Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 18:16

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 11:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 231
Местожителство: Пловдив
Дааа...И ако не е трудно,тези и предните му рецепти да са на отделно място наистина са кулинарни шедьоври...

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 18:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
За рецептата с ребрата съм забравил да кажа че трябва да се отстрани ципата от вътрешната страна на ребрата - промушва се с дръжката на вилица, лъжица отдолу от единия край, колкото да може човек да си пъхне пръста и почва дърпане , след което за по-голяма устойчивост се хваща ципата от единия край с кухненска хартия, да не се плъзга, и ако прасето не е свръх дърто трябва с дърпане да извадите цялата ципа наведнъж.
Тая рецепта има един недостатък... по-същество е технология за топло опушване - докато отваряш да поливаш, контрол на огъня (ха отдолу, а отгоре, особено с нашите калпави брикети понеже дървените въглища развиват висока температура), мажеш със сос, че карамелена коричка.. така се опушвам и аз, че като го извадя изчезва бързо... Пък на мен ми се е отяло от пушек и не ща да го погледна. Почти същото се случва и като се занимавам с риба - да я изчистя , да я изкисна , да й приготвя салтанатите, че като я опека, а първа а втора доза така съм се усмърдил на риба, че не ми се яде... Вероятно с голяма риба няма да е така.., но пък черноморската е дребна, а пък ако не е прясна не е същия вкуса...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 19:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
stefannankov, пускай по някоя снимка, че да оплакнем малко и очите! :2thumbs: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 19:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
akiro написа:
Дааа...И ако не е трудно,тези и предните му рецепти да са на отделно място наистина са кулинарни шедьоври...

Що бе адаш, тук си е добре - "цър-пър" :D
Нанков очевидно е майстор, ами ние "дъртите ракиджии" :megagrin: как се ощавихме с олиото, а? :lachtot:
Мани, мани, добре че не беше в очите.
Та внимавайте с горещите валандери...особено ако сте "употребили" :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2016, 09:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
бай Танас написа:
как се ощавихме с олиото, а? :lachtot:
Мани, мани, добре че не беше в очите.
:

Запалихте ли го?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2016, 10:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Не, беше нагорещено и нещо с вода стана гафа...ама не помня точно откъде се взе водата...от тиквичките ли, от картофите ли...адаша сигурно помни, че пострада повече от мен.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2016, 12:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 231
Местожителство: Пловдив
Беше тъмно и не се видя,че има на дъното много олио и при чистенето с лук набучен на вилица плисна и преля през ръбовете....Мани-мани...бях се навел за зло в същото време да зареждам с дърва .....и покрай лицето ми и на лявата ръка и по якето.... ама слава Богу !!!!
За това, готвим вече на светло , а като се стъмни само пием.... :D :prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: borisbor и 17 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима