Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 20:10

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 302 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 07:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юли 2014, 14:14
Мнения: 5
Късметът тук,в лозарството,няма нищо общо,това не е тото.В противен случай щеше да има не ампелографии,а сборник лозарски комбинации.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 14:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
За късмета визирах прихващането на садените лозички...пепел...без да се притиснат корените...
Особено притискането на корените е важно за прихващането,а при описаното садене не се прилага...А пепелта-ясно азот..ама пък е силно алкална и може да навреди.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 16:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Аз знам че дървесната пепел съдържа калий, ама много пъти съм се лъгал...азота обаче не може да е много.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 16:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
Този био тор,който съм сложил е в пъти по-добър от пепелта..,а за това,че няма да изгори корените гарантирам на 100% !Този био тор съдържа не само азот,а и всичко необходимо на растенята,казвам това,защото братовчетми е производител! Единствен се притеснявам,както казвате,че е възможно от силното слънце да изгорят младите листенца..,но все пак лозите са стартифицирани и имат корени!Не е бучнипръчица...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 18:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 26 Юли 2013, 22:00
Мнения: 15
Всеки споделя опита си и това което за него е най-успешно, хубаво е да има различни варианти а важен е крайният резултат. До колкото виждам от снимките при теб лозичките са тръгнали и всичко си е нормално, за изгаряне от слънцето не би трябвало дават го май да не е с чак такива жеги. Аз от три години също правя опити с засаждане на лозички но при мен е по-сложно защото са в празни места на старо лозе, технологията ми е почти като твоята с тор и тераует които смесвам с пръст под самата лозичка, резултатите са смесени има някои лози които дадоха грозде вече а други вървят по-слабо и не могат да се качат до телената конструкция.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 19:48 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
баджо написа:
Аз знам че дървесната пепел съдържа калий, ама много пъти съм се лъгал...азота обаче не може да е много.

Да уместна забележка..калий е.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 20:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Юли 2014, 14:14
Мнения: 5
Oчевидно пишещите тук имате смътна представа от грамотно лозарство-пепелта била...азот!?Обясних ,че преди да се поставят на дъното трите компонента се РАЗМЕСВАТ и в никакъв случай коренчетата не са в директен контакт с торопочвената смес!Прочетете пак ,не пишете глупости!
Уплътняването на почвата е благодарение на двукратната поливка.За да се ограмотите поне малко,тези от вас,които знаят руски,влезте в многото руски форуми,прочетете,вижте видеа за това как се садят лози,подсказвам ви-"Как надо сажать правильно виноград".Има поне няколко варианта.И вижте как колегите лозари си благодарят за всяка информация.
Кой от вас може да присажда лози,знаете ли колко книги имат хората за всеки вид присаждане?
Съжалявам,че се опитах да съветвам хора,които знаят това,което са чували от дядовците си,спирам да пиша и напускам форума.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Май 2015, 21:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Сеп 2013, 16:16
Мнения: 69
Колега kirali,не се пали тук всеки изразява опит и дори грешки.Аз ти благодаря за съвета,но след дъжд качулка...
Въпреки,че това за директния контакт на корените с торта съм го чел в книгите,братовчеда ме убеди,че този тор по никакъв начин няма да им навреди.Тераулета също това са гранули,който просто абсорбират влагата и в последствие я отдават. :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Май 2015, 07:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Доколкото съм чувал това не е тор а влаго поглъщаща смес, но е доста скъпа.... ако е на поносима цена и аз бих сложил...

Все пак форума е място за споделяне, а кой какво ще прилага си е по лична преценка.

п.с.
Има хора които само като чуят думата Русия и бягат като че ли някой ще ги ухапе, та не се учудвай, че не ползват информация от техните сайтове.... По мое мнение информацията там е много по-полезна и интересна от колкото в "западните" сайтове, без да политизирам. Те не са се комерсиализирали и споделят добрият си опит.

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Май 2015, 01:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 588
Напълно съгласен колега infomar. Ако погледнем фактите от последните години, то русия преработва около
700 000 тона годишно грозде, на фона на 100 000 за България. Като прибавим и руските традиции във винопроизводството, то ние можем само да се поучим от техния опит.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Май 2015, 10:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Не знам ама до сега не съм чел и слушал за хубаво руско вино :?
Единствено съм виждал шампанско „Дюрсо" а ма технолозите са май франсета...
А'ко имаш в предвид бившите републики Грузия, Армения, това е друга работа..... :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Май 2015, 11:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 588
Напълно съгласен Мони. Руско вино и качество никога не са вървели заедно. Виното им ставаше кисело, за това добавяха захар и спирт. През последните няколко години се усетиха, че качеството е по важно от количеството и някои изби правят добри вина.
Късно снощи написах едно сравнение в този дух, но бързо ме изтриха, явно малко прекалих. За това веднага написах горното, от което само цифрите са верни.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Май 2015, 14:03 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5784
Местожителство: София
Аз не мога да се съглася със твърдението,че тук може да се учим от Русия конкретно за лозарство...Нека погледнем сортовете...на 95% са десертни с захарност доста ниска, а и каква можа да бъде друга ,след като климата не позволява.Може и да преработват хиляди тонове...но не на вино.
А за вината руските , пък ептен :down: .Прехвалената молдовска изба „Крикова“-от 3 донесени от там, ни едно не ставаше..Вина грузински ,арменски-вяли легенди останали от комунизма,а предлаганите тук на пазара ,потвърждават казаното ...За коняка бих притворил едно око...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Май 2015, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Сеп 2014, 18:41
Мнения: 218
Климата при тях не е като у нас - доста студено... виж в прогнозите какви са температурите там в Москва и у нас... в Пловдив. Кои от десертните сортове у нас биха виреели на московски климат? Това би ли имало значение за лозарството генерално у тях?

Да не оспамваме темата на колегата...

_________________
Не се страхувай да търсиш и опитваш. Не забравяй, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са направили Титаник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Май 2015, 22:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2014, 21:08
Мнения: 19
лозите са ми на 1г дайте съвет с какво да торя да ги подсиля


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 302 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима