Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 23:19

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Подправките...
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 01:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
Кой какви на какво по колко ползва и как ги съхранява
Прикачени файлове:
416937_390514494294916_621492601_n.jpg


моята скромна колекция .... в началото


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 01:47 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5793
Местожителство: София
аа то пък такава подреденост...
обаче има лееека грешка на първия ред...3тото от ляво на дясно :D -руска черта...чекист :megagrin:
И къде е звездовидния анасон???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 10:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
ilu6a написа:
аа то пък такава подреденост...
обаче има лееека грешка на първия ред...3тото от ляво на дясно :D -руска черта...чекист :megagrin:
И къде е звездовидния анасон???

Каква е грешката там виждам само чайовете отдавна са на друго място събрани . а звезден анасон :( не понасям анасон на НИЩО не бих го сложил ... мастика само веднъж съм пил малко и не повторих .

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 11:57 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5793
Местожителство: София
Ми пише двисил...а правилното е Девесил
А звездовидния анасон...хм мидите без него са направо безлични :D

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 13:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
[quote="ilu6a"]Ми пише двисил...а правилното е Девесил
А звездовидния анасон...хм мидите без него са направо безлични :D[/quote

Аа ама тва е на ПОСЛЕДНИЯ ред ;) и грещката я знам .... за хлЕбна сода ми направиха забележка ама ко 4 пъти презалепвах проклетите етикети /чистят се аЦки трудно/ заради идин Девесил няма се занимая :) а миди ... от де миди в Левски ? ни море ни пари

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 14:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2013, 12:59
Мнения: 158
Местожителство: Враца
hanibal написа:
... а звезден анасон :( не понасям анасон на НИЩО не бих го сложил ... мастика само веднъж съм пил малко и не повторих .


Щом не си правиш домашна мастика хич не ти и трябва звездовиден анасон- той иначе се добавя към китайски екзотични сосове за овкусяване на печено, но не всеки понася толкова непозната екзотика. :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 17:20 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5793
Местожителство: София
banichkata написа:
китайски екзотични сосове за овкусяване на печено, но не всеки понася толкова непозната екзотика. :D

каква екзотика? каква непозната? :lachtot: ...
Отдавна е навлезнал в кухнята на Европа...това ,че тук не се ползва нищо не означава-нищо екзотично не е....апропо тук се е ползвал с името руски анасон...
Всяко едно ястие от морски дарове,паеля ,тлъсто свинско е приятно да се използва звездовидния анасон.Също при приготвянето на кисели, мусове, компоти, круши, ябълки, на грог и ром при домашни условия.Аромата му не наподобява толкова на мастика,колкото на Берже или Абсент...много мек анасонов тон. Добре се съчетава със чесън, джинджифил, канела, карамфил, черен пипер, копър, магданоз,босилек, а в сладки ястия и сладкарски изделия с канела и ванилия,индрише и още мнооого други.
ЕЕ да със свинско със зеие не върви...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2014, 22:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
ООО попадна ми ... имах хранителен магазин който затворихме вероятно някъде из щайгите по тавана има ...но както каза НЕ ПОНАСЯМ миризмата на анасон ИЗОБЩО звезден /Illicium verum/ нормален /Pimpinella anisum/ се таа ....

ПП на свинското Швабите слагат бахар ... непривично но ...бива предпочитам Бахара в БАХУР!ТОВА е истината културата и АМБРОЗИЯТА Есенцията на домашния колбас !

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2014, 22:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 473
Местожителство: Варна
Както се вижда от профила ми аз съм от Варна, кухня най-бедна на подправки. Но опитайте свински гърди или свинска вратна ПЪРЖОЛА, само посолени час-два преди приготвянето и после ИЗПЪРЖЕНИ на тиган, е те това е вкуса на месото. Червеното вино, по ваш избор.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2014, 23:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
Ребрата ....НИКАКВИ подправки само малко солчица и черно пиперче преди печене .СПОРЕД МЕН всичко друго р азваля вкуса на добрите ребърца /едн от НАЙ -любимите ми части от прасенцето/

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2014, 23:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2013, 12:59
Мнения: 158
Местожителство: Враца
Опитай се да ги печеш 2-3 часа на барбекюто под капак ребърцата и чак тогава ги яж в клмпанията на хубаво винце... и света спира- ти си върховен...


Последна промяна banichkata на 04 Яну 2014, 23:38, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2014, 23:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Аз от няколко години, когато правя агнешко или свинско на фурна не слагам нищо освен сол. Ако ще е нещо пълнено, само в плънката подправки. Дори от скоро и пиле така правя - само сол.

Последно жарнах една варена (само във вода без подправки и сложих сол 5 минути преди да я извадя от тенджерата) домашна кокошка за новата година във фурната, стана така че си захапах пръстите.

п.п. А ребърца предпочитам на фурна, няма кой да ги чака 2-3 часа на барбекюто...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: rbalex и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима