Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 23:05

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2010, 13:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2009, 20:45
Мнения: 86
Местожителство: РУСЕ
Георги Иванов написа:
Честита Коледа и Честита Нова Година колеги.Да сте живи и здрави и Бог да ви пази.
От една година се занимавам с зайцевъдство и реших да направя пушен заек.Та за целта заклах четири заека,леко ги измих и ги поставих в саламура 10л.вода-1.1кг.сол.Държах ги два дена в саламурата.След това ги оставих да се отцедят един ден и в пушилнята.Пуших ги 3-4 ч. както са цели.След тоза заварих вода в която имаше черен пипер,бахар ,даф. лист.В тази вода варих зайците около 15-20 мин.Накачих ги на студено и след това...... много червено вино.Стана нещо превъзходно.Наздраве колеги. :prost: :sauf:


Добавям и снимки.

Изображение

Изображение

_________________
В бирата е силата,във виното мъдростта,а във водата-микробите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2010, 18:53 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Гоше ,
не хаби зайчето така бе!
Нарежи го и парчетата пържи в мазнина около 5 минути и още 3 минути задушавай с 2 глави ситно нарязан лук. Извади и постави във гърне като го объркаш с червен пипер. Във същата мазнина задуши 2 кг. едро нарязан кромид 3-4 минути, прибави 3-4 печени чушки нарязани и отново объркай с червен пипер. Слагай и това в гърнето. Разбъркай със сол на вкус, едно пакетче чер пипер на зърна, 2-3 дафинови листа, 300гр пушени свински гърди /ама пушени добре/, 4-5 глави чесън /ама цял/и чаша вода. Затвори гърнето и във фурната за 2 часа.
През това време вкарай с приятели 2-3 ракии и вади гърнето . Нататък знаеш какво да поднесеш.
Кът ловджия ти го казвам хабиш зайчето така. Ох почнах да преглъщам на сухо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2010, 21:37 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
ааа стига с тия яхнии.......пържен лук и червен пипер...
Супер изглежда мезето...сухо,но не прекалено и опушено!Поздравления :thumbs1:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2010, 18:57 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Здравейте колеги!!!
Благодарение на форума намерих решение на един от болните ми проблеми.Бях писал преди време как пуша пилета и риба във тенекия от сирене.Но тя събира малко,но тук видях снимка на стар хладилник направен на пушилня и веднага моя стария стана на пушилня.Вчера го пробвах ,но само със 4 риби.Сега ще мога да опушвам по 40 :megagrin: :megagrin: :megagrin: .Моите деца много обичат пушени пилета а в тенекията пуша най-много две,сега проблема е решен :2thumbs: .След малко и снимките.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2010, 19:10 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Е и снимките:
Прикачени файлове:
0143_360x480.jpg
,
Прикачени файлове:
0141_360x480.jpg
,
Прикачени файлове:
0140_360x480.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2010, 19:35 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Забравих да се изфукам :) ,стария ми хладилник е система нонфрост и има вентилатор който работи.При опушването го пускам и него и пушека се върти вътре и опушването е равномерно.Направо професионална работа :megagrin: :megagrin: :megagrin: .Вентилатора се вижда на снимката.А така ме е яд на този хладилник,на три пъти се разваля и хвърлях по доста месо щото той е и със фризер.Ако някой си купува комбиниран фризер с хладилник да не си купува система НОНФРОСТ.[color=#000000][/color].Е ако иска да си направи хубава пушилня може :megagrin: :megagrin: :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2010, 21:53 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
ааа бравоооо :gott: :respekt:
пръчката на която са закачени нещо не ми изглежда професионална)))) :fies:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2010, 03:21 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Е е е е е е,колега,то кусури има и в царицата :D :D :D
Но ще помисля и върху това,трябва и някаква изолация да се направи на долната врата и стените около нагревателите щото май ще се стопят :megagrin: :megagrin: :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2010, 10:12 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
абе чудех се за кво да се хвана))))))))))))))))) ;)

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2010, 18:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
svata65 написа:
Но ще помисля и върху това,трябва и някаква изолация да се направи на долната врата и стените около нагревателите щото май ще се стопят

Найстина много ти е близко нагревателя нямаш ли някое електрическо котлонче да загрява само тенджарата.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2010, 19:41 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Днес купихме с един колега 15 риби скумрия и 5 пилета,сложихме ги в саламура и утре ще ги опушим.На мястото на нагревателите сложих итонг но издълбан и там вкарах нагревателя ,сега е навит на серпентина/кантала/ и грее само дъното на тенджерата.Пробвах го и вече не ми грее стените и врата.Вдруги ден ще пратя снимки :D .Наздраве на всички :prost:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2010, 19:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Рибата е хубаво сухо да я усолиш само, а пилешкото става страшно . ;) Наздраве!

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2010, 16:57 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
И рибата и пилетата станаха страхотни.Само че трябва да се ядат охладени щото са по вкусни.Явно има значение и талаша от какво дърво е.Вземам талаш от две различни дърводелни и има разлика в пушека.Но и двата са от широколистна дървесина.На Бриколаж имало дъбов чипс/стърготини/ ще купя и от тях да пробвам и ще кажа дали е хубав.Бяха ми казали че се слага върху талаша няколко клонки от дива череша ,тя има специфичен мирис.Жалко че сега се сетих,около мен е пълно с дива череша,но ще пробвам другия път.На края малко се изложихме с колегата ,докато пилетата висяха и се охлаждаха от пушилнята ние вътре си пием ракийката една съседска котка зема една половинка и офейка :explode: :explode: :explode: .Утре ще пратя снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2010, 23:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
пази се от двукраки котки колега :megagrin: те са по-опасни :2thumbs:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2010, 17:47 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
wufan написа:
пази се от двукраки котки колега :megagrin: те са по-опасни :2thumbs:

Утре вечер ще дойдат два двукраки котарака :megagrin: ,че сега съм на работа :D .Имам двама съседи и те като мен обичат да се занимават с такива работи.Та с тях се събирам почти през вечер.Пием си ракийката и винцето.То иначе със жената не върви ;)

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: rbalex и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима