Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 16:46

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2012, 19:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Авг 2009, 08:18
Мнения: 635
Местожителство: враца
Вярно ли е и какъв е смисълът ако е прясно зелето - да престои 3 дена на сухо и тогава да се слага в бидонЯ ?
Има ли смисъл от слагането на кочан царевица ?
Струва ми се че това са митове ... и няма смисъл .
Мисля си , като ферментира , да го сулфитирам със серниста ? :D

М/у другото кисело зеле по китайски е по - хубаво , писал съм някъде тук , и съм пробвал , китайци са ми казали техният начин ...

_________________
Нещата са временни ,лимонадата- вечна .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2012, 19:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
emil emilov написа:
Мисля си , като ферментира , да го сулфитирам със серниста ? :D

А аз пия сока с лимонада. :lachtot: :lachtot: :prost: :zauf2:
А ЧаЙниците ги маини, от както разбраха че "Уриза" е гарнитура а не пържола не мой се говори с тех.... :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2012, 16:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2011, 00:22
Мнения: 41
Местожителство: Бургаско, рядко Варна
Ооооох, днес в дъжда си зарових праза. Изгниха ми кокалците... Ма пък харен стана, оставих го да се налива до последно. Станаха по два пръста дебели, от моите.

И сега кисело зеленце с праз и червен пипер, полято със зехтин... Мммммм... :prost: Ха наздраве!

_________________
Най-добрият начин да се избавиш от изкушението е да му се поддадеш.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 18:23 
Online
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 473
Местожителство: Варна
Около 10 ноември го сложих зелето и снощи не го изтраях и го пробвах. С олийце и червен пиперец........... пихме с комшията по една ракия няколко пъти. Карфиола дето го сложих една седмица по-късно (когато зелето освободи място в бидона) и той готов. Следва пресичане и натриев бензоат и следваща проба със свински гърди.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 18:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Жоро написа:
Около 10 ноември го сложих зелето и снощи не го изтраях и го пробвах. С олийце и червен пиперец........... пихме с комшията по една ракия няколко пъти. Карфиола дето го сложих една седмица по-късно (когато зелето освободи място в бидона) и той готов. Следва пресичане и натриев бензоат и следваща проба със свински гърди.

Офвфв.малко милост че станах 200 кила, тия вкусотии, не издържам вече....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 18:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
MONI BARONA написа:
Жоро написа:
Около 10 ноември го сложих зелето и снощи не го изтраях и го пробвах. С олийце и червен пиперец........... пихме с комшията по една ракия няколко пъти. Карфиола дето го сложих една седмица по-късно (когато зелето освободи място в бидона) и той готов. Следва пресичане и натриев бензоат и следваща проба със свински гърди.

Офвфв.малко милост че станах 200 кила, тия вкусотии, не издържам вече....

Е като ти казах да запалим по една цигарка, ти ми говориш за розови слончета. Е тогава червенобузи, пощаливи, лакоми слончета :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 22:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Ами то сега е време да се опитва приготвеното в БидонЯ.
Като си направим салата от кисело зеле,аз освен черв.пипер и зехтин добавям и накълцан лук (от глава не пресен). :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 22:43 
Online
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 473
Местожителство: Варна
На киселото зеле не трябвало да се слага много червен пипер защото на другия ден боляла главата от ЧЕРВЕНИЯ пипер!!! А с лука как стои въпроса? :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2012, 22:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Класиката е кисело зеле с праз.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2012, 19:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
В момента унищожаваме една тава от следното :
Една голяма кисела зелка, обаче да се поизмие или изкисне, следва накълцване в тавата омесване с червен и черен пипер и малко чубрица.
Добавя се бульона от предварително сварените пуешки бедра или маншон или каквото се намери. Има малко майнтенанс - да се поогледат за останали неоскубани пера :) .
Аз ги сварявам в тенджера под налягане за 30 мин.
Обърква се в тавата всичко, да плува в бульона.
Почва се едно печене на около 200гр. 2 часа, след това се добавят сварените бедра като се заравят надолу, добавя се още ако има бульон, ако няма - вода, запича се още 30 мин, добавя се по желание малко доматки от буркан и се допича до съвсем червеничко.

Леко киселее, но много добре влиза с тъмна бира или вино.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2012, 21:30 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
Анатема!!!!!!!!!!Вино с кисело зеле!!!!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Дек 2012, 12:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
То мезето е патката, ти заеби зелето :lol:
Патешкото иначе е едно хем на места жилаво, хем има и тлъстина.
Наготвено в компанията на киселото зеле става едно крехко ... малеее...
Същото съм го правил и с цяла патка, обаче иска голяма тенджера за сваряване, ако се сложи директно в тавата трябва периодично да се полива и / или обръща.
И пак става малко жилава на места.

Иначе за виното - наскоро бяхме на РД на сестра ми - извади едни миризливи сирена, че имаше и едно дето беше почти като масло меко. Страшно мезе, добре направихме главите.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2013, 22:28 
Online
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 473
Местожителство: Варна
Да докладвам! Направена и втора проба със свински гърдички. Половин ока вино си изпих само аз. Нашата рецепта: килограм свински гърди без кост, кисело зеле (една средна зелка), дафинов лист, черен и червен пипер (не съм фен на многото подправки). Гърдите се режат на 5-6 порции и се посоляват, престояват така час и половина -два. В една по-големчика тенджера (за да се бърка по-лесно) загрявам СВИНСКА МАС и слагам нарязаното зеле. Бъркам стабилно около 5 минути. После заливам с вода, добавям дафината и черния пипер и оставям да ври. Ако е необходимо периодично доливам вода. В това време запичам свинските гърди на фурна, а бе направо си ги изпичам. Мазнината от печенето също я сипвам при зелето. Когато зелето е омекнало и останало почти без вода му слагам червения пипер и го обърквам хубаво. Слагам изпечените гърди в тава и изсипвам зелето като гледам да покрия гърдите. Пека на фурна докато остане само на мазнина.

Тук по-нагоре ilu6a анатемоса киселото зеле за компания на виното (в интерес на истината и на мен ми се свива осмянката като чуя кисело зеле за мезе на виното), но тук става въпрос за една тава с едни хубави гърдички (свински) и едно зеленце само на мазнинка....... Ох спирам, че ще окапя клавиатурата..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013, 19:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Жоро, и аз така гоправя (почти).
С разлика че не соля месото защото зелето си е бая солено и пуска.
Така правя и не само свински, а и пилешкии патешки неща.
Принципът на разделното приготвяне води до две предимства - става по-бързо и едновременно по-вкусно.
Също много добре стават гърдите и с ориз лятото когато има тиквички, патладжани, чушки и т.н. - получава се т.н. славянски гювеч - ориз,морков,чушки и по желание патладжан и/или тиквички. Месото го пека отделно на фурната с бира и подправки под фолио, а през това време подготвям ориза със зеленчуците (водата е 1:3 до 4 ориз:вода) и след като месото е полуготово -махам фолиото и смесвам с ориза, тогава добавям и доматките.

Абе ...БГ-мама ряпа да яде :)

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013, 22:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Апр 2012, 12:50
Мнения: 257
Местожителство: ESPAÑA
Здравейте!!
Срама нямат тия двамата :) абе за вас нямали почивка след тия Новогодишни спринтове,как си личат спортистите аз отпуснах ПидалЯ,че Булката ме гълчи за категорията :D
Наздраве :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: feniks, Hubavelko63 и 21 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима