Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 02:41

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 00:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 230
Преди две години и аз се бях запалил по пушените мезета. Даже си направих едно елементарно генераторче на пушек. Като това:
https://www.youtube.com/watch?v=6wOLjh3R_FY
Работеше добре и хубавото му е, че работи със студен пушек, който уж бил по-малко вреден.
Пушека го отвеждах чрез метална гофра(за кабели) в един обикновен кашон, в който ставаше самото опушване. Кашона го пронизвах със шишове а на тях закачах мръвките.
После обаче изчетох няколко статии за вредата от консумацията на пушени храни и го зарязах това хоби.
Все пак ако някой се интересува, мога да направя няколко снимки на въпросното устройство. Още не съм го изхвърлил. Необходимо е и компресорче за аквариум, но който аерира ракията си го има.

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 00:22 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 35
Много ти благодаря за инфото :zauf2: Но имам един последен въпрос.А именно,колко интензивен трябва да е пушекът при месото? В смисъл ,като отвориш камерата много ли да е наситено или да има пушек,но да се виждат месата? Eто и една снимка на моята "пушилня" да се посмеете малко с мен :lachtot: :lachtot: :lachtot:
http://prikachi.com/images.php?images/779/8934779H.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/778/8934778J.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/780/8934780j.jpg


Последна промяна Борби на 15 Окт 2016, 05:54, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 00:46 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 35
И малко снимки от първите ми опити
http://prikachi.com/images.php?images/639/8934639P.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/641/8934641M.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/642/8934642z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/643/8934643P.jpg
:zauf2: :zauf2: :zauf2: :sauf: :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 07:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
Сиренето стана ли добре?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 11:46 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 35
Много е силно,кат аромат и съм го оставил да се ветри 10 дена :? така че ще ти отговоря след 4 дена :thumbs1: Сега съм поръчал 2 кг прясно и ще пробвам и с него :zauf2:
П.П.: Ще пробвам и с моцарела тия дни


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 15:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 230
Колега Борби, щях да забравя за снимките.
Току що ги нащраках:
Изображение
Изображение
Изображение
Дано да става ясно за какво иде реч.
А тези паламуди ги опуших сега за мача.......но на скарата :)
Изображение

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 16:04 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 35
Благодаря за снимките ,колега :zauf2: Само да те питам дали си засичал горе-долу,колко време пуши генераторчето с едно зареждане?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 16:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 230
Много време колега. То пак зависи от зареждането, но ако не ме лъже паметта повече от 5-6 часа.
Спомням си, че често го палих вечер и на сутринта работеше само компресорчето а продукцията беше силно опушена и се налагаше да я обветрям.

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 16:17 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 35
Звучи много добре :megagrin: :megagrin: :megagrin: В понеделник ще купя,каквото ми е необходимо и го почвам :cooler: :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 18:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
Нека си е канцерогенно. Не смятам да живея с орлите. А тоя течен пушек никак не ме влече.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 20:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
Борби написа:
Сега съм поръчал 2 кг прясно и ще пробвам и с него П.П.: Ще пробвам и с моцарела тия дни

Ще стане,ако е домашно.От магазина сигурно ще се разкапе.А Моцарела :nixweiss: но едва ли ще устиска в пушилнята. Почвам и аз другата седмица.Само някой да даде идея и пощуряваме :megagrin: Времето идва и на пастърмичката :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2016, 20:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
vnnaidenov написа:
Времето идва и на пастърмичката
Олеле ако знаеш само каква пастармица съм заформил от телешко бон филе :D Сега е кайзеровам с 'чимен'...

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 03:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 230
Цитат:
Олеле ако знаеш само каква пастармица съм заформил от телешко бон филе :D Сега е кайзеровам с 'чимен'...

Не е ли още топло за пастърмицата бе Мони ?
И как правиш кашата за кайзероване?

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 09:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Не е рано :D
NESTI написа:
И как правиш кашата за кайзероване?

След 'изпиране' на пастърмата е овалвам в чимен,едро смлян червен пипер(домашен)
черен пипер(малко).Преди слагах и малко захар но се отказах от нея.
Пс съхне само 2-3 дена,после в пликчета и в хладилника.Правя по малко за да се изяжда
и да не пресъхва... Това е :D


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 11:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 868
Местожителство: Плевен
Другия вариант за сушене цяло лято е в някой стар хладилник.Август правих.
Сега пък не мога да си намеря дървесина за опушване,нито черупки :wallbash:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Борби и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима