...
Прикачени файлове:
bela-riba3.jpg
bela-riba3.jpg [ 78.51 KiB | Прегледано 2350 пъти ]


Е, бирата е от магазина. Но можеше да е и собствена :)

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 13:28 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6021
Местожителство: София
:megagrin: ааа това не е вкусно-вероятно е и кисело :lol:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2012, 09:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Юли 2012, 11:46
Мнения: 96
Местожителство: Горна Оряховица
да започваме подготовка за зимата :)
да започнем с телешката пастърмичка , че първо нейния ред ще дойде
Прикачени файлове:
12112012104S.jpg
12112012104S.jpg [ 45.22 KiB | Прегледано 1999 пъти ]

И едно 13 кг. и нещо бутче за биричката март месец , ако не се прецака нещо
Прикачени файлове:
04112012097S.jpg
04112012097S.jpg [ 42.84 KiB | Прегледано 1999 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима