Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 06:44

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 00:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Сега гледам първия клип който даде. На вилата, обаче нета ми го доставят с камили. Но" берекет версим", се ще се зареди и този.
Много полезно е всичко което даваш-благодаря! :2thumbs: :prost:

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 11:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Не са много твърди дисковете. Като тръкнах с пилата има няма 30 HRC. Единият даже има нещо заварено.
Прикачени файлове:
IMG_2353.JPG
Иво, само дотук е предостатъчно за почерпка :thumbs1: :prost:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 12:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
Аз нищо не съм направил, че чак и почерпка! Инфото е безплатно от нета! :prost:
Много е важно да свалиш ръждата изцяло от хранителната страна. Телена четка на ъглошлайфа или както го правиш, но да падне изцяло. Когато е напълно готов диска го подгряваш хубаво и лъскаш с олио. След известно време се получава обгорен гладък налеп от олиото и тогава е готов за употреба.
И да ти е сладко! :prost: Тежки мезета за стабилни питиета! :D

ПП: Пратих ти инфо на пощата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 12:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Едно време в завод Р. Кирков имаше мощен песъкоструен апарат Въпрос към пловдивчани - някой да знае има ли в момента някъде такава услуга?
Ако не, мисля със солна к-на, че има доста дълбоки язви, четката няма да ги бутне.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 12:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 872
Местожителство: Плевен
Песъкоструй,трудна работа.Търси дробометна машина.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 12:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
В краен случай с диск за шмиргелене на ъглошлайфа, но много внимателно и кръстосваш равномерно. Всички в домашни условия така се справят. Няма как, трябва да падне ръждата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 13:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Намерих - http://www.alo.bg/3018539?highlight=%D0 ... 0%BD%D0%B5


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 16:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Аз едно не разбирам само. Доброто опичане на барбекю е критично важно да е с правилната температура. Туй дето ще го печете на такъв огън трябва да е несурово - само да се жарне и да е готово. Което изключва варианта да е пържола или дебело месо. Кренвирш, вурст, полусурова и полуизсушена сръбска наденица може би. Да сложиш да пържиш нещо - пак ще стане ама за тънката част на барбекюто аз ли не разбирам нещо....


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 19:43 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
За дребни неща става и така:
http://www.intertechnic.net/index.php?p ... ls&id=1943

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2015, 22:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2012, 21:36
Мнения: 1243
Местожителство: Божурище
Сигурен съм, че дисковете от брана са изработени със студено валцуване. Тънки, здрави, жилави и с малко по-особена структура така... Сигурно като се ударят звънят като камбана. Или поне така би трябвало да е. ;)

П.П. Около центъра би трябвало да са меки. Обикновено там се притиска при студеното валцуване и остава необработен материал.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 00:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
Нанков, казват, че всички са доволни от дисковете. Ето тези например не са балами - http://fishki.net/1517661-kostrovaja-sk ... orony.html
Още примери
Месо https://www.youtube.com/watch?v=toT1d0ZsWR0
Картофи с колбас https://www.youtube.com/watch?v=hF4Dv0yI1Ps
Гълъби http://ohota-ribalka.com.ua/phpBB2/view ... =40&t=2743
Ще пробваме да видим. Ако не бива, заварявам един берт и става тава за лютеница :lol: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 03:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 624
Преди поне десет години, на една леко избомбена ламарина, с приятели за риба или в гората
приготвяхме такива вкусотии. Всичко обаче приключи бързо. Всеобщото мнение беше, че колкото и вкусно да ставаше, по вкусно е на скарата над жарта.
Оттогава, ако ще ходим на тиферич, в багажника винаги слагам и наръч дъбови цепеници.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 11:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
По принцип да, на някои им липсва аромата на въглените. Ама нали се твърди, че с жарта не бива да се прекалява, че печеното на жар е канцерогенно :)
Мисля, че тук става въпрос за друго технология - малко мазнина + висока температура, бяга ми термина в момента. На български май "подскачане" се превеждаше. Отвън коричка, отвътре сочно.
Апропо най вкусните телешки пържоли стават на тиган :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 17:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Сеп 2012, 08:25
Мнения: 411
Бай Танасе, аз диска от брана не го поставям толкова под въпрос, а ракетната печка която да се използва за загряването. И пак печено на тая брана няма да се получи толкова, повече ще е варено-пържено. А телешката пържола...... ех телешката пържола... рибай ама от ирландско прясно или аржентинско говедо, тук от млада юница бонфилето ....не можеш го сравни ... въпреки че заради малкото мазнина и на диск от брана няма да се получи зле...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 18:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 923
stefannankov, това с ракетната печка не е проблем. Наистина стана малко неясно, защото с бай Танас смесихме няколко други идеи от ЛС в темата.
Оригинала на диска се подгрява основно на дърва http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=92003

ПП: И ако някой има изпитани вкусни рецепти да казва! Не се стискайте! :D :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима