Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Окт 2017, 06:04 Дата и час: 23 Окт 2017, 06:04

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Суджуци
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2016, 15:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Ное 2016, 10:29
Мнения: 48
Местожителство: Варна
Чакане му е майката!


Прикачени файлове:
20161223_141322-1024x576.jpg
20161223_141322-1024x576.jpg [ 107.95 KiB | Прегледано 174 пъти ]

_________________
Или излизаш на сцената, или цял живот остваш зад кулисите!
Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суджуци
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2016, 20:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2016, 14:14
Мнения: 28
Добре, надявам се да дойде всичко до два месеца


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суджуци
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2017, 19:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 14:12
Мнения: 63
Местожителство: Бургас
Ей тез убавци ги направих със 16 грама сол на кг месо. Предвид студеното време се надявам да няма проблеми. С 35 % сланина са тъй като са предназначении за печене. Но когато запека суджук със стандартните 20 грама сол и е солен почти на всички, така, че този път подходих малко драстично.


Прикачени файлове:
20170111_180908-1024x768.jpg
20170111_180908-1024x768.jpg [ 177.16 KiB | Прегледано 122 пъти ]

_________________
Алкохолик любител.
Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суджуци
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2017, 19:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 14:12
Мнения: 63
Местожителство: Бургас
Колеги, искам да си изясня понятията "луканка", "суджук" и "наденица". Вариации из интернет много. Ясно е, че разликите са в месото и подправките. Мисля, че наденицата е предназначена само за печене, докато суджука и луканката за предназначени и за сушене. Това разбира се са мои интерпретации и наблюдения, така, че е възможно да не са верни разбира се. Също така съм забелязал, че чубрицата примерно не е характерна за луканката. Давайте идеи а после ще категоризираме нещата доколкото е възможно. :)

_________________
Алкохолик любител.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суджуци
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2017, 20:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1121
Местожителство: Плевен
Луканка и суджук,за сушене.Луканката е права,суджука е на подкова.Луканката е с повече съдържание на сланина.Чубрицата не се използва много често.Аз слагам,мъничко.А,от НАДЕНИЦИТЕ се правят суджуци и луканки :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Суджуци
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2017, 20:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Окт 2013, 14:12
Мнения: 63
Местожителство: Бургас
Не е токова просто ми се струва, но е добро начало :)

_________________
Алкохолик любител.


Върнете се в началото
  
 
 [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима