Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 17:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Благионките ....
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2016, 15:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
Още от 1 декемврий започнах подготовката !

Ако някой има питане кое как се прави ...на драго сърце ще споделя :)


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2016, 09:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Май се хвалиш,а? :megagrin:
Кажи как си направил кайзерования бекон,по-точно пастата,че вчера и аз правих някакви опити с едно парче врат.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2016, 20:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
разбивам в 50 мл вино червено ХУБАВО :) 3 скилиди чесън чаена лъжичка чимен чер пипер малко и чаена лъжичка сол слагам сол защото след изкисването месото е почти безсолно ....така го харесвам :) след това мажа с четчица силиконова парчетата бекон и слагам да се проветри и завехне ..... мажа 2 път и овалвам в подправки или оставям така ....след 4 дни сушене на вентилатора притискам със стяги между 2 дъски за около 30 часа свалям стягите и пак пред вентилатора . Суша в къщи щото един път го нападнаха някви врабчетии синигерски и ....те така

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2016, 18:51 
Offline

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 09:42
Мнения: 2
Местожителство: Добрич
А за пилешката и телешката ще споделиш ли?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2016, 23:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
По същество ..продължих да правя мезета и установих че , месото трябва да стои в солта докато пусне ВОДА ..... малко или много всяко месо пуска вода .... след това поне 24 часа изкисване в студена вода щото не обичам солено ..... след това врътката с червеното вино и шукаритетките и СЛЕД ТОВА вече ...ВСЕКИ КРЕАТИВНО слага каквито подправки най много харесва ..... в случая телешкото стоя в солта около 4 дни ...а пилешкото 3 ... пуснаха вода изкиснах и ........

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2016, 18:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Яну 2016, 18:38
Мнения: 14
Местожителство: София
Красота.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2016, 18:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Това не е ''прошуто'', не е и ''елески бут'' какво е?
От Грузия. да не ви мъча.... :D Рачинская ветчина


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2016, 07:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Това нещо пушено ли е?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2016, 09:39 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Аз искам да попитам как може да се предотврати пресъхването на мезетата? Само по метода на вакуумирането или има някаква друга хватка. А също и как може да се поправи пресъхнало мезе?

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2016, 10:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 493
beff написа:
Аз искам да попитам как може да се предотврати пресъхването на мезетата?

Бързо мезене. :lol:
Просто ги замрази, но една идея по рано, защото фризера ще ги до изсуши.

beff написа:
А също и как може да се поправи пресъхнало мезе?

Изкисване в вода. Но за мезе само от цяло парче месо - без луканки и подобни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2016, 12:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
MONI BARONA написа:
От Грузия. да не ви мъча.... Рачинская ветчина

Рача е просто област в Грузия...а ветчина е едно доста обширно руско понятие за сланина до шунка...Та в Грузия се правят сушени бутове не само в Рача...Искам да кажа,че това не е някаква национална кулинарна особеност...а просто сушен бут от Рача...апропо от там е по известно виното,което старее в делви запечатани...но за разлика от останалата част от Грузия в Рача замазват даже заливат (те са в земята) същите с 30-40см глина отгоре.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2016, 20:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 230
ЪЪЪ таковата ...Най сигурния начин мезето да не пресъхне е ..... да се изплюска :) !!!

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Hubavelko63, valboz и 23 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима