Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 27 Май 2017, 03:39 Дата и час: 27 Май 2017, 03:39

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 231 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2013, 12:10 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2013, 11:51
Мнения: 1
Местожителство: Априлци/Гулянци
Здравейте първата тема на която попадам е тази за мезе към ракията.
1. Моетко мнение за мезе към елексира е сланинка поръсена с червен пиперец, сиренце /домашно/ с малко олио и отново лекичко червен пипер.
2. Ще кажете тоя сега се регистрира и почна с предложенията ама мисля че доста хора ще се съгласят с мен. Предложението ми е свързано с емот иконите.
Ако има майстори на емот икони да направят емотикони свързани с форума тоест на ракиена тематика :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2013, 23:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 259
MONI BARONA написа:
25грамови :D за съжаление ми останаха само четери :cry:

ЕХАААААААААААА .... А те тва са мойте :)


Прикачени файлове:
Коментар на файл: Това е КУРДЮК ... пръжки от БАРАН ! или поне така казват много източните руснаци :)
HPIM2509.JPG
HPIM2509.JPG [ 222.4 KiB | Прегледано 1763 пъти ]
Коментар на файл: Греяна ракийка :)
HPIM4861.JPG
HPIM4861.JPG [ 204.02 KiB | Прегледано 1763 пъти ]
Коментар на файл: ИИ Мезенце ....
HPIM4911.JPG
HPIM4911.JPG [ 204.98 KiB | Прегледано 1763 пъти ]
Коментар на файл: Зелена салатка ... Еееех Пролет ....
HPIM5136.JPG
HPIM5136.JPG [ 210.62 KiB | Прегледано 1763 пъти ]
Коментар на файл: ми ....чашчица ... мезенце
HPIM5369.JPG
HPIM5369.JPG [ 196.47 KiB | Прегледано 1763 пъти ]
Коментар на файл: А те тва е СУШИ :) ама се оказа ИДЕАЛНО МЕЗЕ .... за ракийката ....
HPIM6695.JPG
HPIM6695.JPG [ 223.75 KiB | Прегледано 1763 пъти ]

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2013, 22:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Ное 2013, 19:31
Мнения: 3
Местожителство: Пазарджик
Може би много от Вас няма да ме разберат, но с моята ракийка всичко като мезе ми върви. Най - често, обаче, си правя зелена салатка с марулка, краставички, репички, шунка, луканка, сладка царевичка и панирани кашкавалчета, а по рядко мезя с печена на жар висменка с гарнитурка кисели краставички, киснати в горчица...


Прикачени файлове:
IMG_2304-resized.jpg
IMG_2304-resized.jpg [ 198.33 KiB | Прегледано 1509 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2013, 22:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6069
Местожителство: София
какво е висменка?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2013, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2285
Местожителство: Пловдив
Аз залагам на № 10 :D :prost:


Прикачени файлове:
svinsko.JPG
svinsko.JPG [ 32.56 KiB | Прегледано 1505 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2013, 23:13 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6069
Местожителство: София
№10 е осмянка...или така се казваше цялото ястие със зеле-знам че месото е от тази част..ама :?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2013, 00:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Ное 2013, 12:57
Мнения: 8
ilu6a написа:
№10 е осмянка...или така се казваше цялото ястие със зеле-знам че месото е от тази част..ама :?


Ха, здрасти отново...
Осмянка е месо от десятката на прясно заклано прасе запържено и сготвено с кисело зеле . Сервира се на колячите...
Това ми е казвал един колега от Бургас


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2013, 00:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 22 Ное 2013, 12:57
Мнения: 8
Като бях малък(17-18) и вече ми се отпускаше по глътка ракийчица , най-обичах като се коли прасето ,още докато се пърли о оправя.....баба изнасяше от най простата туршийка - оная дето е само втасала със солчица - карфиолче,морковче,зелено доматче(обаче леко зарозавяло),зеленце и т.н. , греяна ракийка както само една бабичка може да спретне и шарена солчица в която да си топим кожичката дето дърпаме от прасенцето докато го оправяме..........еееех носталгия....


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2013, 11:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2285
Местожителство: Пловдив
Изглежда, че висменка=осмянка http://bnt.bg/bg/productions/93/edition ... iziran_luk
Емо, +1 :thumbs1: Да живее темата на victoryvt :megagrin: :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2013, 12:01 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2013, 23:20
Мнения: 74
Местожителство: от Враца
Препечена филийка се намазва с масълце и се реже на 6.
Върху всяка хапка се поставя по малко маринована рибка.
Отпиваш- лапаш веднага хапка. Класно.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2013, 16:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
joronesi написа:
ilu6a написа:
№10 е осмянка...или така се казваше цялото ястие със зеле-знам че месото е от тази част..ама :?


Ха, здрасти отново...
Осмянка е месо от десятката на прясно заклано прасе запържено и сготвено с кисело зеле . Сервира се на колячите...
Това ми е казвал един колега от Бургас


По нашия краи,като доиде време за свинска свадба се приготвя месото със много праз и туршия.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2013, 16:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 08 Апр 2013, 15:56
Мнения: 57
салата Цезар ама истинска с аншуа,пармезанче,аизберг,дресинг и пържени калмари също,абе въобще много си обичаме занаята,аз лично мога да си направя мезе от всичко е все пак това работя,наздраве момчета днес ще са калмарки


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 17:51 
Offline

Регистриран на: 28 Окт 2013, 17:13
Мнения: 1
Здравейте! Мезета много и вкусови всякакви. Моето предпочитание е печени червени пиперки с кътък. Но кътък истински, а не този от магазина (кисело мляко и сирене). Истинският кътък се прави от овче мляко, издоено август, когато е най-гъсто и маслено. Пастьоризира се, слага се сол супена лъжица на литър мляко и се оставя да отлежава и сгъстява на хладно място, но не и хладилник. Бърка се всеки ден и в зависимост температура, влажност и т.н. е готов за около 20 дни. Готов се съхранява в хладилник. Абсолютна вкусотия! С добра троянска сливова е класика в нашият регион. Бягам, че ме чака на масата. Наздраве на всички! :) :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2013, 14:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2010, 14:03
Мнения: 116
Местожителство: Sennik,Sevlievo
Най доброто мезе за ракия според мен е:

1.Шопска салата
2.Цедено мляко с печени чушки, сирене и чесън с посипка от орехи.
3.Печен патладжан с печена чушка, зехтин, оцет и чесън. С плочка сирене отстрани.
И накрая но не на последно място, салата снежанка :megagrin:

_________________
Think positiv


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2013, 15:51 
Offline

Регистриран на: 28 Ное 2013, 15:02
Мнения: 1
Привет колеги нов съм във форума,но да споделя и аз,в топ 5 ми е варен език с червен пипер и сол,уникално мезе


Върнете се в началото
  
 
 [ 231 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима