Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 14 Дек 2017, 08:29 Дата и час: 14 Дек 2017, 08:29

Часова зона: Европа/София




 [ 259 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 22:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2454
Местожителство: Пловдив
Да да, мерси. Видях и във форумите. Трябва да стане и строителен перлит, дават го за изолации до 900*С, точка на топене 1260*С. Май ще правя 2 печки, едната само за експеримент - да се види разликата с и без изолация ;) :prost:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2015, 20:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2454
Местожителство: Пловдив
Проучих и за материала. Дисковите брани, с цел износоустойчивост, са изработени от стомана с повишено съдържание на манган. От мангана идва и влошената заваряемост. Най-често материалът е ст. 65Г. В чугуна манганът е 2 пъти повече, така че няма страшно от отравяне. Манганът също спомага за оксидирането, като образува слой с микропореста структура. На това вероятно се дължи незалепящия ефект при пропиване с мазнина.
От друга страна, манганът влошава топлопроводността на стоманите, което навежда на мисълта, че неръждаем вариант също ще е възможен.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2015, 20:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Материала е написан в таблицата на чертежа. Почти "релсова" стомана.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 12:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2454
Местожителство: Пловдив
Не че има значение...
65Г - пружинно-ресьорна стомана. Дискове от 65Г - http://www.agrotk.com/disk-boroni/disk_bdt
http://odessa.od.olx.ua/obyavlenie/disk ... ebyKM.html
И т.н. най-разпространени заради по-евтиния материал.
30MnB5 - борна (борно-манганова) - http://www.sallei.com/?option=com_conte ... 60&lang=ru
51CrV4 - spring стомана - http://www.steelnumber.com/en/steel_com ... ame_id=198

R260; R350HT - релсови стомани - http://www.rail-infra.bg/assets/Documen ... 3-2011.pdf


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2015, 15:43 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1144
Рядко ме спохожда късмета, но този път проработи. До онзи ден нямах нито един диск, а днес вече сглобих и втори. :dance: Голямо търкане на ръжда падна, но почти стана. Още малко и ще стане готов за обгаряне. Диаметъра е Д=560 мм. По-дълбок е от малкия диск и ще е по-добре за зеленчуци. Ако утре не вали ще има изпитания. :prost:


Прикачени файлове:
Image00002.jpg
Image00002.jpg [ 180.79 KiB | Прегледано 319 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2015, 18:58 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1144
За бай Танас
Пробите преминаха повече от успешно! ;) Цял ден експерименти, но си струваше. Месцето цяла нощ стоя в марината. Голяма вкусотия стана. Няма да сбъркаш, че се захвана с това. :zauf2:


Прикачени файлове:
Image00001.jpg
Image00001.jpg [ 236.49 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00002.jpg
Image00002.jpg [ 238.91 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00004.jpg
Image00004.jpg [ 237.74 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00006.jpg
Image00006.jpg [ 230.69 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00007.jpg
Image00007.jpg [ 249.16 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00010.jpg
Image00010.jpg [ 187.7 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00011.jpg
Image00011.jpg [ 222.29 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00012.jpg
Image00012.jpg [ 210.75 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00013.jpg
Image00013.jpg [ 210.96 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00014.jpg
Image00014.jpg [ 204.47 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00015.jpg
Image00015.jpg [ 187.48 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00016.jpg
Image00016.jpg [ 202.58 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00017.jpg
Image00017.jpg [ 175.62 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Image00027.jpg
Image00027.jpg [ 218.64 KiB | Прегледано 271 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2015, 19:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1545
Местожителство: Wallis and Futuna
Вие направо се оляхте :megagrin:
Сега отивам да правя кебапчета на скара...добре де...не стоят ли малко като варени нещата
Правил съм на плоча кюфтета...супер са,но на прекия огън са други
Разликата между сача и това нещо каква е?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2015, 19:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 681
Местожителство: Пловдив
IVO 68 :respekt:
Бай Танасе, ще трябва да проверим какво си усвоил :megagrin:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2015, 20:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6649
Местожителство: София
Flanker написа:
Бай Танасе, ще трябва да проверим какво си усвоил :megagrin:

Непременно!!!
Иво ...не се оляхте,ами направо се опличкахте :respekt:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2015, 20:56 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1144
Flanker написа:
IVO 68 :respekt:
Благодаря!



Naskohondata1 написа:
...добре де...не стоят ли малко като варени нещата
.......... Разликата между сача и това нещо каква е?

Вкусът си е точно като на скара. Зеленчуците са умопомрачително вкусни, като на сач. За гъбките да не говорим. То от снимките вкус няма как да се усети. :D

ilu6a написа:
Иво ...не се оляхте,ами направо се опличкахте :respekt:
А, това бяха само сухи тренировки за усвояване на технологията. :D


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2015, 23:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2454
Местожителство: Пловдив
А така, Иво :thumbs1: Само че
IVO 68 написа:
За бай Танас

Не за мен, щото нямам нужда от навивка, а за stefannankov примерно. Нанков, с най добри чувства, знам, че си мераклия, търси си диск :D :prost:
И следващата седмица ще ми е много тегава, ама казана дума - хвърлен камък, ще гледам и аз да се отчета с нЕкоя тестова мръвка :megagrin: и то барабар с печките :zauf2:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2015, 07:12 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1144
бай Танас написа:
Не за мен, щото нямам нужда от навивка


Каква навивка? :lachtot: Това е обмяна на опит. Нали си ми първа дружка в таз лудория, та за това за теб специално е фотоотчета ! :2thumbs: Имам вече две идеи за подобрение, ама ще те изчакам и ти да пробваш. Твоите какъв диаметър са? ;) 7.00 часа мина ,ае наздраве! :megagrin: :prost:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2015, 13:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2454
Местожителство: Пловдив
Абе нали трябва да бъзикнем Нанков ;)
50 см. :? тая тава май ще стои добре и на маса - всеки да си дърпа мезе в чинията. Ако вали като дойде време и аз да тествам, май пробата ще е под навеса на кварталната кръчма. Ама не Кристи, при Ташо
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 133&type=1
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=563034C6
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=561AE9FA
:lol: :prost:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2015, 15:02 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 1144
бай Танас написа:
....... тая тава май ще стои добре и на маса - всеки да си дърпа мезе в чинията.


Нещо подобно .......! :D


Прикачени файлове:
623815319714006790_134ad2f8e432.jpg
623815319714006790_134ad2f8e432.jpg [ 146.27 KiB | Прегледано 433 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2015, 15:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 266
Местожителство: ESPAÑA
Бързо ще се стоплят питиетата на тая маса,ще трябва често доливане :D
Иво,супер изглеждат нещата приготвени на Валандера,предполагам и на вкус са така :2thumbs:
Взе че и мен запали,пусто като мисли само за мръвки :lachtot: ....вече и диск си намерих! ;)
Ако се подгрява на газова пиростия дали ще е същото!??
:prost:


Върнете се в началото
  
 
 [ 259 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима