Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 23 Мар 2017, 16:35

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 22:05 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 09:37
Мнения: 207
Местожителство: София
И аз като Илюша: тоз кортик кат онзи, дето Росен Петров подари на барАков. :)

_________________
Моята колекция ракии: http://rakiyata.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 22:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Кортика е от най обикновено" железо".Правеха се в "Монетен двор". Аз им огъвах карабинката(няма я на снимката).Това не е оръжие а медал.Всеки офицер имаше кортик към парадната униформа.За рязане на мезе, пък въобще не става. А бе то да има какво да се реже...

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2014, 08:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2014, 08:06
Мнения: 6
Направил съм нещо като шкаф на прозореца - хем да се суши продукцията, хем да има бърз и лесен достъп до нея, хем пък и да не я нападат дивите зверове :)


Прикачени файлове:
kletka.jpg
kletka.jpg [ 185.59 KiB | Прегледано 1021 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2014, 20:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2014, 10:03
Мнения: 3
добре изглежда ако направиш малки отвори отстрани може би ще съхнат по добре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 07:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2014, 08:06
Мнения: 6
Цялото дъно е от мрежа, така че на практика все едно няма една стена и не виждам смисъл да се правят допълнително дупки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 18:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 280
Местожителство: София
Най сетне и аз да се похваля с новата продукция.
Прикачени файлове:
20141126_103632 [800x600].jpg
20141126_103632 [800x600].jpg [ 134.02 KiB | Прегледано 847 пъти ]
Прикачени файлове:
20141126_103541 [800x600].jpg
20141126_103541 [800x600].jpg [ 148.26 KiB | Прегледано 847 пъти ]

Младото мерло също е готово и няма какво по-вече да се желае.
:prost:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 20:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
Да де,една стена по-малко,ама май по-добре е да го няма таванчето,а не дъното...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 20:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 501
И да му вали вътре? :afraid:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 20:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
Топлото и парите не вървяхя ли нагоре?И не трябва ли въздуха да се раздвижва,че да не мухлясат?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2014, 20:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 501
Какво топло по това време? А и едва ли е херметически затворено от горната страна (вижда се на снимката).


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2014, 06:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2014, 08:06
Мнения: 6
Трябва да ви споделя, че докато дискутираме тук на къде отива топлото и т.н... да не казвам какво :lachtot: суджуците, които се виждаха в сандъка си заминаха и тия дни се стягам да правя нова партида. Между другото направих и едни луканки и днес ги поопуших малко, че да станат по-вкусни. Сега се опитвам да ги заразявам с бяла благородна плесен, пък да видим какъв ще бъде ефекта. Днес опитах и Кайзер пастърмата и установих, че и с нея ще замине солидно количество бира и вино :prost2:


Прикачени файлове:
CAM01733 (640x384).jpg
CAM01733 (640x384).jpg [ 210.67 KiB | Прегледано 761 пъти ]
CAM01811 (640x384).jpg
CAM01811 (640x384).jpg [ 226.71 KiB | Прегледано 761 пъти ]
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2014, 07:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 501
Пастърмата изглежда доста добре. :thumbs1:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2014, 11:33 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2010, 09:37
Мнения: 207
Местожителство: София
Я кажете как съхранявате вече изсушените пастърма и суджуци, ако оцелеят?!

_________________
Моята колекция ракии: http://rakiyata.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2014, 11:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 980
Местожителство: Плевен
Пастърмата,като позъсъхне,не напълно изсъхнала,увивам в стреч фолио и в хладилника.Там тя продължава да съхне,но по-бавно.Със суджук нямам опит,мисля че същата процедура ще свърши работа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2014, 19:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
Пастърмата и филетата съхранявам в хладилника, като преди да стигна до фолиото, задължително увивам в домакинска хартия или в салфетка .


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима