Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 12:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2011, 21:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
извинявам се...


:prost: :prost:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2011, 10:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
БРАВО :klatsch: мераклия си ти :2thumbs:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2011, 13:42 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
За много Години!!!
Колега много добре си се справил!Пробвай другия път когато упушваш в талаша да сложиш една две клонки от дива череша.Придават много специфичен аромат.
:prost2:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2011, 20:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
За много! Живи и здрави !

:? на лято ще трябва да налазя каналите :megagrin: иначе ти пробва ли да опушиш сирене?

ЕДИТ: забравих да доложа за вкусовите качества ..
Значи изварените на водна баня са 1 идейка леко по крехки но пък са по-слабо солени и са малко по вкусни :? . Теа намазаните с подправките са супер, само че чесновото ми сосче е било яко чесново :megagrin: . Рулото беше безсолно, но аз пък ям мн. солено навярно от там е е проблемът :) .. Следващата партида 2 рула и квото остане на пушилнята без ник'ви чеснови истории ...

Наздраве !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2011, 15:25 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
wufan написа:
За много! Живи и здрави !

:? на лято ще трябва да налазя каналите :megagrin: иначе ти пробва ли да опушиш сирене?

ЕДИТ: забравих да доложа за вкусовите качества ..
Значи изварените на водна баня са 1 идейка леко по крехки но пък са по-слабо солени и са малко по вкусни :? . Теа намазаните с подправките са супер, само че чесновото ми сосче е било яко чесново :megagrin: . Рулото беше безсолно, но аз пък ям мн. солено навярно от там е е проблемът :) .. Следващата партида 2 рула и квото остане на пушилнята без ник'ви чеснови истории ...

Наздраве !

Здравей колега!!!
Извинявай за късния отговор!
Не съм опушвал сирене,защото домашното свърши.Нашите правят на село сирене от овче мляко и съвсем малко козе.Става много хубаво,но и бързо свършва :) .Бях решил да пробвам с купено,но то се разпада.Като вземат да правят домашно ще пробвам.Мисля да сложа бучките сирене в мрежа от тези дето продават картофите.И според мен сиренето не трябва да е много солено.Ще пробвам със прясно леко осолено и с узряло.Аз лично като опушвам месо не го обработвам със подправки.Само домашния суджук леко го опушвам.Но това си е лично мое и мнение и най-вече е въпрос на вкус.Скоро опушвах сланина,но кожата стана като за цървули :D и нея нея не я ям.Тази вечер съм на копривено чорбица с ракийка :D и пържен шаран.Ще идва един съсед да му пробваме бялото вино :D .
Наздраве на всички и спорна седмица!

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2011, 17:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
:2thumbs: Наздраве :prost: и аз след малко отивам да бедствам :megagrin: с червено вино и една пастърма :roll:
Относно сиренето, купешкото ще се стопи ;) обеден съм .
Още веднъж наздраве :prost: и със здраве !

ЕДИТ: благодаря за споделянето на "вкусове" .. След време май ще можем да направим един рецептурник :)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2011, 18:34 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
А а а а а а,не ,не и рецептурник :afraid: .Ще земат да ни напраскат някой данък и да се чудим как да се оправяме :) .

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2011, 20:59 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Здравейте!!!
Сиренето стана страхотно!
Само че има проблем!Не може да се опушва в тенекия защото се затопля и се къса от връвта.Пробвах в пригодения хладилник като сложих изкиснатите бучки сирене в торбички от картофи.Там стана ,но има два вида гаци/торбички за зеленчуци/ с едри и дребни дупки,моята беше с дребни.Стана но в долния край мрежичката влиза на около 5милиметра в сиренето и при вадене се отделя част от коричката.Въпреки тези незгоди като вкус и вид става страхотно.Ще пробвам да пратя снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2011, 00:13 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Прикачени файлове:
a1.jpg


Прикачени файлове:
a2.jpg


Прикачени файлове:
a3.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2011, 19:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Съжалявам, че един вид давам акъл, но аз бих опитал със скаричка . Ако ще да е от наредени клечки .. иначе Браво !!!

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2011, 16:30 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
wufan написа:
Съжалявам, че един вид давам акъл, но аз бих опитал със скаричка . Ако ще да е от наредени клечки .. иначе Браво !!!

Благодаря за идеята :2thumbs: !
Следващата партида ще я пробвам на скаричка.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2011, 15:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Юли 2011, 13:45
Мнения: 3
svata65 написа:
wufan написа:
Съжалявам, че един вид давам акъл, но аз бих опитал със скаричка . Ако ще да е от наредени клечки .. иначе Браво !!!

Благодаря за идеята :2thumbs: !
Следващата партида ще я пробвам на скаричка.

:explode: Тъкмо почвам малко гладна диета/по здрав.причини/ и Вие какво правите с мен момчета :mocken: издевателствате.... :megagrin: Да сте живи и здрави!!!до няколко дни ще Ви покажа моя хибрид терасо-барбекю+пушилня.И за да си върна ;) ;) Топло пушена скумрия/замразена/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2011, 18:23 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
На скаричка стана много добре!Само го обърнах веднъж и готово.Утре ще накарам децата да качат снимки ,че аз не мога :datz: .А за хибрида на колегата ще чакам с нетърпение!Винаги може да се научи нещо ново :D

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2011, 17:04 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Прикачени файлове:
P6070002.JPG
Прикачени файлове:
P6260003.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Пушени мезета
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2011, 19:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
много яка тази система с хладилника :megagrin: имам един стар мраз точно мислех да го изхвърлям а вече го виждам как вадя отвътре пушени месца
моля колегата да сподели ако обича разбира се по точна информация относно направата му
например комин колко ф и къде се поставя по високо по ниско
от къде взима въздух да подържа някакво горене и някой особености който е придобил с опита
до колкото схванах от долу слагаш тенджера с разпалени дървени въглища който после засипваш с стърготини
предварително благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 209 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: diavolitia и 17 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима