Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 10:36

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 19:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
stefannankov, не съм опитвал, но на пустия румънски клип дето не мога да намеря, редеха мръвките по периферията.Мазнината се стича в центъра и там слагат картофи ,зеленчуци... Фактически месото е на гореща плоча, и до колко е нагрята тя зависи от огъня. Има едно голямо предимство.Мазнината не се пали като при скарата. Няма нужда да дебнеш с канчето, и ако пламне да ръсиш . Колко стават гадни "кифтетата", ако ги удари директно пламък и се поовъглят знае всеки. И кво- другите си пият ракията ,а ти дежурен по скара. :megagrin: :prost:

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 19:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Предполагам, че с печката може да се постигне още по-ефективно греене. Разковничето е във вертикалната тръба, която създава тяга и условия за по-пълноценно изгаряне на дървата. За сравнение една тръба/комин 30 м с температура на газовете 10*С по-висока от околния въздух създава същата тяга, каквато 60 см тръба при 550*С разлика. Затова ако се гони яка тяга, тръбата се изолира, за да се загрее максимално.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 19:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
Някой да знае случайно как се правят тези питки?


бай Танас написа:
......... Затова ако се гони яка тяга, тръбата се изолира, за да се загрее максимално.


Пълнежа за изолацията се прави с Перлит или Вермикулит. От цветарските магазини. Не е скъпо.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 19:56 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Туй ми прилича на питки за дюнер. Вода, брашно, малко сол и мазнина.

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 20:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Навремето като щъках по руските републики съм пробвал нещо подобно в Грузия и Армения!
В Армения май лаваш му викаха!!
https://www.youtube.com/watch?v=OcsYFKMnRa8
Ориджиналдъ се правят така:
https://www.youtube.com/watch?v=atUqWxLQyZQ
:D


Последна промяна TRANSFORMERS на 21 Юни 2015, 20:52, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
По нашенски не е ли пърленки ? :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 21:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Прикачени файлове:
IMG_20150619_233437.jpg
Прикачени файлове:
20150621_140237.jpg
Гледам сте захванали гастрономията,та викам да споделя и аз нещо изпитано от мен!!
Метода е познат при комшийте като "тенеке кебап"
https://www.youtube.com/watch?v=Khbo5P7Ybw0
Аз съм си направил всичко от инокс за по-хигиенично!
Във тавичката на която е захванат шишът на резба поставям ..картофки,гъбки,пиперки и някоя малка глава лук!
Преди да го похлупя и поставя на жарта,наливам малко зехтин в тавичката!
При добра жар пилешкото ми се получава прилично за около 1:45мин.
П.П Влязла ми е мухата да ци правя нещо подобно:
https://www.youtube.com/watch?v=fQKGXWWCOak
:prost:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2015, 23:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Ех, ееех, вече знам какво искам от живота :D
Специален поздрав за TRANSFORMERS и пожелание към всички - лека ръка за ракийка и мезенца, лека като на този ирански арменец дето свири испанска музика :)
Наздраве дружинааааа :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2015, 01:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Благодаря за поздравът Байчо! :2thumbs:
Верно му лека ръката на Ахпер Джан-а :) ...дай Боже всекиму!! :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 09:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Голям смях
https://www.youtube.com/watch?v=IEfvB8H1L28


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 11:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
Днес пристигна и моят диск, подарък от колегата vnnaidenov. Със заварен отвор и почистен от ръждата. За мен остава само да заваря крачета и дръжки.
ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ! :2thumbs:
Мислих как да върна жеста. Най-малкото поне да почерпя. Но ми отказаха пренос на алкохол /лесно запалима течност/. Накрая се спрях на това уредче - туристическа сгъваема лопатка. Скромно подаръче, но от сърце! Така, че колегата vnnaidenov да ми прати данни за доставка на ЛС.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 13:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Честито! :)
В товарителницата пишеш примерно дейонизирана вода. Аз съм писал спирачна течност :lol: и минава :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 21:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
Аз май съм готов! Шпилка М16 - 1 метър. Разделена на три равни части и заварени гайки М16. За да бъде разглобяема конструкция. Две дръжки от квадрат 8х8 мм. Остана да обгоря преди пробите и изпитания до дупка. :megagrin: :prost:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 21:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Тая седмица ми е кът времето, ама другата барабар с печката :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: В кръчмата
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2015, 21:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
Видя ли по-нагоре ти писах за пълнежа, ако мислиш да изолираш тръбата. Перлит или Вермикулит. Имат много добра изолационна способност и най вече са много леки. Използват ги в преносими туристически печки от този вид и подобни заради теглото. :prost: :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 247 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: biohazard, shubarkov и 19 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима