Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2013, 21:23 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2013, 23:20
Мнения: 74
Местожителство: от Враца
IVO 68 написа:


Върхара=Баничката=КИМИ !!! Или голямо съвпадение!!! На всички врачани на комшийките мъжете им са военни!!! :megagrin: :lachtot:

Пропусна vinarkata...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2013, 21:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Е, него съм го изтървал! :datz: :megagrin: :prost2:


Последна промяна IVO 68 на 20 Ное 2013, 21:42, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2013, 21:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Емилов, язък че си плочкаджия!Не знаеш ли че в глазурата има оловни съединения ? Имам приятел грънчар и той ми каза че глазурата за съдове които имат досег с храни е без съдържание на олово.За сметка на това е два пъти по скъпа. :wallbash:

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2013, 21:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
"Емилов, язък че си плочкаджия!Не знаеш ли че в глазурата има оловни съединения "


По дяволите .... утре ще махна плочката .
Благодаря за подсещането .

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2013, 17:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Тъй като е на свършване карфиолчето,може ли да заложа ново и да го залея със
старата саламура? Някой пробвал ли го е? Или ще 'пръдне' заека в него : :furz:
Саламурата е само вода и сол, бистра без странични отлагания.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2013, 20:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
Споделям с братята тук :cooler:
Сцепвам кочана на зелките на крьст,нареждам ги в бидона,като от време на време добавям глава лук/сцепена,не нарязана/кочан царевица,счупен на две,стрьк чубрица,суха люта чушка и парчета червено цвекло,притискам и заливам с разтвор вода- сол- 40 г сол на литьр вода.Не претакам,но продухвам пьрвите 20-25 дни за изравняване концентрацията на разтвора около зелките...

Става страхотна чорба....И зеле...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 07:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Мар 2011, 00:46
Мнения: 211
MONI BARONA написа:
Тъй като е на свършване карфиолчето,може ли да заложа ново и да го залея със
старата саламура? Някой пробвал ли го е? Или ще 'пръдне' заека в него : :furz:
Саламурата е само вода и сол, бистра без странични отлагания.


Да, пробвал съм и става , но с кисело зеле. Тук понеже има зеле (прясно) целогодишно, аз имам две 20л кофички и зареждам едната с 3 зелки нарязани на 8 всяка, за 2-3седмици са готови и ги почваме с греяна ракия(тези дни падна първия сняг и сви студ до -15градуса-само за греяна ракия). Като остане половината кофа добавям още 1-2 зелки в тази кофа и зареждам и втората кофа. Така ги въртя цяла зима имам прясно-кисело зеле, без да се разкашква или умеква.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима