Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 18:14

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2015, 22:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 922
MONI BARONA написа:
Става става, да не казвам кой, но някой останаха доволни .........


Ти за набора агитирай мацките! :lachtot: Ние се вълнуваме от другите две работи.
ПП: Да се разбира чревоугодничество! :D :prost: :prost: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2015, 23:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
IVO 68 написа:
Ние се вълнуваме от другите две работи.

Щото от оная работа вече правят чорба :lachtot: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2015, 23:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Кой за к'вото си мисли :D аз на ядене и пиене ви каня вие за е'бане мислите
чекай те малко, всичко с времето си :lachtot:
то и аз от всичкото ядене и пИене най обичам да е....ба, а ма.....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2015, 07:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 922
Добро утро! :kaffee2:
Мони, може да ме пуснеш с уреда за атракция на живо на плажа! :megagrin:
С една голяма табела " Цици има по целия плаж, Валандрене само при нас"
Никой няма да знае за какво става въпрос. Кой каквото си помисли! :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2015, 22:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Иво, а защо не бива да е нов диска? Като е износен изтънява към края ли?

Сещам се за един друг ваданлък. Бяхме под наем в индустриалната зона. Имаше и много автосервизи. По едно време колегата се загуби при монтьорите и се върна с празна тенекия от грес. Позабърса я и запали огън да обгори. После нагоди мрежа/скара някъде към половината от височината. На дъното няколко клечки, на мрежата едно пиле, отгоре капака и на огъня. За 2 часа стана невероятно. Клечките опушват.
Решихме да пробваме нещо по-сериозно. Взехме джолан. Уникално!!
А годината беше добра, имаше много и хубаво вино. Започнахме към обяд. Вечерта идваха да репетират в едно съседно хале бандата на Личо Стоунса. Ма и той бил голям смукач, бре :megagrin: Стана една...до 2:00 :lol: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 07:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 922
Идеята е, диска да е работил достатъчно дълго, че да се е износил плавно от средата към периферията. Така в средата остава по-дебел, а към краищата изтънява плавно. Това спомага да се нагрява по-равномерно. Отделно и като тегло намалява спрямо нов диск. Иначе в краен случай може и нов от магазина. Но ми е съвестно да се разваля нов детайл при положение, че бракуваният е по-добър за тази цел. Височината на крачетата трябва да са 25 см. Опитно са го установили колегите. При по-ниски прегаря мезето, а има опасност и от самозапалване на олиото или мазнината с която се работи от високата температура. При по-високи има голям преразход на дърва. Основното което се гледа да не е сцепен диска и да няма пукнатини. Преди да се завари квадрата е добре да се нагрее до червено областта на заварката, за да се отвърне закалката на диска. Иначе има вероятност да се спука шева. Не се получава винаги, но не е лошо да се вземат мерки предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 11:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Знае ли се какъв е материала? Нещо неръждаемо дали няма да е по-хигиенично?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 12:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 922
Неръждавейка е идеалния вариант. Но няма такива дискове. А пък веднъж като се очисти до метален блясък после се обгаря с олио да се получи един слой отгоре. Става като тефлоново незалепващо покритие :D и няма проблеми. А най добре да е от чугун. Става истински сач.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 12:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Ако е неръждавейка колко трябва да е дебело?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 16:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 922
Нов диск според диаметъра има следната дебелина:
Ф 510 мм - 4 мм
Ф 560 мм - 5 мм
Ф 660 мм - 8 мм италиански / българските май са 6 мм/
Като се износят от работа обаче с колко намалява дебелината нямам представа.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 17:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Ми то и най-малкия си е цяла софра .От де толкова мръвки, ако не слагаш винаги компир, или зеленчуци! :megagrin:

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 18:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Зачудих се дали лошата топлопроводност на неръждавейката ще е проблем за такова приложение. Като че ли да. http://vbox7.com/play:cfe9ada6
Изглежда, че диск от брана не е лош вариант, след като се правят и професионални тигани от черна стомана - http://chefs-heaven.com/1/56.html
Чугунени сачове има по магазините.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 18:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 922
На жив огън колко да е лоша топлопроводимостта на неръждавейката? :? Там ще се играе с височината на краката ако се наложи. :prost:

ПП: Баджо, то голямото събира и малко и много. Ама малкото не стига като се събере голяма компания! :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 18:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Исках да кажа по заобиколен начин, че е голямо, а ти търсиш мобилност, ма нещо се изложих :lachtot:
Сега съм седнал на таферич ,и пред очите ми е една скара от тия кръглите (оригиналната конструкция е френска изцяло от чугун), но китайците са направили половината от тенекия и малко алуминии.Тенекията сдаде,алуминиевите подпори за самата скара-също. Чугунената тава дето се слагат въглищата, и самата скара(също от чугун), не са мръднали.
Тавата обаче не стига че има отвор около 15 см , ами е с бая стръмни бордове.
Кръчмарските скари от едно време на дървени въглища също бяха отливки от чугун.
Та мисълта ми е, че не само" размера има значение". Важното е да "фурга" както рекло Айшето.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2015, 19:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 922
Мобилността не ме плаши. Имам бус - място бол. А на джипката мога да го сложа като колегата yancho от офроуд форума. Големият проблем е намирането на диска.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: b0r0, marinero_bg, начинаещ и 34 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима