Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 19 Окт 2017, 17:27 Дата и час: 19 Окт 2017, 17:27

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сушено месце
МнениеПубликувано на: 11 Май 2011, 08:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Май 2011, 22:50
Мнения: 6
Продукти:
-свинско филенце,1 кг морска сол,150 гр подова захар
Подправки:
-чубрица,семена от копър,бял риган,червен пипер
Начин на приготвяне:
-Месцето се натрива старателно съ сол и захар.Престоява на студено 24 ч увито във фолио.Изплаква се и се овалва в смес от:
-чубрица,бял риган,семена от копър,червен пипер.
Сушим на проветриво местенце 14 дни/ако до това време оцелее :) / Реже се на тънки парченца и се пие ракия на поразия.

_________________
Никак не ми се пие ракия при това с мезе.А трябва!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Сушено месце
МнениеПубликувано на: 11 Май 2011, 08:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1538
Местожителство: Wallis and Futuna
Хубаво де...кожички,чревца...ама дай нещо на кокал


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Сушено месце
МнениеПубликувано на: 11 Май 2011, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Мар 2011, 11:13
Мнения: 314
а спри са млако щото в момента съм мнооого зле, даже и за мезе не ми семисли


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Сушено месце
МнениеПубликувано на: 11 Май 2011, 22:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1890
Местожителство: Varna
Falcon ако работата опира до парите, не се притеснявай те са курва днес са при някой друг утре ще са при теб :thumbs1:
Пък Дегустатора нека си пише ще настанат и по-добри времена. С лигите ще се справим някак :lachtot:
Форума не е заек няма да избяга. Е условието е да сме тук и да го поддържаме жив. :prost2:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Сушено месце
МнениеПубликувано на: 12 Май 2011, 07:54 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Сега, когато не е време за суджуци ;) , си правя следното просто мезе:
Свинско ,мисля че се казва контра филе/едни месца, дълги около 30 см./
Бутилка от 1,5 литра вода ,срязана при горната част , където започва стесняването и, и друга бутилка от 0,5 литра, пълна със 100-150 грама вода.
Саламура: 40 грама сол, до 10 грама захар, 50 мл ракия/водка и допълване с вода докато всичката саламура стане 0,5/ половин литър. Разтваря се хубаво,включително чрез разклащане в друга бутилка,с тапа.
В срязаната бутилка от 1,5л се слага месцето/или 2 броя залива се със саламурата и върху месцето , за тежест, се поставя малката бутилка, пълна с малко вода.Препоръчвам водата за тежест да не е много- само да държи месцето потопено в саламурата, а не да го притиска силно.
В саламурата стои САМО 24 часа.
След това ако искате го овалвайте в подправки, а може и така да се остави да съхне ,окачено на канапче.
В сегашното ,сравнително топло време, за 7 дена е готово. Който иска може да го чака повече.
Става и с нормално филе

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Сушено месце
МнениеПубликувано на: 12 Май 2011, 15:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Май 2011, 22:50
Мнения: 6
о това е също так добро мезенце.Браво! :prost:

_________________
Никак не ми се пие ракия при това с мезе.А трябва!


Върнете се в началото
  
 
 [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима