Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 18:19

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 19:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Някакви идеи за приготвяне


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2012, 21:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Амииии, само махам опаковката)))
Прикачени файлове:
IMG_0095.JPG

Иначе по Пловдивско я задушават в зелев сок...и запържват след това с червен пипер...


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2012, 22:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Не си взимайте от тази кожа,тя е за цървули не е за ядене.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 20:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
Кожата си е деликатес само да знаеш как да я приготвиш слагай я във варивото(кисело зеле) и няма да съжаляваш :megagrin:
само по добре си я мини с горелката да си я опърлиш малко нарежи я на филии и ще видиш за какво иде реч :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 21:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Окт 2011, 17:48
Мнения: 43
Първо я нарязах на малки парчета,после я пуснах във врящ зелев сок ,заварих я около 10м.После я запържих малко и сложих червен пипер,но си остана много жилава.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 21:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
Трябва да се опърли и като кръчка в тенджерата няколко часа става мозък сама ти се топи в устата


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
krivanovvv написа:
Трябва да се опърли и като кръчка в тенджерата няколко часа става мозък сама ти се топи в устата

Не винаги. Случвало се е в часове да се готви и нищо не става. Не знам от кожа ли от химичен състав на останалите продукти ли, ама гьон-марка. При това не говоря за тази от снимката, а от някоя дадена ми домашна.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 22:27 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Ей тая гад на снимката никога не ми се е оплаквала,че и е жилава :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2012, 22:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
И моя също, така или иначе в крайна сметка всичко при него отива, пък и как да му е жилаво - гълта ги във въздуха :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 21:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Здравейте колеги!!
Незнам как е тази от опаковките но ако е прясно приготвена не е зле.
Той и малкият Трансформерс и се мръщеше докато го въвеждах във занаята(пърлене)
ама после като се белна кожичката и я опита му се услади.
Прикачени файлове:
rsz_dsc00777.jpg

Абе да си поджвакаш докато стане греяната ракия става :D,пък и за Холестерола е много полезна.
Поздрави :prost:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 21:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Ехее, Браво на малкия. Там някъде около коремчето на прасчо, кожичката хич даже не и трябва повече готвене, сигур' се топи в устата!?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 21:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
а не е ли къс маркуча?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 22:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Абе къс е маркуча ама и прасчо е лека кат.116кг.
Докато го вадя от горелката за подгряване на...нали се сещаш нещо ми се заинати,апък аз тези неща ги оправям лек замах :D със ноЖ та затова и къс.
Поздрави.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 25 Дек 2012, 16:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Добре учиш момчето на тоя хубав занаят че като дойде време да има отмяна ;) .Маркуча на горелката на истина е къс на 5 метра от огъня трябва да е бутилката .Това не са мои измислици а мерки за безопастност :buch: .
Иначе по темата са сега съм в застой няма прасе няма кожа.Има в магазините някакви желирани кожички и ги взимат за мезе ама тия които нямат.
:prost: :sauf: :zauf2: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Свинска кожа
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2012, 15:19 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2009, 22:38
Мнения: 87
От тези кожички правя две неща:
- пача - 1 кг. кожички, 1/2 кг. месо се варят със сол и чер пипер около час и половина. Като поизстинат малко се режат на парченца и се сипват в тавичка и се заливат с бульона. Добавя се счукан чесън / може да се добави преди консумация /
- имитация на шпекована сланина. Сланината я шпековам с : чесън, чер пипер, дафинов лист. С тези кожи процидирам така : развивам ги върху фолио за готвене, посипвам равномерно компонентите за шпековане плюс сол. Увързвам добре със здрав конец. Варя в зелева чорба около 2 часа. Завивам във фолиото и оставям да зрее около 2-3 седмици. Направо е мозък :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: b0r0, marinero_bg, начинаещ и 32 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима