Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 18:14

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2010, 11:12 
Offline

Регистриран на: 28 Окт 2010, 10:45
Мнения: 1
Много добра тема! :buch:

Аз искам само да добавя една-две хитрини.

1. Не режете червата предварително! Нанизвате цялото черво на мундщука на пълначката и после само се връзва през 20-40 см. Ако е по-дълъг суджука става по-лесно и на подкова.

2. Тъпчете много добре каймата в пълначката, да е плътна и без въздух още във фунията, и пълнете червото плътно. Като изсъхне суджука, каймата вътре се свива и пак става за мачкане, но не остава въздух.

3. Винаги връзвайте там където в червото вече има кайма! Ако режете предварително червата - пълните до самия край и връзвате така, че част от каймата да остане отвън. Което остане отвън връщате в машинката. Това връзване прави суджука по-стегнат и предотвратява затварянето на въздух в края. Като бонус канапа държи по-добре, защото остава малко топче отвън. Ако правите по-големи и тежки подкови/петалки, това е предимство.

Ха наздраве и на кой, както му е сладко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2010, 11:39 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Поздравления! Много добре изглеждат, а за вкуса сигуро е разкош. Би ли споделил как и от какви материали си направил сушилната. По специално от какво са стените?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2010, 20:11 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
ZMeyGorianin написа:
По специално от какво са стените?


valentor написа:
4.място където ще може да се съхранява каймата , и където ще се сушат. Имам сушилка от противокомарна мрежа с вратичка и странични релси на които слагам пръти /50 см/ на които са окачени за примките 6-7 суджучетата.

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2010, 22:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Valentor можеш ли да кажеш ,до кои от традиционните бг луканки са най близо на вкус,щото аз харесвам карловска и панагюрска,та да знам дали да ги почвам


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2010, 14:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Бравоооо .. :respekt: :respekt: патентоваи и по4ваи да зареждас големите вериги супермаркери , може и метро за да си купим и опитаме и ние.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2010, 08:22 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Опит за отговор, на толкова специфичен въпрос, като „вкус”.
Моето не е луканка- защото сланината е в минимално количество, сравнимо с луканките, където е около и над 20 процента.
Солта при мен е по-малко : около 20 а при луканките-минимум 25 процента
Подправките ми са повече.
Наподобява подобрен купешки суджук, но той е много солен ..
И всичко това е по мой вкус, и съответно на никого не препоръчвам да прави същото, защото/ е те тука влязЪхме в екзестенциалното май/ всеки има свой собствен вкус и виждане.Мисля, че което показах е от някаква малка полза за тези , които никога не са правили свой продукт от тази категория..
Съдържанието на продукта е ЧИСТО месо, за разлика от някои изявления, които не съобщават, че месото им е…..хъм… „тумблирано”..
И търсенията ми продължават..

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 09:43 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
И настъпва последната част на първата серия: опитване
Прикачени файлове:
1.jpg
Прикачени файлове:
2.jpg

събиране на кожички в бурканче
Прикачени файлове:
3.jpg

а останалата част в хладилник
Прикачени файлове:
4.jpg

Втора серия е по средата на сушенето, леко сплесната
Прикачени файлове:
5.jpg

Е, това е положението.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 18:15 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Каква е целта на събирането на кожичките?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 18:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
rosbal написа:
Каква е целта на събирането на кожичките?

Valentor хубаво го е обяснил,ама няма кои да чете :buch:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 20:27 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
rosbal написа:
Каква е целта на събирането на кожичките?

Целта е като ти изсъхват суджучетата да миришат на „спарен чорап „.

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 21:27 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
А как мога да докарам миризмата до "Потни подмишници" ? :roll:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2010, 19:29 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Предполагам че е някъде около кисалото зеле , и чорбата му, които и двете са ми далечни, а не ближни, в случай че не греша …

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2010, 16:03 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
искам да попитам с каква едрина трябва да е смляна каймата за наденицата,по едро по ситно и имали изобщо значение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2010, 20:24 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Може би няма никакво значение !
Преимуществено рецептите са за накълцано със сатър /=разбирай блендер/ , месо, което няма как да е с определен размер/, за разлика от блендера/.
Считам, че е важен начина на сушене

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2011, 22:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Мар 2011, 00:46
Мнения: 211
Много хубава тема-точно каквото търсех....абе целия форум е супер...евала.
И аз направих суджуци и ...кайзер ....или нещо такова ...не знам как му е името ама е много вкусно.
Имам питанка ..... защо на суджуците им липсва хубавия червеникав цвят :? -на вкус са супер.
Направени са от 7кг свинска и 3 кг телешка кайма плюс чубрица, чер пипер и други подпарвки ... жена ми ги слага. Не е слагано нищо друго освен...как да кажа ...треви. Два пъти на седмица са разточвани-вече са 3 седмица и ги почнахме :o
Може ли някой да подскаже за следващите как да ги направя за да им докарам и цвят :nixweiss: .....ама без химия :warn: ?
Слагам и снимки. Благодаря предварително :2thumbs:


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: b0r0, marinero_bg, начинаещ и 34 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима