Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Май 2017, 14:47 Дата и час: 24 Май 2017, 14:47

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 251 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 11:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 338
Местожителство: Берлин
Дааа...И ако не е трудно,тези и предните му рецепти да са на отделно място наистина са кулинарни шедьоври...

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 18:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 417
За рецептата с ребрата съм забравил да кажа че трябва да се отстрани ципата от вътрешната страна на ребрата - промушва се с дръжката на вилица, лъжица отдолу от единия край, колкото да може човек да си пъхне пръста и почва дърпане , след което за по-голяма устойчивост се хваща ципата от единия край с кухненска хартия, да не се плъзга, и ако прасето не е свръх дърто трябва с дърпане да извадите цялата ципа наведнъж.
Тая рецепта има един недостатък... по-същество е технология за топло опушване - докато отваряш да поливаш, контрол на огъня (ха отдолу, а отгоре, особено с нашите калпави брикети понеже дървените въглища развиват висока температура), мажеш със сос, че карамелена коричка.. така се опушвам и аз, че като го извадя изчезва бързо... Пък на мен ми се е отяло от пушек и не ща да го погледна. Почти същото се случва и като се занимавам с риба - да я изчистя , да я изкисна , да й приготвя салтанатите, че като я опека, а първа а втора доза така съм се усмърдил на риба, че не ми се яде... Вероятно с голяма риба няма да е така.., но пък черноморската е дребна, а пък ако не е прясна не е същия вкуса...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 19:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 984
stefannankov, пускай по някоя снимка, че да оплакнем малко и очите! :2thumbs: :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 19:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2285
Местожителство: Пловдив
akiro написа:
Дааа...И ако не е трудно,тези и предните му рецепти да са на отделно място наистина са кулинарни шедьоври...

Що бе адаш, тук си е добре - "цър-пър" :D
Нанков очевидно е майстор, ами ние "дъртите ракиджии" :megagrin: как се ощавихме с олиото, а? :lachtot:
Мани, мани, добре че не беше в очите.
Та внимавайте с горещите валандери...особено ако сте "употребили" :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2016, 09:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6062
Местожителство: София
бай Танас написа:
как се ощавихме с олиото, а? :lachtot:
Мани, мани, добре че не беше в очите.
:

Запалихте ли го?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2016, 10:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2285
Местожителство: Пловдив
Не, беше нагорещено и нещо с вода стана гафа...ама не помня точно откъде се взе водата...от тиквичките ли, от картофите ли...адаша сигурно помни, че пострада повече от мен.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2016, 12:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 338
Местожителство: Берлин
Беше тъмно и не се видя,че има на дъното много олио и при чистенето с лук набучен на вилица плисна и преля през ръбовете....Мани-мани...бях се навел за зло в същото време да зареждам с дърва .....и покрай лицето ми и на лявата ръка и по якето.... ама слава Богу !!!!
За това, готвим вече на светло , а като се стъмни само пием.... :D :prost:

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2017, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2609
Местожителство: ''Survivor'' България
Два спиртника и плоча,нищо работа за профита като нас :D
Един приятел го постна във фейса .....
пс. плочата е камък ...


Прикачени файлове:
т б1.jpg
т б1.jpg [ 70.75 KiB | Прегледано 204 пъти ]
т б2.jpg
т б2.jpg [ 73.93 KiB | Прегледано 204 пъти ]

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Май 2017, 20:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:51
Мнения: 338
Местожителство: Берлин
Питай, моля те ,от къде е купен...Невероятно вкусно е на камък!!!

_________________
Кеф цена няма....Нещата трябва да са "пипнати"....!!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Май 2017, 22:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2609
Местожителство: ''Survivor'' България
В Германия са на гости и няма представа от къде е.... Но със сигурност каза че не е
Китайски..... :D това е спирта, било нещо като гел....


Прикачени файлове:
18157959_1324292934327210_6017525786916525165_n.jpg
18157959_1324292934327210_6017525786916525165_n.jpg [ 41.57 KiB | Прегледано 132 пъти ]

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Май 2017, 00:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 417
Прикачени файлове:
Коментар на файл: Малко сме прекалили с температурата, брикетите дойдоха в повече..
bbq_beef_ribsSmall.jpeg
bbq_beef_ribsSmall.jpeg [ 247.02 KiB | Прегледано 85 пъти ]
Телешки ребра 4 часа печени индиректно, както се вижда и от постановката на въглищата, във въглищата в началото се слага овлажнен чипс от плодно дърво в моя случай отрязано хапче от ябълка накисната във вода. Натривката е проста - около 1 чаена лъжица сол на половин килограм ребра се натрива в месото предварително за 24 часа, след това се приготвя смес - 1 с.л. захар, 2 ч.л. чесън на прах, 2 чаени лъжици лук на прах, 1 супена лъжица черен пипер, но той е на вкус и около 2-3 супени лъжици червен пипер, като по избор част от него може да е лют, 1-2 супени лъжици синап на прах, но аз предпочитам направо с горчица да го забъркам, както и да добавя малко олио или зехтин. Натрива се хубаво с подправките и се оставя в хладилник няколко часа да поеме. Месото трябва да е подготвено по следния начин - да се отстрани горната част на гърдите ако има такава, както и плътната ципа над месото, така че да остане отгоре само месо, откъм кокалите ципата може да се остави, за да не се разпадат като се опекат.
Принципно ребрата се пекат с кокалите надолу, максимум веднъж на около 2-ия час се отваря грила за да се намажат с бира или някакъв сок, принципно се зарязват в грила за около 4-5 часа в зависимост от дебелината на температура около 110 градуса по целзий. Тая температура е малко пипкава работа - приблизително половин коминче хапчета разпалени с половин коминче хапчета отдолу неразпалени върши работа без да се пипа огъня.
Прикачени файлове:
Коментар на файл: Ей го резултата - малко сме го отървали откъм температура, но изненадващо купените от магазин ребра бяха по-крехки.
ryazani rebra.jpeg
ryazani rebra.jpeg [ 146.82 KiB | Прегледано 85 пъти ]


Върнете се в началото
  
 
 [ 251 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима