Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 00:37

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2016, 23:25 
Offline

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 02:08
Мнения: 22
Направих суджуците по рецептата на valentor от първа страница. Стават, още малко им трябва ама вече изядох два. Сушат се добре, побеляват като хубавите купешки, на вид са супер. Но, подправките са прекалено много:
"За килограм месо/кайма:
По пет грама: чер пипер ; кимион ; чубрица
По два грама: индийско орехче ; бахар ; кориандър"
Кориандър дори не съм слагал щото го мразим, особено в ракията :). И въпреки това на първа дегустация като си вземеш едно резенче суджук то направо е толкова парфюмирано че бактън да ти стане. След малко като подъвчеш и отшуми натрапчивия вкус става вкусно.
Сол сложих 20гр/кг, за мене е много. Следващия път ще сложа 17-18. Селитра и захар според рецептата.
Подправките, не знам, но мисля че около 3гр./кг. чер пипер ; кимион ; чубрица ще е добре. Индийско орехче и бахар не бих сложил пак освен в съвсем минимално количество а не 2гр./кг. Ще добавя и червен пипер.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: vladimir1974 и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима