Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 29 Май 2017, 01:53 Дата и час: 29 Май 2017, 01:53

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 19:39 
Offline

Регистриран на: 10 Юли 2012, 19:10
Мнения: 2
Здравейте колеги , реших и Аз да пиша за * болката * си , искам да си направя или купя казанче което да е до 15 - 20л. максимум ,за да се опитам да си направя собствена ракйица от различни плодове , ако някои знае как мога да се сдобия с такъв уред ще съм много благодарен , или ако може да ми направи , Поздрави на Всички и Благодаря предварително за помоща Ви


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 22:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2009, 13:32
Мнения: 65
Местожителство: Балчик
Тенджера под налягане.Имам една 7л. пуска по 1л. ракия.Вече ми е излишна ако я искаш твоя е.Със серпентината готова за работа.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 22:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
Имах точно такова но за съжаление от вчера вече е собственост на Жоро(hellreiser) от Пловдив


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 23:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Юли 2009, 13:32
Мнения: 65
Местожителство: Балчик
По молба на съфорумник ще сложа една снимка.Така набързо скалъпих казанчето уж временно.А вече е сварило около 50л. ракия и уиски.


Прикачени файлове:
DSC05453rrgg.jpg
DSC05453rrgg.jpg [ 185.79 KiB | Прегледано 3419 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2012, 18:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2011, 22:58
Мнения: 27
Местожителство: Свищов
Това е същата тенджера като моята. За лула съм сложил тръба ф18 с две колена. Като от тенджерата тръгва тръбичка, около 10см. Влиза в коляното на лулата, което е под 45 градуса. На края на лулата си е на 90 градуса коляното. Оттам пак с ф18 надолу, около 50см. и влиза в серпентината. Тя е ф12-6метра. Тенджерата е опакована със минерална вата с фолио. Мислех на лулата да направя изолация, но още не съм решил.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2012, 18:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2011, 22:58
Мнения: 27
Местожителство: Свищов
Забравих да кажа, че лулата е 1м дълга. Ще се грее с малък газов котлон. След малко отивам да събера джанки, има 2-3 дървета. Ще ги сложа в бидонче 25 литра. После ще видим колко захар и вода ще е нужно. Казанчето скоро го направих, така че ще видим какво ще направя. Не съм варил преди ракия. Дано да се получи.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2012, 22:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2011, 22:58
Мнения: 27
Местожителство: Свищов
това е моя казан. Но, още не е правено сефтето. Преди три дена заложих джанки в бидон 25литра. Джанките са около 4-5 кг. Утре ще сложа захар - 2 или 3 килограма. Да видим какво ще излезе.


Прикачени файлове:
КАЗАН.jpg
КАЗАН.jpg [ 59.98 KiB | Прегледано 3279 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
 [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима