Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 15:57

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2014, 14:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
"ЪЪЪ -растАт...прав си!
Къде е това навсякъде пишат??Гугъл?
Казах ,че светлината не е фактор...
Чети и цитирай учебници и научна литература, стига с този гугъл просто не е сериозно.
Acetobacter aceti е виновника за оцета...а вредител в оцетното производство е Acetobacter aceti...
Ти говориш за Mycoderma aceti което е производна на ацетобактерите...състои се от целулоза и Acetobacter aceti....
Има още десетки подобни дрожде-подобни гъби(симбиозни гъби)наречени чайни,млечни,китайски,руски и т.н. простотии гъби-Medusomyces gisevi ,Saccharomyces ludwigii, Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces bruxellensis, Candida stellata, Schizosaccharomyces pombe, Torulaspora delbrueckii, Zygosaccharomyces bailii
в симбиоза с бактерии Acetobacter xylinum или други видове рода Acetobactеr
Причинител и основен виновник за производството на оцета е Acetobacter aceti и производните щамове,които се ползват в производството на оцет."
"vnnaidenov" ,какво мога да добавя аз след такъв компетентен отговор(това е от предната страница).Нима има нещо, което да не ти е ясно?! Ако все-пак нещо не си доразбрал, знаеш към кого да се обърнеш.
Аз мога да ти кажа за начало, никога да не излагаш материала на пряка слънчева светлина.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2014, 23:14 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
Какво се опитваш да кажеш като ме цитираш?
Оцет се прави с оцетна култура...примерно ето такава:
Прикачени файлове:
IMG_1081.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014, 21:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Здравейте.Ябълковия сок,който заложих за оцет на 22,09 още ферментира.Водния клапан бълбука.За 40 дни не трябваше ли да е готово?Мислех да го избистря и да го оставя да се вкисне.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014, 23:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2009, 02:36
Мнения: 151
Местожителство: София
^^ Както го описваш с тоя клапан... Оцет не се прави като вино. Оцета се "заквасва" и се аерира докато се прави. Не очаквай да получиш оцет. Ще е кисело сигурно, ама няма да има оцетна киселина.
Обясни повече, ако смяташ, че не съм прав.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 06:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Целта ми е да направя първо вино,после ще му мисля как да го правя на оцет :) Ако не успея да направя оцет,ще трябва да го изпия :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2014, 18:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Виното е готово.Иначе е супер.Интересно е че леко нагарча.Иначе е супер.А сега как да стане на оцет :nixweiss:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2014, 19:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Сложи го на топло, поне 25 градуса, и осигури достъп на въздух както ти е удобно.Трябва само да чакаш.За да стане добър оцета трябва да чакаш повече отколкото за посредствено вино.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2014, 19:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
vnnaidenov ако си изходил от 22% захарност то ябълковото ти вино е силно и няма лесно да вкисне.
Температурите са ниски а иска топло и нисък алкохолен градус.
Истина е че от слабо вино-оцет от слаб ученик ................ е няма да обиждам професии.
Успех!
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ябълков оцет
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2014, 22:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Благодаря Ви.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: rosbal и 17 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима