Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 28 Юни 2017, 01:44 Дата и час: 28 Юни 2017, 01:44

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 215 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 12:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 253
MONI BARONA написа:
След 'изпиране' на пастърмата е овалвам в чимен,едро смлян червен пипер(домашен)
черен пипер(малко).Преди слагах и малко захар но се отказах от нея.
Пс съхне само 2-3 дена,после в пликчета и в хладилника.Правя по малко за да се изяжда
и да не пресъхва... Това е :D

Ммм, ще пробвам и по твоя начин.
Аз забърквам каша от чимен, червен и черен пипер, сух чесън и бяло вино. Обмазвам подсушеното месо с четка до 3 пъти през ден(ако не ме мързи) и като поизсъхне 4-5 дена в пликчета и във ФРИЗЕРА. Някой път, след последното обмазване овалвам в чубрица. Така без проблем изкарва повече от година.
Питах те, защото съм чел, че някой слагат счукан чесън, белтък или направо цялото яйце. :?
Захар слагам при осоляването за запазване на цвета.
Според мен, най-важно е осоляването и дебелината на парчетата месо и пресоване.

vnnaidenov написа:
Сега пък не мога да си намеря дървесина за опушване,нито черупки :wallbash:

Купи си едно кило орехи и си готов. Хем жената ще ти прави сладкиши и тиквеник. :megagrin:

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 15:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2628
Местожителство: ''Survivor'' България
NESTI написа:
Аз забърквам каша от чимен, червен и черен пипер, сух чесън и бяло вино.
.......Някой път, след последното обмазване овалвам в чубрица

Става въпрос за телешко месо :!: бяло вино и чубрица не подхождат на него,те са по скоро за свинско,иначе 'вкус другар нема' :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 16:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2013, 19:29
Мнения: 253
Да, прав си. :thumbs1:
С чубрица пудрех свинските рибици. Става като филе Елена. Но бялото вино го взаимствах от един рецептурник за чименовата каша при кайзероване на телешка пастърма.

_________________
Откакто човечеството е измислило ракията, всички други форми на благодарност са отпаднали! Даже финикийските знаци са минали на заден план!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 20:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
Тъй като сте много по-напред с материала от мен :prost2: да споделите,какво мезенце става най-добре от св. плешка,че имам няколко кг .


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 21:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1029
Местожителство: Плевен
Правиш си пастърмичка без да ти мигне окото.Напоследък я правя от врат,много ми е суха рибицата и много пия ;)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2016, 03:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
:megagrin: :megagrin: :megagrin: :zauf2:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 02:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
Колега,след ветренето сиренцето е идеално :megagrin: :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 07:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 1029
Местожителство: Плевен
Вчера опуших две скумрии.За 25-30 минути са готови и ме смърдят много на пушек.Преди ги пушех по час.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 11:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
Риба още не съм пробвал да пуша,но скоро ще опитам.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 14:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2016, 17:00
Мнения: 42
Местожителство: В.Търново
Аз миналата година си взех ей такъв смоукър но до момента съм пушил само един път,че все не остава време. Решил съм сега да се заема по-сериозно по въпроса.


Прикачени файлове:
11219596_1057869930891903_3251874618362491746_n.jpg
11219596_1057869930891903_3251874618362491746_n.jpg [ 86.12 KiB | Прегледано 452 пъти ]
11887921_1057869920891904_3889122725661021272_n.jpg
11887921_1057869920891904_3889122725661021272_n.jpg [ 143.94 KiB | Прегледано 452 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 15:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
Страхотен е :) :) :) :2thumbs:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2016, 22:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 260
Местожителство: ESPAÑA
Изглежда много добре :thumbs1:
Сподели как процедираш като му навъртиш малко"пушилка" :D
Нещо подобно ми се върти в главата,но със секция и за студено пушене :prost2:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2016, 02:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
http://kachisnimki.com/image.php?di=RIRT И малко пушена скумрийка от мен :megagrin:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2016, 03:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
http://prikachi.com/images.php?images/746/8958746B.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/748/8958748X.jpg


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2016, 15:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2016, 01:41
Мнения: 39
Вчера опуших 4 кг св. контрафиле :megagrin:
http://prikachi.com/images.php?images/641/8966641v.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/643/8966643d.jpg
1. Нарязах го на 4 парчета по 1 кг
2. Саламура 48 часа и 5-6 часа обезсоляване във вода
3. Поширане в зелев сок 1 час
4. Опушване с букови стърготини 2 часа на 60 градуса
:zauf2: :zauf2: :zauf2:


Върнете се в началото
  
 
 [ 215 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима