Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 13:54

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 21:49 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
Това наистина си е уникално винено мезе - много ме кефи.

В лист домакински станиол се слага резен хубаво сирене, покапва се лекинко с мед, едро настъргани орехи и малко босилек. Листът се загъва така, че да не изтече медът и се запича в умерена фурна. Жена ми слага и няколко стафидки, аз не... въпрос на вкус...

Пригответе и повечко червено винце и гостите няма да искат да си тръгнат :prost:

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 22:08 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
Колко време се пече- от фолиото не се вижда дали е запечено?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 22:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
аз сиренето го сервирам поръсено с черен пипер и отделно купа със сладко от боровинки)))
За вино е чудесно мезе.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 22:32 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1845
Местожителство: София
Зависи от фурната. Подгрява се предварително и обикновено 10-15 минути са достатъчни. Който обича препеченко, може до отвори станиола малко преди изваждането, за да хванат цвят орехите.

ZMeyGorianin написа:
Колко време се пече- от фолиото не се вижда дали е запечено?

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 23:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
SiteAdmin написа:
Това наистина си е уникално винено мезе - много ме кефи.

В лист домакински станиол се слага резен хубаво сирене, покапва се лекинко с мед, едро настъргани орехи и малко босилек. Листът се загъва така, че да не изтече медът и се запича в умерена фурна. Жена ми слага и няколко стафидки, аз не... въпрос на вкус...

Пригответе и повечко червено винце и гостите няма да искат да си тръгнат :prost:
Изяждам по една голяма тенекия сирене на месец...,ако кажеш с кои сирена си опитвал-краве,овче или козе?Благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2010, 10:36 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
SiteAdmin написа:
Това наистина си е уникално винено мезе - много ме кефи.

В лист домакински станиол се слага резен хубаво сирене, покапва се лекинко с мед, едро настъргани орехи и малко босилек. Листът се загъва така, че да не изтече медът и се запича в умерена фурна. Жена ми слага и няколко стафидки, аз не... въпрос на вкус...

Пригответе и повечко червено винце и гостите няма да искат да си тръгнат :prost:

Колега,нямам търпение да мръкне че да пробвам мезето :D :D :D

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: vesko11 и 13 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима