Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:20

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Май 2011, 19:32 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Eто и едно мезе което става и за ракия и за вино и за бира!
Свински бели бъбреци.Най-хубавите са от малки прасенца на около 20-25 кг.Преди промените /1989г/събирахме с колегата по една голяма тенджера.Всеки ходи кастрира и след отделяне на надсеменника и обвивката на тестиса ги слагаме в една голяма тенджера с вода и малко оцет.Всеки ден сменяме водата,за 2 дни пълним тенджерата.Големите се нарязват на парчета,сваряват се за около 15-20 минути и после се задушават със зелен лук нарязан на едро ,черен и червен пипер.Страхотно мезе.Ялсъм и магареш бели бъбреци,също са вкусни.После като почнах работа в птицекомбинат ми носеха петльови мъди от кланницата.Те направо се задушават без варене.Има страхотни мезета от субпродукти/карантия/само човек трябва да импровизира,малко фантазия и хубава компания е да не забравяме и най-важното нещо за пиене :megagrin: :megagrin: :megagrin:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2011, 22:42 
Offline

Регистриран на: 10 Сеп 2010, 21:10
Мнения: 23
Местожителство: ловеч
от карантия се прави и така наречения кокореч. на шиш се редят предвалително накиснати в зехтин и сол нарязани на хапки черен дроб, бъбреци и далаче. всичко това се увива с агнешки черавца, които само се осоляват и се мазват с четка със зехтин и такасе навива на 3 реда(наляво и надясно). пече се на жарбавно и като черавцата покафенеят шиша се вади и приличащият на салам кокореч се реже на шайби и се мези докато е топъл. от мен наздраве


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2011, 16:35 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
vaskonti написа:
от карантия се прави и така наречения кокореч. на шиш се редят предвалително накиснати в зехтин и сол нарязани на хапки черен дроб, бъбреци и далаче. всичко това се увива с агнешки черавца, които само се осоляват и се мазват с четка със зехтин и такасе навива на 3 реда(наляво и надясно). пече се на жарбавно и като черавцата покафенеят шиша се вади и приличащият на салам кокореч се реже на шайби и се мези докато е топъл. от мен наздраве

Ще го пробвам задължително!
Септември месец ще колим агне и тогава ще го направя.Ние увиваме черния дроб в було и го печем в тава или на скара,пак става вкусно.

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2011, 22:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Съмнявам се че септември месец ще заколите агне, по скоро някоя УФСА :lachtot: (ОВЦА).... :lachtot:
Нищо лично, просто ми направи впечатление...... :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2011, 22:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Яну 2009, 13:29
Мнения: 372
А може би шиле?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2011, 17:04 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
При нас ФЦЕТЕ/овцете,така им казваха бабата и дядото/ се агнят два пъти.Така ,че винаги се намира и агне и шиле.
Най-много ми харесва като заколим агнето да му сварят дебелите черва със булото и вътрешната мазнина поръсени с червен и черен пипер ,страхотно мезе за всичко :prost:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2011, 21:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
svata65 написа:
При нас ФЦЕТЕ/овцете,така им казваха бабата и дядото/ се агнят два пъти.Така ,че винаги се намира и агне и шиле.
:prost:

Колега не прекалявай с митологията от родния си край.В денешно време всеки може да провери в "чичко гугал" колко пъти се ягнат овцете. Само веднъш годишно...от ануари до март.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2011, 14:42 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
MONI BARONA написа:
svata65 написа:
При нас ФЦЕТЕ/овцете,така им казваха бабата и дядото/ се агнят два пъти.Така ,че винаги се намира и агне и шиле.
:prost:

Колега не прекалявай с митологията от родния си край.В денешно време всеки може да провери в "чичко гугал" колко пъти се ягнат овцете. Само веднъш годишно...от ануари до март.

Няма да споря споря с теб колега,но това което ти пиша е вярно!
Може в ГУГЪЛ това да го няма,затова ще ти обясня :megagrin: !!!
Овцете започват да се мърлят/разгонват/ от края на август до края на октомври т.е. размножителния им период трае около два месеца.През тези два месеца в стадата с овце се пускат и кочовете.Бременността трае 5 /ПЕТ/ месеца и нормално агнилната кампания свършва към края на март,началото на април.Това е физиологичен процес който може да бъде променен като на овцете се предизвиква разгонване със подходящи лекарства,или така наречените естрогени.Тогава е възможно овца която се е родила февруари и агнето е сукало 2 месеца да се разгони повторно,коча да я замърли и тя да роди август или септември в зависимост кога е станала скачката.Този метод се използува от фермери с голям брой овце и позволява раждане на агнета в точно определен период.По този начин фермера добива на веднъж по-голямо количество мляко или агнета в желаните от него килограми.Един вид си програмира стадото.Същия този резултат може да се постигне и без употребата на лекарства,но е също така ефективен и доста по-евтин!
Казва се "Солева диета",ползва се от нашите овчари още от миналия век.
Ето и рецептата:
Маха се солта на стадото за 10 дни, през този десетдневен период на овцете се дава покълнал ечемик или пшеница като добавка към концентрирания фураж.На 11-я ден солта се връща,покълналото зърно се спира и се пускат кочовете в стадото.80% от оцете се разгонват.Може и да не се дава покълнал ечемик но тогава процента на разгонените и заплодени овце пада.
По този начин един стопанин със 5-6 овце може да си осигури агнета на различна възраст през цялата година. :prost:

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2011, 16:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
То по тази логика ,септември като роди кога ще се разгони пак за да роди през зимата.Пак ли по същия начин :?: Неели по лесно да ги клонирате :lachtot: :lachtot:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2011, 16:25 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
MONI BARONA написа:
То по тази логика ,септември като роди кога ще се разгони пак за да роди през зимата.Пак ли по същия начин :?: Неели по лесно да ги клонирате :lachtot: :lachtot:

При овцете половия цикъл е сезонен и всяка намеса със медикаменти и разни други методи води до промяната му.Но ако оставим животното без да се намисаме те отново си влизат в естествения си сезонен цикъл на заплождане. :)

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2011, 16:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Свато маини тоя sex при овцете.
кажи некоя рецепта за агнешко дробине

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2011, 13:26 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Агнешко дробине агнешки дреболии ли е?
Ако е такова-чорбица,много върви с ракийка :megagrin: :megagrin: :megagrin: .

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2011, 20:34 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2009, 22:38
Мнения: 87
Бахур експериментална серия - затворен в смински шкембета ;)


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Ное 2011, 16:56 
Offline

Регистриран на: 18 Яну 2010, 14:47
Мнения: 222
Местожителство: Добрич
Бахур експериментална серия - затворен в смински шкембета
Ееееееее,най-накрая им дойде време на прасетата! :megagrin: :megagrin: :megagrin:
Защо пълниш бахура в свинския стомах а не в дебелите черва?

_________________
In vino veritas
Господи,дай ми дълъг живот,малко работа,жени от време на време и червено вино по всяко време.
Дай Боже!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2011, 16:23 
Offline

Регистриран на: 23 Мар 2009, 22:38
Мнения: 87
Досега го правех в черва - тази година експериментирах и вече ще го правя така. Предимства -
1. Много по малко миене на шкембето в сравнение с червата ;)
2. Шкембето си е също мезе, а не е много по скъпо от червата :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: vesko11 и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима