Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 24 Апр 2017, 14:43

Часова зона: Европа/София [DST]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2010, 22:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2009, 20:45
Мнения: 86
Местожителство: РУСЕ
Здравейте Колеги.
Може би не съм ви казвал но бях един месец"ваканция".Още малко и да ударя в земята ДЕПУТАТИТЕ по почивка ,но не стана.Та имах време за експерименти.Взех че сварих един заек в парна тенджера до отделяне на месото от костите.След обескостяване,потапям в готова панировка,от магазина естествено защото жената я прави от брашно яйца и бира,но никога не и се получава ,понеже изпивам бирата предварително.Та след панирането се получава следната ситуация.Както казваше дядо "На мен да вържат краката а на вас ръцете" :lol: Да ви е сладко колеги и НАЗДРАВЕ. :prost: :prost: :sauf: :prost: :prost:

_________________
В бирата е силата,във виното мъдростта,а във водата-микробите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010, 19:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
А бе Жоре не каззваш с какво питие си го консумирал :) ,то заешкото е сухо и му требе в нещо да плува (не по Дунав) я в бяло, я в червено, я в бира ( според сезона) тя ракията е преди да за почнеш!!!
Колкото до това с бирата аз обичам "винерн кебап" виното аз го изпивам преди приготвянето а за яденето оцет :megagrin: това го знам от казармата.
Като послеслов ще кажа "Кой винце не пие БОГ да го убие!!! Амин!!!
:prost: :sauf: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010, 20:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2009, 20:45
Мнения: 86
Местожителство: РУСЕ
cavxan написа:
А бе Жоре не каззваш с какво питие си го консумирал :) ,то заешкото е сухо и му требе в нещо да плува (не по Дунав) я в бяло, я в червено, я в бира ( според сезона) тя ракията е преди да за почнеш!!!
Колкото до това с бирата аз обичам "винерн кебап" виното аз го изпивам преди приготвянето а за яденето оцет :megagrin: това го знам от казармата.
Като послеслов ще кажа "Кой винце не пие БОГ да го убие!!! Амин!!!
:prost: :sauf: :prost:



Правя си много хубаво и ароматно Добруджанско червено вино.

_________________
В бирата е силата,във виното мъдростта,а във водата-микробите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2010, 21:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6018
Местожителство: София
от какво грозде?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2010, 23:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2009, 20:45
Мнения: 86
Местожителство: РУСЕ
ilu6a написа:
от какво грозде?


Моите родители,и техните родители са родени в едно село Черна до гр.Мачин в Румъния.И през 1940г. по Краьовската споготба най-културно ги изгонват в България.Темата е много дълга и да не отегчавам колегите ще кажа че са Румънски сортове грозде.Донесени от там.Ще изредя няколко "Умие уно,кудрик,албумаре ,бял и черен нохан и т.н."

_________________
В бирата е силата,във виното мъдростта,а във водата-микробите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2010, 03:18 
Online

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 264
Местожителство: Хасково
Когато сме на лов в петък към 24 ч. се прави пържен заяк/ от фризера/. Ама див. Тогава остават сериозните хора, които оценят тънките мезета. КАБА ХОРАТА СА ИЗПОПАДАЛИ по леглата.
Сварява се зайчето и обезкостява , а след това се пържи в масло. Ей, ама вкусно е ! С виски , водка.... Мани мани!
Сутринта... немам думи...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2017, 15:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 992
Местожителство: Плевен
Въпрос към ловците във форума:Диво зайче,изкисвано във вода до бистра.Да го мариновам ли допълнително или направо в гювечето с подправки за 5-6 часа?Като агнешко печено.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2017, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 726
Въпроса е към ловците, но аз диво почти не ям. Каквото и диво да е готвено вкъщи е било от майка ми, и винаги е стояло в марината поне 24 часа, независимо от рецептата.
Всички около мен ядат с кеф, аз гледам, но когато се сготви домашен заек, става обратното.
Понеже дивото има един леко специфичен мирис, не съм пробвал но твърдят, че накиснато месото за 24ч. в кисело мляко стават чудеса.
Няколко рецепти за марина.
http://www.lovecbg.com/index.php?/topic/703-

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2017, 21:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 992
Местожителство: Плевен
pentcho написа:
аз диво почти не ям.
И аз така,точно поради
pentcho написа:
дивото има един леко специфичен мирис
Който не можеш да избегнеш,каквото и да правиш.Измитото сирене,разбирате ме ;) си мирише на сирене.
pentcho написа:
Всички около мен ядат с кеф, аз гледам
И аз така.Хапвам малко,не е моето ядене.Пъдпъдъците са друга бира.НапраУ се размазвам.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2017, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 726
Нямам диво отдавна за проба, но мариновано в кисело мляко казват, че миризмата напълно изчезва и ставало крехко.
vnnaidenov написа:
Пъдпъдъците са друга бира.

:2thumbs: :prost:

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2017, 08:14 
Online

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 264
Местожителство: Хасково
Зайчето е зайче когато е капама в гърне с 3-4 глави чесън.
Въпреки ,че ние не ловуваме зайци, когато някой удари зайче веднага го одираме , измиваме ,обезкостяваме и пържим в масло. Цветът на месото е тъмен но супер става.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2017, 00:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Окт 2012, 23:46
Мнения: 53
Аз съм ловец,но доколкото знам дивият заек е забранен по това време.Той ще даде две поколения годишно,така че се лишаваме от 10 заяка!Мисля си ,че в LIDL продават заешко,не е най-важното да си натъпчем червото! :o


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2017, 03:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 726
djza написа:
Той ще даде две поколения годишно,така че се лишаваме от 10 заяка

Това ако беше вярно, дивите зайци щяха да са напаст.
А и като знам колко пъти раждат годишно, направо не ми се мисли какво ще стане.
Ако пък намериш да се продава див заек в лидл или друг магазин, обаждай да си купя, че и да почерпя.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2017, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2014, 21:40
Мнения: 47
Местожителство: Варна
Живо се интересувам как се готви домашен заек, та да не е сух. Та ако може подробности за технологията и подправките.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Паниран заек
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2017, 20:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 992
Местожителство: Плевен
Никой не ти отговаря,защото това
denyo написа:
да не е сух.
няма как да стане.За крехко зайче,изкисваш в "много води"докато се обезкърви и печеш в гювече 5-6 часа на ниски градуси.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Бай Драган и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима