Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 20:42

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2011, 17:37 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Прикачени файлове:
Изображение0616.jpg

Прикачени файлове:
Изображение0615.jpg

Нова тенекия ,че старата изгоря :megagrin:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2011, 17:43 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Прикачени файлове:
Изображение0619.jpg
Прикачени файлове:
Изображение0618.jpg
И резултата
Трябваше да отида на лозето и да я опуша студено,но нямам кола днес-жената я взема :x .Един съвет към колегите:
Когато опушвате сланина ,опушвайте я само по студения метод.В тенекията се загрява и започва да капе мас върху талаша.Пък и като е топла е влажна и не придобива хубав кафяв цвят.
Наздраве!!! :prost:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 23 Фев 2012, 12:08 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Прикачени файлове:
Изображение0635.jpg
Оня ден си купих риба и видях една много едра килка.Купих едно кило и пробвах да опуша няколко рибки за проба.Много е вкусна,дори ми се стори по-вкусна от скумрията.Не стои толкова мазна.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 23 Фев 2012, 12:12 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Ето и резултата:
Прикачени файлове:
Изображение0638.jpg

Прикачени файлове:
Изображение0637.jpg

Прикачени файлове:
Изображение0639.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 23 Фев 2012, 12:15 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Пък нали е пости :D ,опуших си и едно парче домашно овче сирене.Жалко че няма повече мляко!!!
Прикачени файлове:
Изображение0636.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 16:07 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Вчера един приятел дърводелец ми донесе талаш от работилницата си и рекох да го пробвам със два фазана и малко сланина.Ето и резултата:
Прикачени файлове:
Изображение0649.jpg

Прикачени файлове:
Изображение0650.jpg

Прикачени файлове:
Изображение0651.jpg

Прикачени файлове:
Изображение0652.jpg

Малко да ги изсуши ветреца и студа и ще ги пробвам със червено винце :D :D :D


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 16:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Мдааам, за по-бездушен човек не съм виждал и чувал :verzweifelt: .... :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 20:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2011, 14:06
Мнения: 58
Местожителство: Стара Загора
То и на мен ми се прияде пушена сланинка и днес реших да се пробвам. svata65, след като я опуших я натепах с червен пипер, намазах с чеснова паста и я окачих на хладно да оветри два- три дни. Дали ще стане? Чакам с нетърпение :)


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2012, 21:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Добре де, за по-бездушни от тези двамата, не съм виждал и чувал :verzweifelt: .... :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2012, 08:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Ще стане страшна :) Само внимавайте случайно да не попарите кожата на сланината с вода, че става жилава :) .. На пара става най-добре, според мен де ... Моят дивеч вчера биде изпечен на фурна.. Правихме Тодоров ден и замъкнах -3 тенджери пекани пернати гадове.. Ама виното взе че свърши .. Сега съм се наточил и аз сланина да омятам, ама на напоследък мен ме взеха за мезе, работя и в почивните дни :) Иначе евала !!! :)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2012, 10:45 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Наистина когато опушвам сланина с кожата ,кожата става твърда.Затова винаги я махам.Опушвам заедно с моята сланина и тази на съседа,той си я обича с кожа макар и жилава-въпрос на вкус.Тази последната я натрих със сол и черен пипер,преди това я шпековах със скилидки чесън и престоя една седмица в захлюпен съд на студено с листа дафинов лист между парчетата.Наистина стана хубаво да се смесят ароматите на чесън ,дафинов лист и пушек-до сега съм харесвал или само пушена или само с подправки.Винаги човек трябва да импровизира,така открива доста полезни неща.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2012, 10:49 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
То и на мен ми се прияде пушена сланинка и днес реших да се пробвам. svata65, след като я опуших я натепах с червен пипер, намазах с чеснова паста и я окачих на хладно да оветри два- три дни. Дали ще стане? Чакам с нетърпение



stiv61 така сланината става вредна!!!Да не си я кусал!!!
Веднага ми я прати да я дам на кучето :megagrin: :megagrin: :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Последна промяна svata65 на 05 Мар 2012, 14:45, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 05 Мар 2012, 11:16 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
ivobal написа:
Мдааам, за по-бездушен човек не съм виждал и чувал :verzweifelt: .... :megagrin:

Като пия без да мезя ме заболяват зъбите :megagrin: :megagrin: :megagrin: :prost:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 22 Май 2012, 05:58 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Тази идея ми даде един "съселянин"-англичанин:
Взимат се 20-на яйца и се варят твърди-към 30 мин. Приготвя се топла марината от сол, черен пипер и дафинов лист и се потапят обелените яйца за една вечер. Опушват се по стандартния начин за около 2 часа. Аз използвах стари гаци от лук с по 4-5 яйца вътре. Накрая се получава това:
Прикачени файлове:
DSCF0554.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 22 Май 2012, 23:16 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Ще пробвам още утре.Яйца има бол.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Борби, aleka, krasitt, memento и 17 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима